Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Συγκέντρωση στο Αγρίνιο για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Συγκέντρωση στο Αγρίνιο για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Συγκέντρωση στο Αγρίνιο για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου ενώ ακολούθησε και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε στην κεντρική πλατεία την ώρα που συγκεντρώσεις λαμβάνουν χώρα σε πολλές πόλεις ενώ  της Αθήνας φθάνει στην αμερικανική πρεσβεία.

«Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και τα ταξικά συνδικάτα της περιοχής χαιρετίζουμε και τιμούμε την 46η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973.
Καθημερινά στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, με σταθερή αγωνιστική δράση, δίνoυμε συνέχεια και προοπτική στις αγωνιστικές παραδόσεις και παρακαταθήκες, του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Ο αταλάντευτος και διαρκής αγώνα ενάντια στη φασιστική, αμερικανονατοϊκή δικτατορία, η αλύγιστη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στα βασανιστήρια και στις εξορίες, αποτελούν οδηγό και εμπνέουν τα σημερινά αγωνιστικά βήματα μας.
Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της χώρας μας, και την νεολαία που μετά την κρίση, βλέπει και στην περίοδο της ανάπτυξης να συνεχίζει η πολιτική των κυβερνήσεων που συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα», ανέφερε το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου.

«Τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας. Οργανώνουμε νέους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Απαντάμε στους υμνητές της χούντας, στους θρασύδειλους φασίστες-δολοφόνους της Χρυσής Αυγής», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο.
Στη συγκέντρωση του Αγρινίου κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Σπύρος Κατσακιώρης.Xαιρετισμό απηύθυναν  ο φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών-Περιβάλλοντος Γιάννης Παπαδόπουλος και ο  πρόεδρος συλλόγου φοιτητών τμήματος ΔΠΠΝΤ Γιάννης Γούλας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.