Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Στόχος ένα «Μουσείο Ορεινής Συγκοινωνίας» στο Θέρμο

Στόχος ένα «Μουσείο Ορεινής Συγκοινωνίας» στο Θέρμο

Στόχο να δημιουργήσει και ένα « Μουσείο Ορεινής Συγκοινωνίας» έχει θέσει ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας.

Θα φιλοξενεί ως εκθέματα ένα παλαιό λεωφορείο ,φωτογραφίες  ,παλιά εισιτήρια και ότι άλλο θυμίζει την συγκοινωνία σε ορεινή Τριχωνίδα , Ναυπακτία και Ευρυτανία . Καλεί μάλιστα τον καθένα να συμβάλει με υλικό.

Η ανάρτηση του δημάρχου Θέρμου:

Σήμερα ένιωσα έτοιμος να κοινοποιήσω δημόσια τις σκέψεις μου για το Λεωφορείο που συνδέθηκε με τα μαθητικά μου χρόνια στο Γυμνάσιο και Λύκειο Θέρμου .
Η « Χαϊδω» όπως την είχαν ονομάσει οι ιδιοκτήτες και το είχαν γράψει στο παπρίζ ,μας μετέφερε κάθε μέρα από τα χωριά στο Θέρμο . Από το 1979 έως το 1984 το ίδιο μαθητικό δρομολόγιο , και σημείο συνάντησης με παιδιά από άλλα ορεινά χωριά . Οδηγοί οι Τάκης Καμαριάρης , Παντελής Ασημακοπουλος και Κώστας Δεληγιάννης (φωτό )νέοι τότε ,σήμερα μας θυμίζουν τα ωραία πλην δύσκολα χρόνια μας .
Αυτά τα βιώματα με οδήγησαν στην απόφαση να υλοποιήσω ένα « Μουσείο Ορεινής Συγκοινωνίας» με εκθέματα ,ένα παλαιό λεωφορείο ,φωτογραφίες ,παλιά εισητήρια και ότι άλλο θυμίζει την συγκοινωνία στην ορεινή Τριχωνίδα ,Ναυπακτία και Ευρυτανία και καλώ τον καθένα σας να συμβάλει σε υλικό .
Με μεράκι ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σήμερα κιόλας εξασφάλισα το βασικό υλικό του νέου θεματικού Μουσείου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.