Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Σταύρος Καμμένος: «Το Αγρίνιο απόψε κατέγραψε ποιος το βράδυ της 26ης Μαΐου θα είναι στο δεύτερο γύρο”

Σταύρος Καμμένος: «Το Αγρίνιο απόψε κατέγραψε ποιος το βράδυ της 26ης Μαΐου θα είναι στο δεύτερο γύρο”

«Το Αγρίνιο απόψε μίλησε. Και όχι απλά μίλησε αλλά και κατέγραψε ποιος το βράδυ της 26ης Μάιου θα είναι στο δεύτερο γύρο. Και όχι απλά θα είναι στο δεύτερο γύρο, αλλά θα είναι και πρώτος. Αυτοί θα είμαστε εμείς», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Σταύρος Καμμένος στην προεκλογική συγκέντρωση που έλαβε χώρα απόψε στην πλατεία Δημάδη.

«Δυστυχώς η πενταετία που πέρασε ήταν μια χαμένη πενταετία για το Δήμο μας. Με αποκλειστικά υπεύθυνη την απερχόμενη Δημοτική Αρχή», είπε ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” ,αναφέροντας τα εξής: «Κανένα-μα κανένα- από τα βασικά και ουσιαστικά έργα τα οποία είχαν επισημανθεί και τεθεί ως στόχος  από όλες τις παρατάξεις δεν προχώρησε. Η καθημερινότητα του πολίτη πουθενά και με κανένα τρόπο δεν βελτιώθηκε. Αντίθετα η πόλη και ο Δήμος συνολικά αποτελματώθηκαν» .

Για το ΒΑΑ είπε: «Ο απερχόμενος δήμαρχος, Εδώ και τέσσερα χρόνια μας μιλάει για την ΒΑΑ. ΄Ενα πρόγραμμα με χρηματοδότηση ύψους  21 εκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ανάπλαση του Πάρκου, έργο το οποίο όμως ακόμη δεν ξεκίνησε  μολονότι η χρηματοδότησή του ήταν εξασφαλισμένη».

Για το Πάρκο: «Είναι χαρακτηριστικό ότι  το πάρκο , ΄Ενα από τα βασικότερα δηλαδή έργα για την πόλη και συνολικά για το Δήμο, επί πέντε χρόνια δεν ξεκίνησε αποκλειστικά  λόγω παραλείψεων της δημοτικής αρχής και μόνο, αφού το σύνολο των πολιτών και των δημοτικών παρατάξεων στήριξαν με κάθε τρόπο την ανάπλαση».

Κριτική για μια σειρά θεμάτων επιφύλαξε για τον δήμαρχο Αγρινίου, λέγοντας τα εξής:

“Ο απερχόμενος δήμαρχος δεν αναφέρθηκε ποτέ στην αξιοποίηση  της Τριχωνίδας

Δεν αναφέρθηκε ούτε με μια λέξη στην αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου. Δεν τον ενδιαφέρει.Γι΄αυτό άλλωστε  στα 5 αυτά χρόνια δεν επισκέφθηκε  καθόλου την περιοχή και το χώρο. ΄Οπως δεν τον ενδιαφέρει και για το κλείσιμο ή όχι του 9ου Δημοτικού Σχολείου, που βρίσκεται στην ίδια γειτονιά.

Με περισσή θρασύτητα αναφέρεται στην αθλητική δραστηριότητα του Δήμου, όταν με ενέργειες ή παραλείψεις του απαξίωσε τον θεσμό του ημιμαραθώνιου δρόμου που γίνεται προς τιμήν του μεγάλου αθλητή Μιχάλη Κούση προσβάλλοντας τη μνήμη του, την οικογένειά του και την πόλη μας. Προσπάθησε να οικειοποιηθεί την κατασκευή και ολοκλήρωση του κλειστού σταδίου της αερογέφυρας, που επί 25 χρόνια στέκονταν εκεί ένας τσιμεντένιος σκελετός. Μιλάει για παιδικές χαρές (προφανώς τις θυμήθηκε μετά από δική μας ερώτηση στο Δημοτικό συμβούλιο) Και τι είπε;

«Σύντομα!!!!  παραδίδουμε 46 ακόμη νέες παιδικές χαρές.» Αν του φάνηκε λίγος χρόνος η 5ετια, ας αναλογιστούμε τι σημαίνει ή πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος το «σύντομα»

Ισχυρίστηκε ότι ανέδειξε την κάθετη σύνδεση της πόλης με την Ιόνια οδό.

