Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Στόχος η ιστορική Μονή Λιγοβιτσίου να αποτελέσει πόλο θρησκευτικού τουρισμού για τον Δήμο Ξηρομέρου

Στόχος η ιστορική Μονή Λιγοβιτσίου να αποτελέσει πόλο θρησκευτικού τουρισμού για τον Δήμο Ξηρομέρου

Η ιστορική Ιερή Μονή Λιγοβιτσίου της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χτισμένη από το 1737, όπως τεκμηριώνει σκαλιστή επιγραφή πάνω σε πλάκα, σε μία εκπληκτικής θέας θέση πάνω από την λίμνη Οζερός, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό πόλο ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού για τον Δήμο Ξηρομέρου.
Το μοναστήρι διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό οφείλεται στην άοκνη και συνεχή εργασία της γυναικείας μοναστικής αδελφότητας που διαβιεί σε αυτό υπό τις οδηγίες της σοφής Ηγουμένης Μακρίνας.
Το μοναστήρι γιορτάζει στις 15 Αυγούστου όταν  εκατοντάδες πιστοί το επισκέπτονται ωστόσο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου έχει σημαντική  επισκεψιμότητα και  ιδιαίτερα την Μεγάλη Εβδομάδα  .
Αποτελεί λοιπόν πρόκληση για τον Δήμο Ξηρομέρου να αναδείξει και να προβάλει αυτό το   σημαντικό μνημείο   ώστε να καταστεί πόλος έλξης επισκεπτών και να συμβάλει καταλυτικά στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού  .
Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ξηρομέρου, γιατρός Γιάννης Τριανταφυλλάκης, έχοντας στο πρόγραμμα του  την ανάδειξη της Ιεράς Μονής Λιγοβιτσίου ως πόλο θρησκευτικού τουρισμού, πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες  ιδιωτική επίσκεψη στην Ιερή Μονή, όπου συναντήθηκε με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και την Ηγουμένη Μακρίνα.

 mytikaspress.blogspot.com 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.