Δευτέρα, 17 Μαΐου, 2021

Αγρότες-κτηνοτρόφοι σε απόγνωση, συναντήθηκαν με τους αντιπεριφερειάρχες

Αγρότες-κτηνοτρόφοι σε απόγνωση, συναντήθηκαν με τους αντιπεριφερειάρχες

Με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας συναντήθηκαν την Τρίτη 12 Μαΐου 2020 στο Μεσολόγγι, η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Νικόλαος Μωραΐτη και ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας – Κτηνιατρικής Αιτωλοακαρνανίας Στέφανος Νικολόπουλος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα αγροτικά προβλήματα και πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα της Ομοσπονδίας.

Από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας επισημάνθηκε ότι χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας βρέθηκαν απροστάτευτοι μπροστά στην πανδημία του κορωνοϊόυ και αυτή η κατάσταση συνεχίζεται, παρά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ιδιαίτερα σχολίασαν με έμφαση ότι ειδικά οι παραγωγοί ευπαθών προϊόντων αναγκάστηκαν να πουλήσουν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές την παραγωγή τους, όπως γάλα και κρέας.

Ειδική αναφορά έκαναν και για τους παραγωγούς βρώσιμης ελιάς. Όπως τόνισαν πριν λίγο καιρό και οι παραγωγοί βρώσιμης ελιάς ιδιαίτερα οι παραγωγοί της ελιάς καλαμών, πούλησαν την σοδιά τους στην μισή τιμή από πέρυσι, ενώ όσοι για να μπορέσουν να επιβιώσουν αποθήκευσαν το προϊόν σε κάδους για να πάρουν μια καλύτερη τιμή, σήμερα οδηγούνται στην καταστροφή αφού το προϊόν και λόγω της πανδημίας είναι στα αζήτητα, ενώ παρόμοια κατάσταση βίωσαν και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας παρέδωσαν στην κ. Σαλμά και τον κ Βασιλόπουλο και έναν πλήρη φάκελο με τα αιτήματά τους ζητώντας τους να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και την εξεύρεση λύσεων σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Εύη

    Ένας τόπος με ιστορία και ομορφιές ασύγκριτες, βρίσκεται στα αζήτητα. Η απορία είναι εύλογη, γιατί ο μεγαλύτερος νομός της χώρας αργοπεθαίνει ;Η περιοχή μας από μόνη της θα μπορούσε να είναι άνετα ένα κράτος. Χώρες ,όπως η Κύπρος ή το Ισραήλ , δεν έχουν μεγάλη διαφορά σε έκταση από το νομό μας. Οι χώρες αυτές ,αναπτύσσονται ,και όλοι γνωρίζουμε την εξέλιξή τους.(το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας είναι ασύγκριτα πιο πλούσιο από αυτές τις δύο χώρες). Η Αιτωλοακαρνανία όμως πού βρίσκεται ; Είναι σε συνεχόμενο μαρασμο , ο πληθυσμός της φθίνει και είναι γερασμένος . Πού θα πάει αυτή η κατάσταση ; Κανείς δεν κάνει τίποτα για αυτό, προτιμάνε να έχουν τον κόσμο στα μεγάλα αστικά κέντρα , να τον ξεζουμίζουν ,να τον φεσωνουν με δάνεια, να είναι εγκλωβισμένος παρά ελεύθερος στον τόπο του. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προεκλογικά είχε σημαία της την ανάπτυξη ! Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει τίποτα πάνω σε αυτό. Πότε ακριβώς έχουν σκοπό να δράσουν ,όταν θα τελειώσει η τετραετία.?Οι αγρότες σας ψήφισαν για να κάνετε έργα και όχι άλλα λόγια! it’s enough.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.