Προφανώς ξέχασε τη θέση που διατύπωσε και ανέπτυξε ως Πρόεδρος  του ΤΕΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ  στην Πρέβεζα στις 14 και 15 Μαϊου 2004

Φυσικά δεν μίλησε καθόλου , ούτε αναφέρθηκε στην κατάσταση των σχολικών υποδομών σήμερα στην πόλη μας. Δεν ανέφερε καν ότι δεσμεύτηκε  επί των ημερών του κάποιο οικόπεδο για ανέγερση νηπιαγωγείου, ούτε σχολικού κτιρίου, ούτε εγκρίθηκε καμιά μελέτη για χρηματοδότηση από τα ΕΣΠΑ.

Εκεί όμως που ξεπέρασε τον εαυτό του , αλλά κατέδειξε  έτσι την πραγματικότητα  είναι οι Δημοτικές ενότητες. Επί πέντε χρόνια δεν τις επισκέφθηκε ποτέ. ΞΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ. ΄Οπως ξέχασε και τις γειτονιές του Αγρινίου“.

Αιχμηρός υπήρξε και για τη Χριστίνα Σταρακά:  “Παράλληλα όμως με την παράταξη του απερχόμενου Δημάρχου , διεκδικεί την ψήφο σας  και η παράταξη «ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ» που αποτελεί τη συνέχεια της παράταξης Μοσχολιού με επικεφαλής πια την αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά και με σχεδόν τους ίδιους υποψήφιους. Μια παράταξη η οποία αποδοκιμάστηκε για το έργο της, όταν εκείνη είχε την ευθύνη του Δήμου.

Η σημερινή επικεφαλής κατηγορεί τον απερχόμενο δήμαρχο. Μια παράταξη που εξαντλήθηκε , την 5ετία που πέρασε σε στείρες αντιπαραθέσεις  για το ποιός ΔΕΝ έκανε τι από τον πρώην Δήμαρχο μέχρι τον νυν Δήμαρχο. Κριτικάροντας ο ένας τον άλλο για την κατάσταση της πόλης και του δήμου συνολικά. Το ίδιο συνεχίζεται και με τη σημερινή επικεφαλής. Κατηγορεί τον απερχόμενο δήμαρχο ότι ευθύνεται για την κατάσταση του Δήμου. Ξεχνάει όμως ότι την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο , από εξίσου θεσμικό πόστο η ίδια δεν έκανε τίποτα  για το Δήμο μας. Είναι λυπηρό και δυστύχημα για το Δήμο μας , οι δυο θεσμικά υπεύθυνοι για τον τόπο να διαγκωνίζονται για το ποιός είναι  χειρότερος από τον άλλο”.

 Για δημιουργική αντιπολίτευση από την παράταξη του έκανε λόγο ο Σταύρος Καμμένος. «Στον αντίποδα όλων αυτών η παράταξή μας λειτούργησε πάντα με γνώμονα το όφελος του Δήμου. Επιδιώξαμε τη συνεργασία όλων εκείνων των δυνάμεων που επιθυμούν την πρόοδο του Δήμου. Το αποδείξαμε εμπρακτα όλη αυτή την 5ετία, ασκώντας δημιουργική αντιπολίτευση».

Ανέφερε μια σειρά δράσεις και πρωτοβουλίες του συνδυασμού του οποίου ηγείται: «Στηρίξαμε με λόγια και έργα τη Δημοτική Αρχή για την απόφαση της ανάπλασης του πάρκου, όταν κάποιοι υπεύθυνοι οι ίδιοι για την κατάντια του, απουσίαζαν.

Αναδείξαμε την ανάγκη για την ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου στην αερογέφυρα. Δουλέψαμε εντατικά γι αυτό και σήμερα λειτουργεί και φιλοξενεί την αθλούμενη νεολαία μας.

Αναδείξαμε και παλέψαμε  μαζί με τους κατοίκους της περιοχής  για την αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου, μόνο εμείς με εντελώς αδιάφορους τους πρώην και νυν δημοτικούς ταγούς.

Σήμερα έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση και αρχίζουν σύντομα οι εργασίες.

