Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

«Περίπατος και σύντομα ποδηλατάδα στα γραφικά σοκάκια – δρόμους – πεζοδρόμους στο κέντρο του Αγρινίου»

«Περίπατος και σύντομα ποδηλατάδα στα γραφικά σοκάκια – δρόμους – πεζοδρόμους στο κέντρο του Αγρινίου»

Τετάρτη πρωί ώρα 9:00 χαρά θεού έξω και εγώ τρέχω και δεν φτάνω!

Βλέπεται μετά καραντίνα εποχή με ανειλημμένες υποχρεώσεις, με δηλώσεις φορολογικές, αγροτικές… είναι και αυτό το κτηματολόγιο που ακόμη μας τρέχει βρε αδερφέ, να σου και ένα πακέτο από το ταχυδρομείο!

Λέω, δεν γίνεται θα πάρω αυτοκίνητο! Το δημοτικό πάρκινγκ δίπλα βολεύω το δέμα και συνεχίζω με τα πόδια για τις υπόλοιπες δουλειές μου…

Ξεκινώντας λοιπόν με το αυτοκίνητο και κατεβαίνοντας την  Παναγοπούλου συνειδητοποιώ κάτι που είχα ξεχάσει και μου το θύμισε απότομα το μποτιλιάρισμα του δρόμου, (Παναγοπούλου και Γοργοποτάμου μέχρι και Χαρ. Τρικούπη 13λεπτακια!!!) ότι η πόλη μας εφαρμόζει την πεζοδρόμηση για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της στο κέντρο και κυρίως για την αύξηση του τζίρου των καταστημάτων, καταλαβαίνω, έχω ζήσει και έχω επισκεφθεί πόλεις με πεζοδρομήσεις όπως η Καλαμάτα τα Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, και πολλές άλλες, οι οποίες είτε έχουν πεζοδρόμους που είναι μόνιμοι είτε πεζοδρόμους(δρόμους) που γίνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, συνήθως Αύγουστο λόγω της αυξημένης κίνησης των τουριστών με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταστημάτων, εστιατορίων-καφέ, για την διευκόλυνση των ανθρώπων να κάνουν την βόλτα τους στο λιμάνι στην παραλία κτλ.

Θα μου πεις το Αγρίνιο δεν έχει τουρισμό; Δεν έχει θάλασσές, ούτε λιμάνια ούτε ποτάμια, γιατί να κάνει πεζοδρόμηση; και μάλιστα στο κέντρο; από την αρχή του Ιουνίου;

Σκέφτομαι και λέω, να γιατί !!!

ΓΙΑΤΙ ο Δήμαρχος, θα μας παρέχει πλέον και ηλεκτρικά ποδήλατα, δεν έχουμε ποδηλατοδρόμο αλλά θα έχουμε πεζοδρόμο όχι έναν αλλά 8 αν μετράω σωστά.

Απ’ την άλλη βέβαια είναι και ότι το κέντρο μας και τι δεν έχει!!!Γιατρούς όλες τις ειδικότητες , δικηγόρους λογιστές συμβολαιογράφους… και αφού πλέον δεν επιτρέπονται αυτοκίνητά οι ηλικιωμένοι και μη θα μπορούν να περπατήσουν λιγάκι παραπάνω, καλό θα τους κάνει, που θέλανε να τους αφήνουν ακριβώς κάτω από τα ιατρεία!

ένα Π, ένα μπαστούνι, έστω και το ποδήλατο για τους πιο τολμηρούς, κάποια στιγμή θα φτάσουν!

Είναι καλύτερα έτσι! άσε που θα βολέψει και στις ουρές τόσα καταστήματα  γύρο από την πλατεία (τράπεζες εταιρείες τηλεφώνων, φαρμακεία)χωρίς αυτοκίνητα κρατάμε και καλύτερες αποστάσεις έχουμε τον δρόμο πια δικό μας !Σύντομα θα έχουμε και τα ηλεκτρικά μας ποδήλατα!

Εγώ μες στην καραντίνα πήγα και ξετρύπωσα το σκουριασμένο εφηβικό μου ποδήλατο και έκανα βόλτες στο Πάρκο και στον Ρηγανά και έλεγα τι κρίμα να μην έχουμε έναν ποδηλατοδρόμο σε αυτό το απίστευτο φυσικό περιβάλλον… και να που ήρθε η Δημοτική αρχή και έφερε στην Πόλη μας αυτό που μας έλειπε, όχι την αξιοποίηση του Πάρκου τι για να λέμε πάμε βόλτα στο Πάρκο, όπως λένε αυτοί που έχουν θάλασσες πάμε παράλια; αφού εμείς ως γνωστών οι Αγρινιώτες λεμέ πάμε ζζ΄πλατεία και ο Δήμαρχος σκέφθηκε γιατί κάποιος πρέπει να σκέφτεται για το καλύτερο των κάτοικων του Αγρίνιου ότι θα γίνουν μεν οι πεζοδρομήσεις στο κέντρο θα μπουν δε και τα ηλεκτρικά ποδήλατα και έτσι το καλοκαίρι, το γνωστό σε όλους μας καλοκαίρι του Αγρινίου 40 βαθμοί λιώνει το κορμί! Όλα θα είναι στα πόδια μας!! Και όταν θα  έρθει επισκέπτης- τουρίστας που θα πάει; μα φυσικά ζζ΄πλατεία για καφέ, που να τους πηγαίνουμε μες στην ζέστη

στο Πάρκο;;

μες στα δένδρα;;;

διπλά στο Μουσείο;;;

Γύρο από το γήπεδο;;;

Όχι βέβαια, και εάν θέλει ας κάνει και κάνα γύρο με το ποδήλατο εκεί κοντά μην πάθει και καμία ηλίαση και τρέχουμε.

