Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Oι δημοσιογράφοι συνάντησαν Γαβρόγλου για τα πανεπιστημιακά τμήματα και ΤΕΙ

Oι δημοσιογράφοι συνάντησαν Γαβρόγλου για τα πανεπιστημιακά τμήματα και ΤΕΙ

Φωτογραφία: Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, είχε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, στο πλαίσιο των επαφών με τους Υπουργούς και άλλους αρμόδιους φορείς για προβλήματα του νομού.
Θέμα της συνάντησης ήταν το μέλλον των Πανεπιστημιακών σχολών Αγρινίου και του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου. Αυτά τα δύο σημαντικά “κύτταρα” της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της υποβάθμισης ενώ έχουν όλες τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσουν στον σχεδιασμό της Πολιτείας για επιστημονικά πεδία που να διασυνδέονται με τις σύγχρονες αναπτυξιακές ανάγκες.
Κατά τη συνάντηση, που κράτησε πάνω από μία ώρα, επισημάνθηκε στον Υπουργό, με επιχειρήματα και ατράνταχτα στοιχεία, η σημασία της ύπαρξης και μάλιστα της αύξησης των σχολών στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι με την παράλληλη ενδυνάμωσής τους, με ανεξάρτητη διοίκηση.
Παραδόθηκαν στον Υπουργό όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η υλικοτεχνική υποδομή των Ιδρυμάτων (εργαστήρια και εργαστηριακός εξοπλισμός, τεράστιες κτιριακές εγκαταστάσεις κ.ά.) μπορούν να αντιμετωπίσουν ποιοτικά όλες τις γνωστικές ανάγκες των σπουδαστών σε φιλόξενο και φιλικό περιβάλλον, χωρίς μάλιστα να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός.
Τα μέλη του Δ.Σ. μετέφεραν το όραμα της τοπικής επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας για τη δημιουργία Πρότυπου Πανεπιστημίου Αειφορικής Διαχείρισης στον νομό που διαθέτει τον μεγαλύτερο φυσικό και υδάτινο πλούτο στη χώρα.
Ο κ. Γιαβρόγλου εξέφρασε κι εκείνος τις απόψεις του πάνω στα δύο καυτά προβλήματα του νομού μας και η συζήτηση διεξήχθη μέσα σε πολύ καλό κλίμα αλληλοσυνεννόησης και κατανόησης.
Οι συζητήσεις δεν ολοκληρώθηκαν. Ο Υπουργός ζήτησε χρόνο προκειμένου να μελετήσει τα στοιχεία και το υλικό που του υποβλήθηκε και συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση, η οποία τελικά ορίστηκε για την Πέμπτη 08 Ιουνίου στο Υπουργείο Παιδείας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

20 Σχόλια

 1. PANE-6

  ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΟΧΙ. ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ;

 2. Ανώνυμος

  ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΣΕ ΤΟ 1981 ΤΟ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΛΗΧΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΌ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΕΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
  ΕΠΙΣΗΣ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ 2007 ΙΔΡΥΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ.
  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.
  ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΤΡΑ ΝΑΙ Η ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΛΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ.
  ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ….. ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΣΤΟΝ ΤΖΑΒΑΡΑ.
  ΤΟΤΕ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ……..ΕΝΩ Η ΚΡΗΤΗ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ!!!!!!!!!.
  ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΟΜΟ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ, ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ.
  ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ
  ΜΕ ΧΑΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ……..ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ
  ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ.

 3. PANE-6

  ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΟ ΔΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΕΙ. ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΠΡΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΡΑ ΑΕΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ. ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΞΟΥΜΕ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ.

