Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Συγκέντρωση με αίτημα την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου

Συγκέντρωση με αίτημα την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου

agrinioΜε μεγάλη συμμετοχή πολιτών έλαβε χώρα σήμερα, Κυριακή 12 Μαρτίου, συνέλευση κατοίκων της περιοχής του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου.
Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος, το οποίο παραμένει αναξιοποίητο μετά τη μετεγκατάσταση του Νοσοκομείου στο νέο σύγχρονο κτίριο, τον Ιούνιο του 2013.
Το φλέγον ζήτημα της αξιοποίησης του και οι εξελίξεις γύρω από το θέμα ήταν άλλωστε το αντικείμενο της συγκέντρωσης που έγινε μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Πρωτοβουλίας.
Στο παρελθόν έγιναν και άλλες συναντήσεις, με μικρότερη συμμετοχή, και ενώ το τελευταίο διάστημα έχει πλέον δρομολογηθεί προς συγκεκριμένη κατεύθυνση η αξιοποίηση (κυρίως ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου), οι κάτοικοι δεν παύουν να ανησυχούν, να προβληματίζονται και να επιζητούν επίσπευση της υλοποίησης του σχεδιασμού και των δεσμεύσεων.
Το γεγονός άλλωστε πως η περιοχή έχει δεχθεί οικονομικό πλήγμα και υποβάθμιση μετά τη μεταφορά του Νοσοκομείου ενώ το κτίριο είναι έρμαιο στην εγκατάλειψη και το πλιάτσικό, είναι στοιχεία που επιτείνουν την ανησυχία των κατοίκων. «Καταστήματα κλείνουν ή υπολειτουργούν, παραβατικές συμπεριφορές καταγράφονται στο χώρο, οι κάτοικοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν», ήταν κάποια από τα λόγια των κατοίκων με χαρακτηριστική τη φράση πως «σήμερα δεν θα έπρεπε να είμαστε εδώ γιατί το παλαιό Νοσοκομείο έπρεπε να έχει αξιοποιηθεί». Δεν φείσθηκαν επικρίσεων για την αδράνεια και τις καθυστερήσεις.
Στην εκδήλωση, κλήθηκαν , παρέστησαν και μίλησαν ως Εκπρόσωπος της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ο υποδιοικητής της Μιλτιάδης Ζαμπάρας και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρης Μιχάλης. Δεν παρέστη εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής, γεγονός που επικρίθηκε.
Το ενδιαφέρον στράφηκε στα λόγια του Αγρινιώτη υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Μιλτιάδη Ζαμπάρα που ξεκαθάρισε πως έχει δρομολογηθεί με τη σύμφωνα γνώμη του υπουργείου Υγείας η λειτουργία σε μέρος του κτιρίου του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ που θα ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ. Ενώ σε άλλο τμήμα του κτιρίου θα εγκατασταθούν οι υπηρεσίες και το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει και ο δήμος Αγρινίου με τις τεχνικές υπηρεσίες.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Δ.Μιχάλης επανέλαβε τις αναφορές για Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και επισήμανε πως στο κτίριο είναι ειλημμένη απόφαση για να μεταφερθούν υπηρεσίες με συνάφεια στον τομέα της υγείας, όπως οι διοικητικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, ο ξενώνας «Αργώ», η νοσηλευτική σχολή και το ΕΚΑΒ. Στάθηκε ιδιαίτερα στο διαγωνισμό που θα γίνει για την εγκατάσταση καμερών, καθώς έχει γίνει η σχετική μελέτη. Δεν έλειψαν εξάλλου οι γενικόλογες αναφορές για συμφέροντα που εμπόδισαν την αξιοποίηση . Ο Δ.Μιχάλης έκανε λόγο για ευθύνες με ονοματεπώνυμο χαρακτηρίζοντας ως κακοήθεια και σκοπιμότητα το γεγονός πως ο χώρος έμεινε αναξιοποιήτος κατά τη μεταφορά.
H Επιτροπή Πρωτοβουλίας διεκδικεί την άμεση υλοποίηση των εξαγγελιών που θα γίνουν και την αξιοποίηση όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων του παλαιού Νοσοκομείου. Μίλησαν εκπρόσωποι της επιτροπής και οι κάτοικοι που εξωτερίκευσαν την αγανάκτηση τους. Το λόγο έλαβε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανατροπή Τώρα» Δημήτρης Τραπεζιώτης που υποστήριξε πως «διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν τη μεταφορά προσφύγων στο χώρο».
Συμπερασματικά, καινούργιες ειδήσεις κατά τη συγκέντρωση δεν προέκυψαν ωστόσο η δρομολόγηση της δημιουργίας Κέντρου Αστικού Τύπου ηχεί καθησυχαστικά, δεν προσδιορίστηκαν ωστόσο χρονικά οι θετικές εξελίξεις. Κατά μία προσέγγιση του κ. Μιχάλη ενδέχεται ως το τέλος του έτους να υπάρξει η έγκριση για το ΕΣΠΑ.

21

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. PANE-6

    ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΙΑΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ, ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΡΑ Α.Ε.Ι. ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ. ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΧΙ ΕΡΓΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΣΤΑ ΚΤΕΛ.

  2. Ανώνυμος

    As boun oi perissoteres dimosies ipiresies sto xoro afto. Ap’to na trexoun deksia aristera , na tous stelnoun se lathos ipiresies….. na sistegastoun oi perissoteres sto xoro afto. Ta kerdoi k mono pou tha afeine apo ta enoikia pou plironoun oi ipiresies….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.