Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Και στην Αιτωλοακαρνανία το φαινόμενο της… αντίστασης των ιερέων στον κορωνοϊό

Μετά την ανακοίνωση των μέτρων για την χρήση μάσκας που επανέρχονται κι ανακοινώθηκαν από τον Χαρδαλιά πριν λίγη ώρα και δεν αφορούν προς το παρόν τις εκκλησίες, η ατζέντα άλλαξε ελαφρώς. Όμως παραμένει το γεγονός ότι πολλοί ιερείς διεξάγουν ένα ιδιότυπο “αντάρτικο” όχι μόνο ως προς την μάσκα αλλά προς την ίδια την ύπαρξη του ιού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ναό χωριού κοντά στο Αγρίνιο ακούστηκαν σε πρόσφατο εσπερινό διάφορα μη κολακευτικά σχόλια για τον λοιμοξιολόγο Δ. Τσιόδρα αλλά και για τον… σκοτεινό ρόλο εκείνων που “χρησιμοποιούν τον ιό για να πλήξουν την Εκκλησία”!

Ευτυχώς, η επίσημη Εκκλησία τηρεί υπεύθυνη στάση και προσπαθεί να σβήσει τις εστίες της… επανάστασης όπου δημιουργούνται αλλά δεν παύουν οι έξαλλες φωνές που μπορεί να δικαιολογούνται από κάποιους σαν τον ιερομόναχο στην Εορδαία, που είναι εκτός σώματος της Εκκλησίας, αλλά δεν δικαιολογούνται από ιερείς που λειτουργούν κανονικά.

Όσο για τους πιστούς; Διαβάζουμε ότι “Όποιος θέλει να φοράει, ας το φοράει(…)Εμείς υπακούμε μόνο στον Ιησού Χριστό (…)Δεν θα περάσει ο φασισμός του Αντιχριστου! Δεν υποτασσόμαστε στον διάολο” κλπ,κλπ…

Οπότε, οι ιερείς καλόν είναι να μην τα κάνουν χειρότερα τα πράγματα, γιατί σέρνονται και παροξυσμικά επεισόδια…

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Νικολαος Κ.

    Οπα υπεραστικε παρτο αλλιως ο καθενας γραφει οτι του κατεβει ανωνυμα.

  2. Σταματία

    Άξιοι όλοι οι ιερείς που κάνουν υπακοή στον Κύριο και μόνο. Πριν γράψετε το άρθρο καλό θα ήταν να κάνατε μια έρευνα σχετικά με την αποτείχιση, διακοπή μνημοσύνου, πριν προβείτε σε ανακριβή σχόλια περί εκτός σώματος εκκλησίας. Δεν έκαναν σχίσμα οι ιερομόναχοι και όσοι άλλοι καλώς έπραξαν και έκοψαν το μνημόσυνο στον οικείο δεσπότη τους, ως έσχατη διαμαρτυρία στην παναιρεση του Οικουμενισμού που υπογράφτηκε στο Κολυμπάρι την Κρήτης το 2016.

  3. Χριστός ακμπάρ

    Όποιος τα βάζει με τους ιεραποστόλους του Κυρίου ημών Ιησού, θα συναντήσει την ρομφαία του .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.