 4. Φοιτητής

  Απαράδεκτο να δημιουργηθεί πανεπιστήμιο δυτικής Ελλάδος. Εσείς της τοπικής κοινωνίας τόσα χρόνια που το πανεπιστήμιο ήταν Δυτικης Ελλάδος δεν βοηθήσατε καθόλου. Κανένας φοιτητής δεν θέλει την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος παρα μόνο η τοπική κοινωνία που Χρόνια αδιαφορεί για τα τμήματα του Αγρινίου.
  Επίσης με τι ακαδημαϊκά κριτήρια θα δημιουργηθεί αυτο το Πανεπιστήμιο ; Μάλλον δεν γνωρίζεται τίποτα για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου. Τα τρία τμήματα ανήκουν σε διαφορετικές σχολές στην Πάτρα…Αλλα δεν σας νοιάζει μπας και φάτε λίγο ακομα προσπαθείτε. ΤΟ ΠΑΝΕΠΗΣΤΙΜΙΟ ΑΝΉΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ. Πάρτε το χαμπάρι δεν εχετε καμιά δουλειά να παίρνεται απόφασης για το πανεπιστήμιο δεν σας αφορά…Αφορά τους φοιτητές και τους καθηγητές.
  Υ.Γ Αμα σας ενδιέφερε το πανεπιστήμιο θα βοηθούσατε τους αγώνες των φοιτητών.
  Με εκτίμηση ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου

 5. PANE-6

  ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΚΑΛΑ ΝΑΙ ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΔΑΡΑΝ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ; ΑΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ. ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΗΡΕ ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ BERKELEY. ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΒΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΩΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ. ΕΧΕΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΙ ΣΠΙΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 50!!!!!!! ΕΥΡΩ. ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΙΔΡΥΘΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ. ΕΦΟΣΟΝ Η ΠΛΥΘΗΣΜΙΑΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ. Η ΟΛΟΙ Η ΚΑΝΕΙΣ.

 6. Φοιτητής

  Πρώτον είμαι Φοιτητής.
  Δεύτερον δεν υπάρχει πανεπιστήμιο Αγρινίου αλλα Πατρών.
  Τρίτον ουδέποτε πήρε εύσημα απο το Berkley
  Τέταρτον οι κανένας φοιτητής δεν θέλει την δημιουργεία πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος.
  Πέμπτο με 50 ευρω μάλλον δεν νοίκιασε σπιτι αλλα κοτετσι. Κι αν αποδεικτικό σου στοιχείο αποτελεί το συμβόλαιο τις κομπίνες με τις μισές αποδείξεις τις ξέρουμε καλά.
  Επίσης τυχαίνει να ξέρω τις αξιολογήσεις του τμήματος μου και με δυτικής ελλαδος δεν ηταν τοσο καλο οσο τώρα.
  Υ.Γ Αμα θέλετε να βοηθήσετε να πληρώσετε το κτηριο απο το οποίο μας διώχνουν.

 7. Αγανακτησμένη Φοιτήτρια

  Από πότε θέλετε τους φοιτητές στη “πόλη” σας και καίγεστε;; Από τα ελάχιστα αξιοπρεπή σπίτια που έχετε;; Από τα απαράδεκτα ενοίκια με τις μισές αποδείξεις;; Από τα μαγαζιά που δε δέχονται φοιτητές αλλά μόνο φραγκάτους από κάποιο γειτονικό χωριό;; Από τα μαγαζία εστίασης που κάνουν delivery πολύ συγκεκριμένες ώρες;; Από τα ταξί που παίρνουν 5 ευρώ-6,5ευρω για διαδρομή από το ΚΤΕΛ μέχρι τη σχολή;;
  Απλά ΚΑΤΑΛΆΒΑΤΕ ότι οι ΦΟΙΤΗΤΈΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΌ ΤΟ ΧΩΡΙΌ ΝΑ ΜΟΙΆΖΕΙ ΕΛΆΧΙΣΤΑ ΜΕ ΠΌΛΗ!!! Κι οτι αν αυτοί φύγουν ΔΕ ΘΑ ΈΡΘΟΥΝ ΆΛΛΕΣ ΕΠΕΝΔΎΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΠΟ!! Αλλά αυτό σας ΑΞΊΖΕΙ γιατί η νοοτροπία σας παραμένει χωριού!

