Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στο Αγρίνιο κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στο Αγρίνιο κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις

«Πάρτε το πίσω τώρα! Το λαϊκό κίνημα δε θα μπει στο “γύψο”», με αυτό το σύνθημα πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου συγκέντρωση οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Αγρίνιο, απαιτώντας να αποσυρθεί το  νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεων.

ΚΚΕ και ΚΝΕ κάνουν λόγο για “απαράδεκτο νομοθετικό τερατούργημα που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ και που επιδιώκει τη συκοφάντηση και ποινικοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων“.

Το νομοσχέδιο, το οποίο πρόκειται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, διαμορφώνει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις πορείες και τις διαδηλώσεις ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εμφανίστηκε αμετακίνητος κατά την παρουσία του στην επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στη Βουλή.

Στη συγκέντρωση του Αγρινίου μίλησε ο Παναγιώτης Σταθελάκης, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας και μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, ο οποίος απέρριψε  τους ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι με το νομοσχέδιο “μπαίνει τάξη” στην ταλαιπωρία του λαού εξαιτίας διαδηλώσεων “μικρών και ολιγάριθμων ομάδων” .

Σύμφωνα με τον κ. Σταθελάκης το νομοσχέδιο «δεν είναι παρά ένα άθλιο  προπέτασμα καπνού . Στην πραγματικότητα, με τις ρυθμίσεις μπαίνει στο στόχαστρο κάθε λαϊκή διαμαρτυρία».

Ο ομιλητής υποστήριξε εξάλλου «ότι το νομοσχέδιο πατά στα προηγούμενα, πάνω σε άλλες πρωτοβουλίες προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως η άθλια διάταξη για απαγόρευση των κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών, που θεσπίστηκε ως ιδιώνυμο αδίκημα. Μα πάνω απ’ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται γιατί έριξε “νερό στο μύλο” της θεωρίας περί “μειοψηφιών που ταλαιπωρούν”, πάνω στην οποία στήριξε τον δικό του νόμο για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία και που σήμερα αξιοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ».

Ολοκλήρωσε την ομιλία του, λέγοντας: «Το νομοσχέδιο, που κατατίθεται κατ’ απαίτηση του κεφαλαίου, αποτελεί κυβερνητική ομολογία για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και δρα προληπτικά σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Καθόλου τυχαία, μάλιστα, η κυβέρνηση εντάσσει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις στις “μεταρρυθμίσεις” για τη βελτίωση του “επενδυτικού κλίματος”, διαφημίζοντάς το ως ένα από τα 26 που θα ψηφίσει γι’ αυτόν το σκοπό μέσα στο καλοκαίρι. Ας το πάρουν χαμπάρι: Η φωνή του λαού δεν φιμώνεται, όσα νομοσχέδια κι αν φέρουν!».

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης ακoλούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η ανακοίνωση της Τομεακής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ:

Καταδικάζουμε το απαράδεκτο νομοθετικό τερατούργημα που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ και που επιδιώκει τη συκοφάντηση και ποινικοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων.Είναι ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά θέτει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε λαϊκή κινητοποίηση. Είναι ένα νομοσχέδιο κρατικής τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής.

Το νομοσχέδιο αποτελεί έναν επιπλέον σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα μέτρων έντασης της κρατικής τρομοκρατίας, του αυταρχισμού και της καταστολής, που προώθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις –με τη σημερινή να προχωράει παραπέρα– για να στηρίξουν την επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των εργατικών λαϊκών αναγκών.

Είναι όμως βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι αυτό το χουντικής έμπνευσης κατασκεύασμα θα εφαρμοστεί και, πολύ περισσότερο, θα νομιμοποιηθεί στη λαϊκή συνείδηση.

Το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα θα το ακυρώσει στην πράξη, όπως έκανε και στο παρελθόν με παρόμοιους νόμους που θέλανε να βάλουν στο γύψο τη λαϊκή διεκδίκηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μικροεπαγγελματίες, τους αγρότες, τη νεολαία να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο εν λόγω νομοσχέδιο, παίρνοντας μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας, την Παρασκευή 3 Ιούλη, στις 8μμ, στην κεντρική Πλατεία στο Αγρίνιο

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Αραιωστε συντροφοι να φαινομαστε πολλοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.