Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Στον «αέρα» παραμένουν οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών- Κινητοποίηση εκπαιδευτών στο Αγρίνιο

Στον «αέρα» παραμένουν οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών- Κινητοποίηση εκπαιδευτών στο Αγρίνιο

Στον «αέρα» παραμένουν οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών λόγω της αποχής των εξεταστών εξαιτίας της οποίας έχει δημιουργηθεί μεγάλη λίστα αναμονής υποψηφίων για δίπλωμα οδήγησης. Αναστατωμένος είναι ο κλάδος των εκπαιδευτών που σήμερα έχει οργανώσει κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σε πολλές περιοχές της χώρας 

Η αποχή ισχύει πανελλαδικά από την 1η Οκτωβρίου ενώ σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας οι εξετάσεις έχουν διακοπεί εδώ και μήνες λόγω της εκκρεμότητας που υπάρχει με τις αποζημιώσεις των εξεταστών  οι οποίες δεν καταβάλλονται από την 1η Μαϊου 2018
Πανελλαδικά, όπως ανέφερε στο in.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΟΕΟ), Διαμαντής Ηλιάδης περιμένουν στην «ουρά» προκειμένου να εξεταστούν τουλάχιστον 50.000 υποψήφιοι οδηγοί.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας οι εξεταστές διαμαρτύρονται για το νέο νομοσχέδιο προβλέπει το περιορισμό από δυο σε έναν εξεταστή σε κάθε εξέταση υποψηφίου οδηγού και παράλληλα την περικοπή του πρόσθετου επιδόματος των 178 ευρώ που λαμβάνουν μηνιαίως για τις εξετάσεις.
Οι εκπαιδευτές οδηγών πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών και στη συνέχεια κατευθύνονται στην Βουλή με σκοπό να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Στο Αγρίνιο παράλληλα κινητοποίηση του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Οδήγησης είναι σε εξέλιξη στο τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών. Έφθασαν στο σημείο της κινητοποίησης έχοντας συμβολικά «πωλητήρια» στα επαγγελματικά τους οχήματα και κρεμασμένες μαύρες κορδέλες.
Αίτημα των εκπαιδευτών οδήγησης είναι η επανέναρξη των εξετάσεων. «Από 30 Ιουλίου σταμάτησαν οι εξετάσεις οδήγησης γιατί οι εξεταστές δεν έχουν πληρωθεί για το υπερωριακό έργο. Αυτό έχει προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα, δηλαδή μεγάλη συσσώρευση μαθητών που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Σε όλη τη χώρα εκτιμάται ότι είναι 40.000 υποψήφιοι σε αναμονή. Μεγάλη μερίδα αυτών είναι για επαγγελματικά διπλώματα που τα χρειάζονται για να εργαστούν. Βιώνουμε λοιπόν καθημερινά την αγωνία των μαθητών που σε πολλές περιπτώσεις είναι άνεργοι και θέλουν τα διπλώματα για να βρουν δουλειά και να ζήσουν τις οικογένειες τους.
Εμείς από την άλλη, αφού δεν γίνονται εξετάσεις δεν πληρωνόμαστε, με συνέπεια να μην μπορούμε να φέρουμε σε πέρας τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεών μας. Η σημερινή κινητοποίηση γίνεται σε όλη τη Χώρα και καλούμε όλους του υπεύθυνους να αναλογιστούν την κατάσταση και άμεσα να ξεκινήσουν εξετάσεις. Επίσης κάνουμε έκκληση στο Υπουργείο να ψηφιστεί άμεσα το νέο νομοσχέδιο, με το οποίο οι εξεταστές θα είναι αποκλειστικού έργου και οι εξετάσεις εντός του ωραρίου εργασίας τους. Με την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα αναβαθμιστεί το επίπεδο των εξετάσεων και θα εξασφαλιστεί διαφάνεια σε όλη τη διαδικασία», ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Τζαχρήστας.

Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτές οδήγησης έκαναν κομβόι με τα επαγγελματικά τους αυτοκίνητα, στο κέντρο του Αγρινίου.


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.