Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Κινητοποίηση αγροτών στον ΕΛΓΑ Αγρινίου: κατέθεσαν αιτήματα και έριξαν ελιές… (φωτο)

Κινητοποίηση αγροτών στον ΕΛΓΑ Αγρινίου: κατέθεσαν αιτήματα και έριξαν ελιές… (φωτο)

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στo Αγρίνιο πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας .
Σε συνάντηση τους με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Αγρινίου οι εκπρόσωποι των αγροτών κατέθεσαν τα αιτήματα εκφράζοντας την πάγια θέση «για καμία είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών, και την αύξηση των ασφαλίστρων χωρίς ουσιαστική ασφάλιση και αποζημίωση της παραγωγής όπως συμβαίνει άλλωστε και σήμερα».
Σύμφωνα με την ΟΑΣ «στο ζήτημα του ΕΛΓΑ οι μόνοι χαμένοι είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που πληρώνουν υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές χωρίς να αποζημιώνονται για τις εκτεταμένες ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα και τις νόσους, είτε αποζημιώνονται με ψίχουλα. Εμείς πληρώνουμε τα πάντα στον ΕΛΓΑ, ακόμη και το λειτουργικό κόστος του οργανισμού, ενώ όλες οι κυβερνήσεις έχουν «λερωμένη την φωλιά τους» αφού από το 2011 δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ ενώ είχαν την υποχρέωση να καταβάλλουν 35 εκατ. ευρώ τον χρόνο».
Η Ομοσπονδία και οι αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι υποστηρίζουν ότι η απαξίωση του ΕΛΓΑ οδηγούσε αναπόφευκτα στην είσοδο της ιδιωτικής ασφάλισης και την αύξηση των ασφαλίστρων χωρίς αντίκρισμα για τους παραγωγούς.
Διατύπωσαν εξάλλου τα αιτήματα τους :ΕΛΓΑ 100% κρατικός με πλήρη προστασία της παραγωγής που να αποζημιώνει, με αλλαγή του υπάρχοντος κανονισμού και του χαρακτήρα του, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους. Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις του κατάλληλου προσωπικού.
Η ΟΑΣ εξάλλου καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Δεκέμβρη και ώρα 10:30 στη καφετέρια Αγραφιώτη στη Κυψέλη για να αναδειχτούν τα οξυμένα προβλήματα και σε μαζική συμμετοχή την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στην Νίκαια Λάρισας στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Αριστεία

    Καποιοι πιστεύουν οτι αυτα θα πρέπει να γινονται μονο με κυβέρνηση συριζα….τωρα δεν εχουν το δικαιωμα…τι σημασία έχει εαν ανεβαίνουν οι εισφορές ή έχουν χασει ετήσιο εισόδημα…πανω απο ολα το κομμα..

  2. Κρουστιάνος

    Οι μικροαγρότες,που στην ουσία είναι οι μόνοι που παράγουν σ’αυτή τη χώρα,σύμφωνα με κάποιους που προφανώς δεν έχουν καμμία σχέση με τη λέξη “παράγω” είναι ενοχλητικοί επείδη φτάνουν σε απόγνωση.
    Τι να πω,αν δε στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας δεν θα σηκώσει κανένας κεφάλι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.