Τόσο ο νυν Δήμαρχος, όσο και η κ Αντιπεριφερειάρχης, ούτε καν επισκέφθηκαν το χώρο.

Παλέψαμε , μαζί με τους κατοίκους της περιοχής και καταφέραμε να παραμείνει ανοιχτό το 9ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου.

Προτείναμε και φέραμε έτοιμη προς το δημοτικό συμβούλιο πρόταση για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην καπνικού σταθμού. Πρόταση που αρνήθηκε, και μόνο όταν επανήλθαμε σε σύμπραξη με το ΤΕΕ και αρχαιολογική εταιρία , δέχθηκε να συνεργαστεί .

Δημιουργήσαμε μαζί με πολλούς άλλους φορείς , όπως τον ιατρικό σύλλογο, τον ΟΡΦΕΑ , τον σύλλογο γυναικών Παναιτωλίου,συλλόγους γονέων και κηδεμόνων κλπ το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών, που σήμερα  έχει  καταξιωθεί στη συνείδηση των συμπολιτών μας με τις δράσεις του (εμβολιασμός μαθητών, συγκέντρωση τροφίμων , φαρμάκων, ρουχισμού για ευπαθείς ομάδες αλλά και πρόσφυγες, την ετήσια συνάντηση σχολικών χορωδιών, παραστάσεις κουκλοθέατρου σε απομακρυσμένα σχολεία )

Συνταχθήκαμε και παλέψαμε  με όλους τους φορείς  για την κάθετη σύνδεση της πόλης με  την Ιόνια οδό , για την παραχώρηση χώρου για τη δημιουργία ΒΙΟΠΑ , για την επίλυση προβλημάτων των πανεπιστημιακών σχολών.

Παλέψαμε και παλεύουμε για την συνέχιση των εργασιών και την ολοκλήρωση της κατασκευής του οδικού άξονα που συνδέει το Αγρίνιο με το Καρπενήσι.

Ειδικές αναφορές έκανε στη μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης:«Πρώτοι αντιληφθήκαμε τις αλλαγές που έφερε στην ΤΑ ο Κλεισθένης , την ανάγκη συνεργασιών και συγκλίσεων και τις εφαρμόσαμε στην πράξη  στη δράση μας στο Δήμο.

Πήραμε πρωτοβουλίες με επανειλημμένα καλέσματα για ενότητα χωρίς όρους και προϋπθέσεις , στη βάση μόνο προγραμματικών συγκλίσεων

Δυστυχώς όμως , τόσο ο σημερινός δήμαρχος  όσο και η παράταξη της κ΄ αντιπεριφερειάρχη ζήτησαν την κατάργηση του Κλεισθένη στα κεντρικά όργανα που συμμετέχουν (ΚΕΔΕ ΠΕΔ )».

“Στόχος είναι όχι η διαχείριση  της μιζέριας ,όπως πράττει η σημερινή δημοτική αρχή αλλά η με όραμα δημιουργία για την πόλη μας. Να προσπαθήσουμε να δέσουμε την καθημερινότητα με το όραμά μας και τους στόχους μας», ανέφερε παραθέτοντας τις ακόλουθες προτάσεις

Το Αγρίνιο είναι η πόλη των νερών. Με 4 λίμνες, 2 φυσικές και 2 τεχνητές, εκ των οποίων η Τριχωνίδα είναι η μεγαλύτερη και η καθαρότερη της Χώρας

Με τον μεγαλύτερο και τον ιστορικότερο ποταμό, τον Αχελώο  στην επικράτεια του Δήμου

Με ήπιο κλίμα και πρωϊμότητα προϊοντων

Με υποδομές που όμως αφέθηκαν να καταστραφούν

Με εργατικούς και ικανούς πολίτες που όμως έμειναν αβοήθητοι

Με αρχαίο θέατρο , μοναστήρια και πανέμορφο ορεινό όγκο που όμως μένουν ανεκμετάλλευτα χωρίς επισκεψιμότητα

Στόχοι μας είναι:

-Να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε όλα τα παραπάνω και κυρίως το υδάτινο στοιχείο μέσα από το οποίο μπορούμε να αναπτύξουμε τον τουρισμό ΚΑΙ να προωθήσουμε τα προϊόντα μας

 -Να απαιτήσουμε και να επιμείνουμε στη σύνδεση της πόλης με την ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

