Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Στο ρυθμό του Ημιμαραθωνίου “Μιχάλης Κούσης” το Αγρίνιο

Ομαλά διεξήχθη, το πρωί της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου 2018,  στο Αγρίνιο ο 11ος  Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου «Μιχάλης Κούσης», αποστάσεως 21,5 χιλιομέτρων,  που για πρώτη φορά διεξάγεται κατά τη φθινοπωρινή περίοδο.

Παράλληλα έλαβαν χώρα οι αγώνες των 5 χιλιομέτρων και 10 χιλιομέτρων  ενώ στις 11.00 ακολούθησε και ο αγώνας των 1000 μέτρων για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων.

Μικρή υπήρξε η παρουσία  του κόσμου στο κέντρο του Αγρινίου γεγονός που πρέπει να προβληματίσει τους αρμοδίους. Επί ποδός η Τροχαία που έχει λάβει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Οι αγώνες διεξήχθησαν  στη μνήμη του σπουδαίου Αγρινιώτη μαραθωνοδρόμου Μιχάλη Κούση.   Διοργανώνονται  από τον Δήμο Αγρινίου και φέτος σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους  Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου και ΠΑΣ Ιωνικός ‘80  «ΠΑΣ «ΙΩΝΙΚΟΣ 80», το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων.

Η εκκίνηση του Ημιμαραθώνιου δόθηκε στις 9 στη θέση Βαριά (Δογρή) της Τριχωνίδας, ακολούθησε   παραλίμνια διαδρομή  Παντάνασσα – Παραβόλα – Τραγάνα – Καινούργιο –Παναιτώλιο –Διασταύρωση Παναιτωλίου – Εθνική Οδός – Χαριλάου Τρικούπη με τερματισμό στην  Πλατεία Δημοκρατίας όπου  οι Αγρινιώτες υποδέχθηκαν  με χειροκροτήματα τους δρομείς.

Νικητής του Ημιμαραθώνιου είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Κώστας Σταμούλης (της ΓΕΑ) με χρόνο  1:10:23 , 2ος  ο Κώστας Τουσέ (Σύλλογο Δρομέων  Αγρινίου) με χρόνο  1:13:33  και 3ος ο Κώστας Γκελαούζος με χρόνο 1:16:28.

Στις γυναίκες 1η η Νίκη Μπουκουβάλα (Σ.Δ.Υ Αγρινίου) με χρόνο 1:36:46, 2η η Μαρία Κούση  02:08:40 και στην 3η θέση τερμάτισαν η Ελένη Βαλαβάνη και η Θοεδώρα  Βλάχου με χρόνο 02:17:32.

Ο αγώνας των 10km ξεκίνησε στις  8:45 π.μ με αφετηρία την πλατεία Δημοκρατίας όπως και ο αγώνας των 5km που ξεκίνησε στις 9.30 π.μ. Ο αγώνας του ενός χιλιομέτρου ξεκίνησε   στις 11.00 στη συμβολή των οδών Χαρ.Τρικούπη και Τριχωνίδος.

Δείτε εικόνες από τους αγώνες και τους τερματισμούς στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου. 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Μαστίγιο

    Δυστυχώς φθίνουσα πορεία η διοργάνωση…

  2. Σωτήριος

    Μια χαρά πήγε η διοργάνωση! Σκοπός είναι πάντοτε να βγει ο κόσμος να αθληθεί, να τρέξει! Όπερ και εγένετο! Τώρα γιατί ο ΣΕΓΑΣ δεν τιμά το Αγρίνιο ούτε που με ενδιαφέρει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.