Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Στη Μονεμβασιά ταξίδεψαν τα μέλη της Ιστορικής- Αρχαιολογικής εταιρείας

Στη Μονεμβασιά ταξίδεψαν τα μέλη της Ιστορικής- Αρχαιολογικής εταιρείας

epi-ekdromi-istoriki-arxaiologiki1Με τη συμμετοχή 55 μελών και φίλων της Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου  η διήμερη επίσκεψη-ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και  στο Μουσείο της αρχαίας Νεμέας, στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Σπάρτης, στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη της Σπάρτης και στην Καστροπολιτεία του Μυστρά.

Η ανακοίνωση της  Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρείας αναφέρει:

Το Σάββατο 28 Μαΐου και την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 έγινε με επιτυχία και τη συμμετοχή 55 μελών και φίλων της Εταιρείας μας η διήμερη επίσκεψη-ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και  στο Μουσείο της αρχαίας Νεμέας, στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Σπάρτης, στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη της Σπάρτης και στην Καστροπολιτεία του Μυστρά.

Η ξενάγηση και η ιστορική αναδρομή στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και η σύνταξη του ενημερωτικού εντύπου που πάντοτε συνοδεύει τις πολιτιστικές εξορμήσεις της Εταιρείας μας έγινε από τον Αντιπρόεδρο της Εταιρείας-Αρχαιολόγο κ. Γιώργο Σταμάτη.

Την  ξενάγηση στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη που αποτελεί παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης έκανε η Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος κ. Μόνικα Διαμαντή, μέλος και πρώην Γεν. Γραμματέας της Εταιρείας μας, που εργάζεται εκεί, ενώ η ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Σπάρτης έγινε από την κ. Γιαννακάκη-Αρχαιολόγο, στέλεχος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας.

Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους της Εταιρείας μας για τη συμμετοχή τους και την ομόθυμη υποστήριξη τους  και  σε αυτή την εκδήλωση της Εταιρείας μας.

epi-ekdromi-istoriki-arxaiologiki2 epi-ekdromi-istoriki-arxaiologiki3

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.