 8. Αγανακτησμένη Φοιτήτρια

  Και που ήστασταν όταν οι φοιτητές προσπαθούσαν να πάρουν τα δικαιώματα τους;; Πού είσασταν όταν οι καθήγητες έφευγαν;; Πού είσασταν όταν θα μεταφερόταν τμήμα στη Πάτρα και θα συγχωνευόταν εκεί;; Τότε ΔΕ ΣΑΣ ΈΝΟΙΑΖΕ!! Τώρα είναι αργά όμως! Συνεχίζετε να σκέφτεστε το συμφέρον σας! Τι θα κερδίσετε εσείς από τις χρηματοδοτήσεις! Τι θα κερδίσετε πρακτικά! Οι φοιτητές θα σκεφτούν το συμφέρον τους και καλά θα κάνουν! Ήρθε η σειρά τους!

 9. PANE-6

  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ;;; ΕΧΕΤΕ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΑΛΛΟΥ; ΟΧΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ. ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΕΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΣ. ΧΩΡΙΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΚΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;; !! ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ ΤΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ;; ΑΠΟ ΤΙΣΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΜΕ ΠΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΙΚΑ Κ.Τ.Λ;; ΑΣΤΟ .ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ bERKELEY ΓΙΑ ΨΑΞΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ… ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ. ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. ΑΝΤΕ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ. ΚΑΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΠΟΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ; ΠΟΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΤΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩ ΣΩΣΤΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ.

 10. PANE-6

  ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΟΙ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ.

 11. Αγανακτησμένη Φοιτήτρια

  Το Αγρίνιο δεν ανήκει στις 10 μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλος, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Χαλκίδα και Σέρρες, είναι προς ενημέρωσή σου, οι 10 μεγαλύτερες, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή!). Κλασσική νοοτροπία χωριού: Είσαι Πατρινός ή, Μεσολλογίτης, ας σε κοντράρω!
  Να γίνει Πανεπιστήμιο Αγρινίου:αλλά με πόσα τμήματα;; με τα 3 που έχει δε γίνεται!! Πού θα στεγαστεί;; στο παλαιό μουσικό σχολείο μήπως;; ή σε καμια πολυκατοικία που σας περισσεύει με τα παλιά θρανία των σχολείων σας;; ¨η περιμένετε το κράτος να τα φτιάξει όλα πάλι;; Αν θέλετε Πανεπιστήμιο να πληρώσετε! Μας παίρνουν το ένα κτίριο γιατί δεν αντέχουν να σας πληρώνουν Γιατί δεν κάνετε κάτι να βοηθήσετε;; γιατί δε στηρίζετε τους φοιτητές!! Όταν είχατε τις επιδοτήσεις σας δε θέλατε Πανεπιστήμιο, τώρα που κόπηκαν όμως καίγεστε!!! Το παράρτημα στο Αγρίνιο δε θα υπήρχε αν δεν υπήρχε κάποτε η πολιτική του “θέλω και το τελευταίο χωριό σε αυτή τη χώρα να έχει μία σχολή”. Όποτε να λέτε κι ευχαριστώ για αυτά που σας σκάνε οι φοιτητές κάθε μήνα και να μην είστε άπληστοι γιατί θα τα χάσετε όλα και θα γίνετε πάλι το χωριό που ήσασταν!!!

  ΥΓ. Θέλω παράθεση λινκ για τα εύσημα που έδωσε ο Βerkeley στο Αγρίνιο!!!
  ΥΓ2. Προσέξτε μη σπάσει το καλάμι από τη περιφάνεια σας!!

