Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Στο προσκήνιο ξανά ο ποδηλατόδρομος

Στο προσκήνιο ξανά ο ποδηλατόδρομος

podilatodromos

Στόχος η κατασκευή ποδηλατοδρόμου Αγρινίου-Τριχωνίδας

Στο προσκήνιο έρχεται ξανά ο ποδηλατόδρομος. Είχαν προηγηθεί ενέργειες των Προσκόπων, τόσο προς την δημοτική αρχή, όσο και με ενέργειες και υπομνήματα τους (Δείτε εδώ).  Τώρα, στο πλαίσιο της Διαβούλευσης Στρατηγικού Σχεδίου Marketing Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας http://www.pde.gov.gr/smpd/ οι Πρόσκοποι Αγρινίου επανέρχονται προτείνοντας  την κατασκευή του ποδηλατόδρομου Αγρινίου – Λίμνης Τριχωνίδας ως πρόταση για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, μέσα από την ανάδειξη και ταυτόχρονα την προστασία της λίμνης Τριχωνίδας.
Όπως αναφέρεται και στην σελίδα του fb των Φίλων ΠοδηλατοδρόμουΤριχωνίδας  “η περίοδος διαβούλευσης ήταν από 25/07/16 έως 11/09/16 και σύλλογοι, φορείς αλλά και πολίτες μπορούσαν να υποβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες μας, ύστερα από την διαβούλευση, η κατασκευή του συγκεκριμένου ποδηλατόδρομου επεξεργάζεται τόσο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και από τον Δήμο Αγρινίου ως ένα έργο με πολλαπλά οφέλη”.

Το ερώτημα είναι αν θα συμπεριληφθεί και σε ποιον βαθμό η χρήση του ποδηλάτου στον σχεδιασμό της πολιτείας για τα επόμενα χρόνια.  Σε πολλές πόλεις της Ελλάδος αυτό έχει γίνει ήδη. Η ανάγκη αρχίζει και γίνεται  επιτακτική. Ο λόγος είναι ότι αυξάνονται οι χρήστες ποδηλάτου, τόσο σε καθημερινή βάση πηγαίνοντας προς και από την δουλειά τους, όσο και σε επίπεδο άθλησης και αναψυχής.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    η ιδεα για συνδεση του αγρινιου με τη λιμνη τριχωνιδα με ποδηλατοδρομο ειναι υπεροχη. ομως ο ποδηλατοδρομος ειναι εξισου απαραιτητος και πολυ πιο χρηστικος μεσα την πολη ή γυρω απο αυτην

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.