Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Συνάντηση Καραγκούνη,Βορίδη και Σκρέκα για το μείζον θέμα της πληρωμής των παραγωγών βιολογικής κτηνοτροφίας

Συνάντηση Καραγκούνη,Βορίδη και Σκρέκα για το μείζον θέμα της πληρωμής των παραγωγών βιολογικής κτηνοτροφίας

Επί τάπητος τέθηκε το θέμα των πληρωμών των δικαιούχων της βιολογικής κτηνοτροφίας σε επικοινωνία που είχε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, τόσο με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, όσο και με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκρέκα.

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που ταλανίζει επί μήνες το νομό Αιτωλοακαρνανίας καθώς είναι ένας από τους ελάχιστους νομούς στους οποίους δεν έχουν γίνει ακόμη οι πληρωμές.

Το ζήτημα συζητήθηκε εκτενώς, ο κ. Καραγκούνης ενημερώθηκε ότι ο λόγος καθυστέρησης των πληρωμών είναι η εκκρεμούσα υπογραφή του γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ, ενώ ο κ. Βορίδης δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση, με την ολοκλήρωση των διαδικαστικών εκκρεμοτήτων, θα προχωρήσει στις απαραίτητες πληρωμές, ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η αδικία εις βάρος των παραγωγών της περιοχής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Τη είναι η βιολογική κτηνοτροφία ; Τα ζώα κλεισμένα ελεγχόμενα; Και ταηζωνταστα ότι τους παρέχουμε εμείς γιά απόδοση; Καί γιατί δέν κόβονται γιά βιολογική παραδοσιακή κτηνοτροφία; Αυτή που ήταν καί την αφανισαν, η περιοχή τής Αιτωλίας έφερε παραδοσιακή κτηνοτροφία ος μετακινούμενη τεράστιο αριθμό σε κοπάδια, η μιπος δε το γνωρίζουν; Αλλά βέβαια για να καταστραφη ενα μεγάλο κομάτι του πολιτισμού τής περιοχής δεν άργησε, αλλά γιά να τό επανορθώσουν μπερδεύονται, και το αποφεύγουν,……κάνει το ζωικό κτηνοτροφικό πέραν του φυσικού περιβάλλοντος του; Εάν ήταν θα το κάναν η παλαιότερη μετακινούμενη κτηνοτρόφοι, βλέπετε ότι το ζώο θέλει ειδικές συνθήκες διαβίωσης, και όχι αυτά τα τεχνητά,……αλλά σήμερα η Αιτωλία καμία αναφορά γιά τη μετακινούμενη σαρακατσάνικη κτηνοτροφία όπου η Σαρακατσάνοι στήν Αιτωλία είναι η ίδια τους η χώρα,τα χειμαδιά τους, και τα ξεκαλοκαίρια τους στα ψηλά βουνά της περιοχής τους….η μιπος δεν είναι έτσι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.