Τελικά φτάνω ταχυδρομείο υστέρα από 31 λεπτά περίπου (7-9 υπό κανονικές συνθήκες), ευτυχώς εξυπηρετούμαι αμέσως παίρνω το δέμα μου το αφήνω στο αυτοκίνητο και συνεχίζω με τα ποδιά για τις υπόλοιπες δουλειές μου….

 Ζαρκάδα Χριστίνα

ΥΓ αφήνω αυτό εδώ

https://www.athensvoice.gr/69003_i-apotyhia-ton-pezodromon

https://www.athensvoice.gr/67935_i-apotyhia-ton-pezodromon

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

  Για να κυκλοφορήσουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλοι δρόμοι πράγμα που εδώ δεν έχουμε.Στις άλλες πόλεις υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές και γίνανε πεζοδρομήσεις.Εδώ δεν υπάρχει καμία υποδομή. Τώρα το αν η αγορά θα κινηθεί καλύτερα τα μηνύματα της αγοράς άλλα λένε. Πολλοί επαγγελματίες έχουν πάρα πολλές ενστάσεις με το εν λόγο κλείσιμο των δρόμων. Τουλάχιστον έπρεπε την οδό Βότση καθώς και τη μία πλευρά της πλατείας να την αφήσει ανοιχτή για να εξυπηρετείται ο κόσμος.
  Αλλά όπως ακούγεται τα έργα θα αργήσουν πάρα πολύ να γίνουν αφού ακόμα δεν έχει γίνει δημοπράτηση.
  Επίσης για γίνει όλο το αυτό που σκέφτονται πρέπει να υπάρχουν και ανάλογα πάρκινγκ τουλάχιστον για τα δίκυκλα.Το πάρκινγκ δικύκλων στην Αναστασιάδη έγινε πιάτσα ταξί. Πάει αυτό. Τα υπόλοιπα είναι γεμάτα με αποτέλεσμα να τα αφήνουν τα δίκυκλα επάνω στα πεζοδρόμια. Θέλω να πω δηλ. κλείνεις τους δρόμους χωρίς να έχεις κάνει καμία προεργασία για τις συνέπειες που θα έχει στους γύρω δρόμους που επιβαρύνθηκαν πάρα πολύ αλλά και στην αγορά.
  Τον έπιασε ο πόνος το δήμαρχο για το εάν θα περπατάμε στους πεζόδρομους; Άλλος είναι ο σκοπός του. Γιατί εκφράζεται η άποψη ότι αυτό που γίνεται διώχνεται ο κόσμος από το κέντρο. Άσε που θα γεμίσουμε τραπεζοκαθίσματα παντού και θα βγάζει ο Δήμος λεφτά από τα ενοικίαση των πεζόδρομων. Στο κέντρο εργαζόμαστε πάρα πολλοί και βλέπουμε τι γίνεται αλλά και ακούμε. Με προχειρότητα και χωρίς υποδομές δεν κάνει τέτοια πράγματα.Τουλάχιστον κάντα σταδιακά.

 2. Ανωνυμος

  Το καλυτερο για αυτον τον τοπο ειναι ο ποδηλατοδρομος που να ξεκιναει απο το παρκο και τα τελειωνει στην λιμνη Τριχωνιδα. Ετσι με αυτον τον ποδηλατοδρομο θα μπορουσαμε να γινουμε τουριστικη περιοχη .Επισης τα παιδια που κατοικουν στο Αγρινιο ειναι απο 18 και κατω διοτι μετα απο αυτη την ηλικια οι νεοι δεν εχουν μελλον στο Αγρινιο. Ειμαι παιδι και εκφραζω την γνωμη μου γιατι καθε φορα που θελω να κανω ποδηλατο με τους φιλους μου ή με τους γονεις μου δεν μπορω διοτι παντου υπαρχουν αυτοκινητα !!!

 3. Ανωνυμος

  Το καλυτερο για αυτον τον τοπο ειναι ο ποδηλατοδρομος που να ξεκιναει απο το παρκο(που ειναι κατεστραμενο εδω και χρονια ) και τα τελειωνει στην λιμνη Τριχωνιδα. Ετσι με αυτον τον ποδηλατοδρομο θα μπορουσαμε να γινουμε τουριστικη περιοχη ( γιατι η λιμνη στον νομο μας ειναι η μεγαλυτερη στην Ελλαδα και ολοι μας θα θελαμε να απολαυσουμε μια βολτα με το ποδηλατο για να παρουμε καθαρο αερα ) .Επισης τα παιδια που κατοικουν στο Αγρινιο ειναι απο 18 και κατω διοτι μετα απο αυτη την ηλικια οι νεοι δεν εχουν μελλον στο Αγρινιο(δηλαδη η πολη μας κατοικειται απο μαθητες και οχι νεους ηλικιας 20-30). Ειμαι παιδι και εκφραζω την γνωμη μου γιατι καθε φορα που θελω να κανω ποδηλατο με τους φιλους μου ή με τους γονεις μου δεν μπορω διοτι υπαρχουν παντου αυτοκινητα !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.