Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Παρουσία Υπουργών στην Αιτωλοακαρνανία το Διεθνές Συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

Παρουσία Υπουργών στην Αιτωλοακαρνανία το Διεθνές Συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

H  Αιτωλοακαρνανία θα φιλοξενήσει το διεθνές συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας  Προκόπη  Παυλόπουλου και θα ξεκινήσει την 29η Νοεμβρίου.

Το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας του και πρότεινε στη διεθνή διοίκηση τη διεξαγωγή του συνεδρίου και της Γενικής Συνέλευσης  στην Ελλάδα.

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο των Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, το Δημοσιογραφικό Συνέδριο, θα φιλοξενηθεί στο Αγρίνιο και η Γενική Συνέλευση που θα ακολουθήσει θα πραγματοποιηθεί στο Μεσολόγγι. Θα συμμετάσχουν 80 περίπου δημοσιόγραφοι.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η πρώτη ημέρα (29/11) είναι αφιερωμένη στην ανάδειξη της Αιτωλοακαρνανίας ως δυναμικού τουριστικού προορισμού.  Η υπουργός τουρισμού, Έλενα Κουντουρά θα αναφερθεί στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αιτωλοακαρνανίας ενώ ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών  Χρήστος Σπίρτζης  θα αναφερθεί στους μεγάλους οδικούς άξονες όπως Ιόνια οδός, Εγνατία οδός, αλλά και το αεροδρόμιο του Ακτίου που συνετέλεσαν ώστε ο νομός να βγει από απομόνωση και να είναι εύκολα προσβάσιμος σε κάθε επισκέπτη.

Τα κεντρικά θέματα της 2ης ημέρας, Παρασκευή 30 Νοεμβρίου,  στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο είναι «Μπορεί η Ευρώπη να παραμείνει δημοκρατική;» και «Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στα ΜΜΕ».

Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο Υπουργός Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης  Νίκος Παππάς ενώ σημαντική θεωρείται η παρουσία στο συνέδριο του ελληνικής καταγωγής δημάρχου της περιοχής των Βρυξελλών κου Χρήστου Δουλκερίδη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.