 12. PANE-6

  ΤΙ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙΣ ΧΑΧΑ.. ΚΟΠΕΛΙΑ ΑΣΤΟΟΟ…ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΣΟΥΣ; ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΠΟΣΟΥΣ; ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΠΟΣΟΥΣ; ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ;;;; ΓΙΑ ΠΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ. ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ; ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ; ΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΡΑΛΟΣ; Ο ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ; Η ΜΠΑΔΑ; Ο ΥΦΑΝΤΗΣ; Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ; Ο ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ; ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΧΩΡΙΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΠΑΤΡΙΝΙΣ Η ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗΣ;; ΑΧΑ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ.ΤΜΗΜΑΤΑ. Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΠΟΣΑ ΕΧΕΙ; ΠΟΣΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΙΠΑΜΕ ΕΧΕΙ Η ΤΡΙΠΟΛΗ; ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ;

 13. PANE-6

  ΕΔΩ ΑΡΒΑΝΙΤΟΧΩΡΙ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΟΛΛΑΣ ΕΣΥ; ΕΣΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ; Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ. ΑΛΛΟΥ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΠΕΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ; ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BERKELEY ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ. ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑGRINIO NEWS.ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΑΤΡΙΝΟΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΣΑ; ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ.

 14. PANE-6

  ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΕΜΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΥΛΑ. ΔΗΘΕΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΙ ΕΜ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ…

 15. Φοιτητής

  Λοιπον,τα πραγματα είναι απλά..καταλαβετε οτι κανενας φοιτητης δεν θα κάτσει σε περίπτωση που ιδρυθεί πανεπιστήμιο δυτικης ελλαδος..χωρις τους φοιτητες ειστε ενα χωριο στον καμπο..παρτε το αποφαση οσο πιο νωρις γινεται και στηριξτε επιτέλους αυτους που σας ταιζουν..απο την τοπικη κοινωνία δεν υπηρξε καμια υποστήριξη αλλα μονο εμποδια προς τους φοιτητες αδιαφορώντας για τα πραγματικα προβληματα των σχολων..δεν εχουν θεση ατομα εκτος της ακαδημαικης κοινοτητας να παιρνουν αποφασεις για το μελλον μας..PANE 6 πες μας λιγο το ονομα σου και τα συμφεροντα που εξυπηρετεις ..

 16. PANE-6

  ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ Α.Ε.Ι. ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ. ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΜΕ ΠΟΤΑΜΙΑ ΛΙΜΝΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. ΧΑΧΑ ΜΕ ΕΒΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΑΥΡΟΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΑΡΑ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΑΝΩΝΥΜΙΕΣ ΤΣΟΥΠ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΕΤΑΓΕΣΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙ; ΦΟΥΜΑΡΑ. ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΔΕΣ ΕΠΕΣΕ ΓΛΕΝΤΙ ΕΔΩ.

 17. Φοιτητής

  Αρχικά,δεν ειμαι ο ιδιος φοιτητής με καποιο απο τα παιδια που σχολιασαν παραπανω. Ήρθα στο Αγρίνιο διοτι ειναι πανεπιστήμιο Πατρών και οχι πανεπιστήμιο δυτικης Ελλαδος. Δεν με αφορα αν το Αγρινιο ειναι ενα αναπτυσσόμενο κεντρο ή οχι,εγω ηρθα να σπουδασω εδω λογω του οτι ανηκουν οι σχολες στο πανεπιστημιο Πατρων.. Τωρα αν εσενα και τον καθε επιχειρηματια εδω σας συμφερει να υπαρξει ιδρυση πανεπιστημιου δυτικης ελλαδος για τα συμφέροντα σας δεν με αφορα. Ατομα που δεν εχουν καμια σχεση με πανεπιστήμιο παιρνουν θεση μη γνωριζοντας το πως λειτουργει ενα πανεπιστημιο και πως καθε ενα αποκτα μια ισχυ,ενα ονομα,κατι που θα παει δεκαετιες να γινει εδω σε περίπτωση που αλλαξει κατι..Πες μας τι επαγγέλλεσαι και σε “τρωει” τοσο το ζητημα σχολιαζοντας και απαντωντας σε κάθε σχολιο και μιλωντας περι γλεντιου και λοιπους χαρακτηρισμους

