Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Στο Αγρίνιο η Φλόγα του Εθελοντισμού

Στο Αγρίνιο η Φλόγα του Εθελοντισμού

14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτώνimg_0300To Aγρίνιο αποτέλεσε σταθμό της Φλόγας της Αγάπης και του Εθελοντισμού. Ο Δήμος Αγρινίου συμμετείχε στην 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενίσχυση του μηνύματος της ανιδιοτελούς προσφοράς αίματος για την αντιμετώπιση των τεράστιων αναγκών σε όλη τη χώρα.
Βάσει του προγράμματος η Φλόγα αφίχθη στις 19.00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια, ,σε συνεργασία με τη Λέσχη Μοτοσικλέτας Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε «Μοτο-πορεία» σε περιοχές του Δήμου Αγρινίου (Δοκίμι, Παναιτώλιο, Καινούργιο) και ακολούθως σε δρόμους και πλατείες της πόλης (Εθνικής Αντιστάσεως, Πλατεία Καραπανέικα, Παναγοπούλου, Θεοτοκοπούλου, Προυσσιωτίσσης, Ν. Καζαντζάκη, Ελ. Βενιζέλου, Ηρ. Πολυτεχνείου, Πλατεία Χατζοπούλου, Π. Τσαλδάρη, Πλατεία Ειρήνης, Σκαλτσοδήμου, Δημοτσελίου, Α. Κοραή, Δουριώτη, Κύπρου, Μπαιμπά, Γρίβα, Παναγοπούλου), μέχρι και την Πλατεία Σιντριβανιού.
Από εκεί συνοδεία εθελοντών αιμοδοτών και δημοτών, η πορεία, μέσω του πεζοδρόμου της Χαρ. Τρικούπη, κατέληξε στην Πλατεία Δημοκρατίας, όπου άναψε συμβολικά ο βωμός, από την πρόεδρο του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών κυρία Δήμητρα Αβράμπου.
Η αντιδήμαρχος κα Μαρία Παπαγεωργίου απηύθυνε χαιρετισμό επισημαίνοντας την ανάγκη για περισσότερους εθελοντές αιμοδότες καθώς και για τη σημασία της προσφοράς αίματος στον συνάνθρωπο.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
img_0291img_0295 img_0296 img_0299 img_0300 img_0301 img_0304 img_0306 img_0305 img_0310 img_0311 img_0312

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Κυρά Βγένα

    Ο εθελοντισμός είναι μια εφεύρεση που εξυπηρετεί το κράτος στο να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του και σε κάποιες περιπτώσεις να πλουτίζουν επιτήδειοι μέσω ΜΚΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.