Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Σύλληψη για εμπρησμό που προκάλεσε τη φωτιά στην Κάτω Χρυσοβίτσα Θέρμου

Σύλληψη για εμπρησμό που προκάλεσε τη φωτιά στην Κάτω Χρυσοβίτσα Θέρμου

H άμεση κινητοποίηση είχε ως αποτέλεσμα την γρήγορη κατάσβεση της πυρκαγιά στην Κάτω Χρυσοβίτσα του δήμου Θέρμου η οποία ξέσπασε χθες το μεσημέρι, σε συνθήκες θερμοκρασίας 40 βαθμών Κελσίου, σε αγροτοδασική έκταση στη θέση «Διάσελο».

Παράλληλα ωστόσο συνελήφθη , στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες Αγρινίου, ένας άνδρας, ως υπαίτιος του εμπρησμού που προκάλεσε τη συγκεκριμένη φωτιά που λίγο έλειψε να γίνει απειλητική. Του επιβλήθηκε Διοικητικό Πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη.

Θυμίζουμε πως ο δήμαρχος Θέρμου Κωνσταντάρας ανέφερε ότι υπήρξε πλήρης κινητοποίηση και συνεχής επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας του αρμόδιου υφυπουργείου Διαχείρισης Κρίσεων.

Η επέμβαση των ανδρών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θέρμου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμου και των αντιδημάρχων Κώστα Παπαθανασόπουλου, Κωνσταντίνου Κότσαλου, του προέδρου της Τ.Κ.Γιάννη Ραμαντάνη, με μηχανήματα έργου, υδροφόρα του δήμου, αλλά και η συμμετοχή εναέριων μέσων (ελικοπτέρου) έδωσαν τέλος στον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς εντός του οικισμού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.