Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Στο ΦΕΚ η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ-Τι αλλάζει Αιτωλία και Ακαρνανία

Πλέον η Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας είναι γεγονός και με αριθμό ΦΕΚ.

astynomia1Πριν από λίγη ώρα δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, το Προεδρικό Διάταγμα που υπογράφει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην Αχαΐα οι αλλαγές είναι αρκετές, όπως έχει ήδη προαναγγείλει το tempo24.gr, καθώς πλέον από πέντε μειώνονται σε τρία τα Αστυνομικά Τμήματα, δημιουργείται Τμήμα Ασφαλείας στη Δυτική Αχαΐα, ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, ενώ δεν καταργούνται τα Αστυνομικά Τμήματα Κλειτορίας και Ακράτας.

Τι προβλέπεται αναλυτικά για τη Δυτική Ελλάδα

Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας

1. Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:

α. Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών,

β. Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών,

γ. Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών,

δ. Γ΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών,

ε. Τμήμα Τροχαίας Πατρών,

στ. Τμήμα Μεταγωγών – Δικαστηρίων Πατρών,

ζ. Τμήμα Άμεσης Δράσης Πατρών,

η. Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας,

θ. Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας,

ι. Αστυνομικό Τμήμα Ερυμάνθου,

ια. Αστυνομικό Τμήμα Καλαβρύτων,

ιβ. Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας,

ιγ. Τμήμα Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας,

ιδ. Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας,

ιε. Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας και

ιστ. Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αχαΐας.

2. Έδρα των Υπηρεσιών της προηγούμενης παραγράφου ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος πλην των περιπτώσεων ιδ΄ έως και ιστ΄, των οποίων ως έδρες ορίζονται η δημοτική ενότητα Κλείτορος (Κλειτορίας) του δήμου Καλαβρύτων, η δημοτική ενότητα Ακράτας του δήμου Αιγιαλείας και η δημοτική ενότητα Αιγίου του δήμου Αιγιαλείας, αντίστοιχα.

Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας

1. Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:

α. Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου,

β. Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου,

γ. Τμήμα Τροχαίας Μεσολογγίου,

δ. Αστυνομικό Τμήμα Ξηρομέρου

ε. Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας,

στ. Τμήμα Τροχαίας Ναυπακτίας και

ζ. Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού.

2. Στην ίδια Διεύθυνση λειτουργεί επίσης ο Αστυνομικός Σταθμός Γαβαλούς, ο οποίος εδρεύει την τοπική κοινότητα Γαβαλούς της δημοτικής ενότητας Μακρυνείας του δήμου Αγρινίου και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού.

3. Έδρα των Υπηρεσιών της παραγράφου 1 ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος πλην της περίπτωσης ζ΄, της οποίας ως έδρα ορίζεται η δημοτική ενότητα Αιτωλικού του δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας

1. Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:

α. Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου,

β. Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου,

γ. Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου,

δ. Τμήμα Μεταγωγών – Δικαστηρίων Αγρινίου,

ε. Τμήμα Άμεσης Δράσης Αγρινίου,

στ. Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου,

ζ. Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας,

η. Αστυνομικό Τμήμα Ακτίου – Βόνιτσας,

θ. Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Βλασίου,

ι. Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας και

ια. Αστυνομικό Τμήμα Εμπέσου.

2. Στην ίδια Διεύθυνση λειτουργεί επίσης ο Σταθμός Τροχαίας Αμφιλοχίας, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Αμφιλοχίας του δήμου Αμφιλοχίας και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας.

3. Έδρα των Υπηρεσιών της παραγράφου 1 ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος πλην των περιπτώσεων θ΄, ι΄ και ια΄, των οποίων ως έδρες ορίζονται η δημοτική ενότητα Παρακαμπυλίων του δήμου Αγρινίου, η δημοτική ενότητα Μεδεώνος του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας και η δημοτική ενότητα Ινάχου του δήμου Αμφιλοχίας, αντίστοιχα.

Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας

1. Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:

α. Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου,

β. Αστυνομικό Τμήμα Πύργου,

γ. Τμήμα Τροχαίας Πύργου,

δ. Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας,

ε. Αστυνομικό Τμήμα Ζαχάρως,

στ. Αστυνομικό Τμήμα Ήλιδας,

ζ. Τμήμα Ασφάλειας Ήλιδας,

η. Τμήμα Τροχαίας Ήλιδας,

θ. Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού,

ι. Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας – Κυλλήνης,

ια. Αστυνομικό Τμήμα Βουπρασίας,

ιβ. Αστυνομικό Τμήμα Κρεστένων και

ιγ. Αστυνομικό Τμήμα Ανδρίτσαινας.

2. Στην ίδια Διεύθυνση λειτουργούν επίσης:

α. ο Αστυνομικός Σταθμός Λαμπείας, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Λαμπείας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας και

β. ο Αστυνομικός Σταθμός Βαρθολομιού, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Βαρθολομιού του δήμου Πηνειού και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού.

3. Έδρα των Υπηρεσιών της παραγράφου 1 ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος πλην των περιπτώσεων ι΄ Τεύχος Α’ 14/09.02.2017 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 151 και ια΄ των οποίων ως έδρες ορίζονται οι δημοτικές ενότητες Λεχαινών και Βουπρασίας του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και ιβ΄ και ιγ΄, των οποίων ως έδρες ορίζονται οι δημοτικές ενότητες Σκιλλούντος και Ανδριτσαίνης του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, αντίστοιχα.

16593762_10210892500042002_609870314_o.png

16593727_10210892500842022_1959000766_o.png

16667508_10210892501642042_169512085_o.png

 

Αναλυτικά το ΦΕΚ

Δείτε όλα όσα προβλέπει αναλυτικά το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, πατώντας ΕΔΩ.

Κωνσταντίνα Τσιάμη

tempo24.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    2. Στην ίδια Διεύθυνση λειτουργεί επίσης ο Αστυνομικός Σταθμός Γαβαλούς, ο οποίος εδρεύει την τοπική κοινότητα Γαβαλούς της δημοτικής ενότητας Μακρυνείας του δήμου Αγρινίου και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού.

    3. Έδρα των Υπηρεσιών της παραγράφου 1 ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος πλην της περίπτωσης ζ΄, της οποίας ως έδρα ορίζεται η δημοτική ενότητα Αιτωλικού του δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.