Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2020

Συνεχίζεται η μαθητεία στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου – Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν

Συνεχίζεται η μαθητεία στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου – Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν

2o-epal-agriniou
Με ανακοίνωσή του το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου γνωστοποίησε ότι για τη νέα σχολική χρονιά θα συνεχιστεί ο θεσμός της μαθητείας ενώ θα λειτουργήσουν τα τμήματα: Βοηθών Νοσηλευτών, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθός Φυσικοθεραπευτή, Αισθητικής Τέχνης και Εφαρμογών Πληροφορικής.

Η ανακοίνωση:

Σας γνωρίζουμε ότι στις αρχές του νέου σχολικού έτους 2017-18 και μήνα Οκτώβριο, θα συνεχιστεί η εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας και το σχολείο μας σύμφωνα με το υπ. αριθ. Φ7/105705/Δ4/23-6-17 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  θα οργανώσει και θα λειτουργήσει τμήματα Βοηθών Νοσηλευτών, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθός Φυσικοθεραπευτή, Αισθητικής Τέχνης και  Εφαρμογών Πληροφορικής.

Αναλυτικότερα θα εφαρμοστεί το δυϊκό σύστημα εκπαίδευσης (μαθητείας) με διάρκεια ένα (1) σχολικό έτος και θα περιλαμβάνει:

  • «Πρόγραμμα εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητας», μία (1) ημέρα την εβδομάδα στο εργαστηριακό μας κέντρο και
  • «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας» διάρκειας είκοσι οκτώ (28) ωρών εβδομαδιαίως επιμερισμένο κατ’ ελάχιστο σε τέσσερις (4) ημέρες.

Επιπροσθέτως σας γνωρίζουμε ότι για να λειτουργήσει το τμήμα απαιτούνται τουλάχιστον οκτώ (8) μαθητές και το συνολικό ημερομίσθιο ανέρχεται στα 17,12 Ευρώ. Η επιβάρυνση του εργοδότη μαζί με ασφαλιστικές εισφορές είναι 9,35 ευρώ την ημέρα και το καθαρά εισπραττόμενο ποσό από τον μαθητή είναι 16,84 Ευρώ.

Επειδή θεωρούμε ότι ο θεσμός είναι πολύ σημαντικός τόσο για τη στήριξη αποφοίτων που μαστίζονται από ανεργία όσο και την οικονομία γενικότερα, οφείλουμε να τον στηρίξουμε παντοιοτρόπως ο καθένας από τη θέση του, γιατί οι εργαζόμενοι αφενός μεν θα αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και αφετέρου θα στηριχθούν οι επιχειρήσεις από επιδοτούμενο εργατικό δυναμικό.

Καλούμε όλους τους αποφοίτους των τμημάτων Βοηθών Νοσηλευτών, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθός Φυσικοθεραπευτή, Αισθητικής Τέχνης και  Εφαρμογών Πληροφορικής, που δεν υπερβαίνουν το 24 έτος της ηλικίας τους, καθώς επίσης τις επιχειρήσεις και οργανισμούς (Δημόσιες και Ιδιωτικές) που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο θεσμό της μαθητείας να επικοινωνήσουν από τις 1/9/2017 μέχρι 15/9/2017 με το σχολείο μας στα τηλέφωνα 2641049642, 2641031072, όπως επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε για περισσότερες πληροφορίες την ιστοσελίδα μας http://2epal-agrin.ait.sch.gr/index.php/en/apofoitoi-epal/mathiteia.

Επειδή ο θεσμός της μαθητείας εφαρμόζεται για πρώτη φορά, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γίνει γνωστός στους εμπλεκόμενους και σας παρακαλούμε όπως η ανάρτηση του δελτίου τύπου εάν είναι δυνατόν να παραμείνει στην πρώτη σας σελίδα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.