Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Συντριβή αεροσκάφους στην Ηλεία: Ερευνα από την Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων

Συντριβή αεροσκάφους στην Ηλεία: Ερευνα από την Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων

Το διθέσιο μονοκινητήριο υπερελαφρό (ultralight) αεροσκάφος είχε απογειωθεί στις 11 το πρωί από τον αερολιμένα Μεσολογγίου με δύο επιβαίνοντες

Ερευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέπεσε το μονοκινητήριο αεροσκάφος στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου Ηλείας στο χωριό Χαριά με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό, διενεργεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ), όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Σύμφωνα με την ΥΠΑ, το διθέσιο μονοκινητήριο υπερελαφρό (ultralight) αεροσκάφος είχε απογειωθεί στις 11 το πρωί από τον αερολιμένα Μεσολογγίου με δύο (2) επιβαίνοντες. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης, που είχε καταθέσει στις υπηρεσίες του αερολιμένα Ακτίου, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση μέγιστης διάρκειας 2,5 ωρών στις περιοχές του Μεσολογγίου – Ανδραβίδας – Αράξου και επιστροφή στο Μεσολόγγι. Ανατολικά του Πύργου και στη περιοχή του χωριού Χαριά κατέπεσε.

Η ΥΠΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια της στους οικείους των δύο επιβαινόντων που έχασαν τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Πηγή: ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.