-Την ολοκλήρωση της σύνδεσης του Αγρινίου με το Καρπενήσι

 

-Να διορθώσουμε και να αναπτύξουμε το δ΄θκτυο άρδευσης του κάμπου, αλλά και τα δίκτυα υδροδότησης του συνόλου των περιοχών της πόλης μας

Είναι αδιανόητο η  Μακρυνεία να μην έχει νερό στα σπίτια ενώ είναι δίπλα στην Τριχωνίδα

-Να βοηθήσει η τοπική αυτοδιοίκηση την αγροτική ανάπτυξη

-Να δημιουργήσουμε Βιομηχανικό Πάρκο

-Να δημιουργηθεί και να λειτουργεί σταθερά Πανεπιστήμιο στην πόλη μας

-Να επιδιώξουμε μια έξυπνα καθαρή πόλη που θα εφαρμόζει καινοτόμες και σύγχρονες πρακτικές, θα ανακυκλώνει τα απορριμματά της και θα φροντίζει το περιβάλλον της

-Κάνοντας την καθημερινόλτητα των κατοίκων της πιο ανθρώπινη, πιο δημιουργική και πιο ευχάριστη

-Με τη δημιουργία παιδικών χαρών, χώρων αναψυχής και άθλησης

-Να αξιοποιήσουμε τέλος τη δημόσια περιουσία και τα κτιριακά αποθέματα της πόλης με την αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου, των καπναποθηκών κλπ.

Σηεμίωσε επίσης ο κ. Καμμένος:  “Η δύναμή μας  πήγαζε, πηγάζει, και  θα πηγάζει από εσάς και γι’ αυτό το πρόγραμμά μας  απευθύνεται  σε εσάς τους  πολλούς.

Η δική μας πολιτική βασίζεται κυρίως σε  έργα υποδομής  ωφέλιμα  για τους πολλούς  με αναπτυξιακή δυνατότητα

Θα ενσωματώσουμε στον σχεδιασμό και την δράση μας κάθε άποψη  μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες ως την καλύτερη εγγύηση για αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη  διαχείριση του δημοτικού πλούτου

Θα αξιοποιήσουμε,τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου , κάθε πηγή χρηματοδότησης,  έγκαιρα και  μελετημένα  με γνώμονα την βελτίωση της ζωής των πολλών

Η ομοιόμορφη  ανάπτυξη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων  συμβάλει σε ισχυρό δήμο”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Κοσμας

  Αν ο Παπαναστασίου δεν βγει απο τον πρωτο, δεν αποκλείεται στον δεύτερο γύρο να εχει αντίπαλο τον καμένο. . Τον ανεβασε πολυ ο Τσίπρας

 2. Αναρχοκαπιτάλας

  @Κοσμά συμφωνώ. Όπως και να το κάνεις, όταν έχει ξεπουλήσει τη Μακεδονία και πας για νόμπελ, η παρουσία σου μετράει!

 3. δημήτρης

  100% στο δεύτερο γύρο ο Καμμένος και τρίτη η Χριστίνα που θα πληρώσει άσχημα τους γυρολόγους και τον Κατσιφάρα.
  Κοσμά, Ο Παπαναστασίου θα έβγαινε από την πρώτη αλλά έχει το Καζαντζή

 4. Για την "δεξιοαριστερά" ρε γαμώτο .

  Λαοθάλασσα ,τα συνθήματα ακούγονταν στο Σύνταγμα και επισκίαζαν αυτά των Αθηναίων πασοκοσυριζαίων !!!

 5. Ανώνυμος

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝΑΡΧΟΚΑΠΙΤΑΛΑ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΗ !!!!!!!!!! ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΕΑΤΖΗΔΕΣ(ΤΕΑ) ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1970 ΠΟΥ ΥΠΗΤΕΤΟΥΣΑ ΩΣ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ(ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΕΛΔΥΚ)ΣΤΑΣ ΣΕΡΡΑΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ …… ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΙ ΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑΣ ΤΟΥ 1961 -ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΕΚΛΕΓΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ……ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΕΙΣΑΙ ΓΝΗΣΙΟ ΤΕΚΝΟ ΄΄ΕΝΔΟΞΩΝ΄΄ΠΡΟΓΟΝΩΝ !!!!!!!! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.