Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Συγκέντρωση τρακτέρ στην εθνική οδό κοντά στο Αγρίνιο

bloko-agrotes-ermitsa-sykia (6)Την εμφάνιση τους έκαναν σήμερα, Σάββατο 27 Ιανουαρίου, τα τρακτέρ στην Εθνική Οδό Aντιρρίου-Ιωαννίνων, στο 62ο χιλιόμετρο, πλησίον του Αγρινίου και μεταξύ των κόμβων Συκιάς και Ερμίτσας.
Πρόκειται για την προαναγγελθείσα κινητοποίηση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας στα πλαίσια βέβαια των αντίστοιχων αποφάσεων της «Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων».
Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί 15 περίπου τρακτέρ ωστόσο πιθανότατα δεν θα ακολουθήσει κλείσιμο δρόμου.
bloko-agrotes-ermitsa-sykia (8)«Απέναντι σε αυτήν την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων, αλλά και στην εκστρατεία αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης του αγροτικού κόσμου που εντείνει η κυβέρνηση, οι μικρομεσαίοι αγρότες δίνουμε τη μάχη που αφορά την ίδια την επιβίωσή μας», υποστηρίζει η ΟΑΣ που ως αιτήματα αναφέρει τα εξής:
1. Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα με το οποίο θα μπορούν οι αγροτικές οικογένειες να ζουν με αξιοπρέπεια και να συνεχίσουν την αγροτική απασχόληση. Άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών από τους εμπόρους και τους συνεταιρισμούς με την παράδοση των προϊόντων τους.
2. Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.ά.
3. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
4. Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές, συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
5. Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
bloko-agrotes-ermitsa-sykia (10)6. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.
7. Να καλυφθούν οι ζημιές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
8. Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014-2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο
Ειδικότερα για το νομό Αιτωλοακαρνανίας η ΟΑΣ διεκδικεί:
-Αποκατάσταση και αποζημίωση στο σύνολο της καταστροφής των τελευταίων ζημιών από πλημύρες στην ευρύτερη περιοχή.
-Να στηριχτεί η καπνοκαλλιέργεια στο Νομό να πληρωθούν άμεσα οι απλήρωτοι καπνοπαραγωγοί της Μακρυνείας.
-Σύγχρονα αρδευτικά έργα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

bloko-agrotes-ermitsa-sykia (2)

bloko-agrotes-ermitsa-sykia (4)

bloko-agrotes-ermitsa-sykia (6)

bloko-agrotes-ermitsa-sykia (8)

bloko-agrotes-ermitsa-sykia (10)

bloko-agrotes-ermitsa-sykia (12)

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    τα αιτήματα θα πρέπει να συμβαδίζουν με την εποχή…αλλιώς αυτοαναιρούνται…αφορολόγητο…δεύτερη κατοικία…μάλλον θα έχουν μάθει σε άλλες πρακτικές του ένδοξου παρελθόντος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.