Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Στην καρότσα αγροτικού μεταφέρθηκε τραυματίας σε χωριό της Ευρυτανίας

Στην καρότσα αγροτικού μεταφέρθηκε τραυματίας σε χωριό της Ευρυτανίας

agrotikoΤην περασμένη Τετάρτη, κάτοικος του χωριού Ιτέα έπεσε σε γκρεμό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι. Τον τραυματία ανέσυραν οι ίδιοι οι κάτοικοι του χωριού, τον τοποθέτησαν σε ράντζο και κατόπιν στην καρότσα ενός αγροτικού οχήματος μέχρι το Περδικάκι όπου τον παρέλαβε το ασθενοφόρο.
«Η κεντρική κυβέρνηση και οι θεσμικοί μας εκπρόσωποι όλων των εξουσιών, καθώς και τα πολιτικά κόμματα αδιαφορούν, όταν οι ασθενείς στην Ευρυτανία συνεχίζουν να μεταφέρονται με αγροτικά αυτοκίνητα, φορτωτές ή τρακτέρ», δηλώνει στα «Παραπολιτικά» ο ο πρόεδρος της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας κ. Αλέξης Καρδαμπίκης.
Να σημειωθεί ότι προ ημερών ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ επισκέφθηκε τη Δυτική Ευρυτανία όπου ενημερώθηκε τόσο για τα μέσα μεταφοράς των ασθενών, όσο και για τον χρόνο διακομιδής τους (ξεπερνά τις 6 ώρες).
«Αναμένοντας να δώσουν τα στελέχη του ΕΚΑΒ τη λύση που υποσχέθηκαν, συνέβη το παραπάνω περιστατικό. Προ ημερών είχαμε ένα ακόμη περιστατικό με δύο τραυματίες από τροχαίο στο Λιθοχώρι. Ευτυχώς εκείνη τη μέρα υπήρχε ασθενοφόρο στη Φραγκίστα και επειδή το Λιθοχώρι είναι σε μέση απόσταση, το ασθενοφόρο έφθασε σε μια ώρα και οι τραυματίες διακομίστηκαν αρχικά στο Καρπενήσι και στη συνέχεια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη Λάρισα», προσθέτει.
Θυμάται όμως, και τον περσινό θανάσιμο τραυματισμό του προέδρου της Πανευρυτανικής στην Πρασιά Ηλία Λιάσκου. «Το ασθενοφόρο», λέει ο κ. Καρδαμπίκης, «έκανε 3,5 ώρες για να φθάσει και ας μη μιλήσουμε για την μετέπειτα πολυήμερη ταλαιπωρία με τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες».

/www.parapolitika.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.