 18. No more Patras

  Μονο στο Μεσολογγι υπαρχει μελλον.
  Λυπαμαι που το Αγρινιο θα μεινει χωρις τριτοβαθμιο ιδρυμα, απο τον μεγαλοιδεατισμο του….πρεπει να εισαι και ρεαλιστης ταυτοχρονα….
  Το μονο ιδρυμα που θα μεινει στον νομό, ειναι στο Μεσολογγι.
  Αν το καταλαβουν αυτο στο Αγρινιο, και ζητησουν επισημως συνεργασια με Μεσολογγι, ισως σωσουν οτι εχουν και στο Αγρινιο.
  Πολυ καλα το εθεσε προσφατα ο Μοσχολιος στο δημ.συμβουλιο.
  Αλλα ως συνηθως οι λοιποι, αλλα λογια να αγαπιομαστε.
  Οποιος δεν βλεπει οτι η Πατρα καταπινει τα παντα ειναι τυφλος.

 19. PANE-6

  Ο ΙΔΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ Ή Ο ΑΛΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΟΝΤΩΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑ ΚΑΝ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

  ΝΟ ΜΟRE PATRAS @ ΤΟ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΝ. ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ…ΠΟΛΗ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ;;; ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣΣ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ. ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΜΑΣ.

 20. No more Patras

  Ρε ΠΑΝΕ-6, ποτε θα ξεκολησεις απο τη λογικη του ‘ειμαστε πολυπληθεστεροι’;
  Εκει εμεινεις ακομη εσυ; Στην ‘ποσοτητα’;
  Δηλαδη κριμα, αδικεις τον εαυτο σου.
  Και το Αγρινιο μπορει να εχει 90χιλ κατοικους και πανεπιστημιο-ρημαδι,
  και πχ η Κερκυρα να εχει 50 χιλ κατοικους, και πανεπιστημιο-κοσμημα.

  Επιτελους, υπαρχει και η ποιοτητα, σημαντικοτερη απο την ποσοτητα.
  Βλεπεις πχ μικρες ευρωπαικες πολεις, και μικροτερες απο Αγρινιο,
  και μια χαρα τριτοβαθμια ιδρυματα εχουν.
  Κριμα και εσυ και αλλοι Αγρινιωτες,
  να μην θελετε να δειτε την πραγματικοτητα.
  Αλλο το ‘αγαπω την πολη μου’, κι αλλο το ‘εθελοτυφλω’,
  και θα τους βγαλω ολους σκαρτους για να φανω οτι εγω ειμαι καλυτερο.
  Ξεκολα…

  Το να συγκρινει κανεις 30 ετων αυτονομο ιδρυμα, με τεραστιο ιδικοκτητο campus-κτιρια-εγκαταστασεις-υποδομες, επιδοσεις σε διεθνεις αξιολογησεις, χιλιαδες φοιτητες, συνεχη πορεια ετων και μαλιστα ανοδικη, αξιολογο εκπαιδευτικο προσωπικο, τεχνογνωσια κλπ,
  με ενα πανεπιστημιο που οσο και αν το δικαιουται το Αγρινιο,
  στην ουσια ποτε δεν μπορεσε να περπατησει(ας μη το αναλυσουμε αυτο τωρα-πολλοι λογοι),
  ειναι αδικο για το Αγρινιο.
  Δεν μπορει να συγκριθει.
  Επιτελους, λογικη, και ποιοτητα.

  Λυπαμαι, αλλα οπως εχω ξαναπει,
  θα θυμηθειτε οσα γραφω εδω,
  με ασχημο τροπο.
  Οχι επειδη εχω τη δυναμη να προκαλεσω εγω εξελιξεις.
  Γιατι εγω ως Αιτωλοακαρναν, θελω ΚΑΙ το πανεπιστημιο στο Αγρινιο.
  Θα με θυμηθειτε ομως, γιατι στο τελος, με τον απομονωτισμο του,
  δεν θα μεινει τιποτε στο Αγρινιο.
  Και τοτε, πολλοι θα νοσταλγησουν την κινηση που δεν εκαναν ποτε,
  να ζητησουν τον αυτονοητο, μια συνεργασια με το Μεσολογγι: για το καλο του Αγρινιου, και του Μεσολογγιου, και του Νομου Αιτωλοακαρνανιας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.