Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Σύψας: Πάνω στο τραπέζι το ενδεχόμενο απαγόρευσης των πανηγυριών

Σύψας: Πάνω στο τραπέζι το ενδεχόμενο απαγόρευσης των πανηγυριών

Αντίστοιχα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε ότι το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων για τα πανηγύρια είναι ανοικτό.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο της απαγόρευσης των πανηγυριών στην περίπτωση που δεν αποδώσουν οι έλεγχοι, είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Όπως είπε, το ζήτημα αυτό βρίσκεται πάνω στο τραπέζι.

«Είναι αλήθεια ότι πλέον αρχίζουμε να πιεζόμαστε επιδημιολογικά, έχουμε μία μεγάλη εισροή εισαγόμενων κρουσμάτων παρά τα μέτρα τα οποία έχουμε λάβει και βεβαίως έχουμε και τα κρούσματα τα σποραδικά τα οποία οφείλονται στη διασπορά του ιού στην κοινότητα. Τα πράγματα είναι ανησυχητικά. Είναι η ώρα αυτή τη στιγμή για πολύ μεγάλη πειθαρχία κυρίως από πλευράς πολιτών. Κρατάτε τις αποστάσεις από τους γύρω σας. Εάν έχουμε συγκεντρώσεις και συνωστισμούς, εάν έχουμε φαινόμενα υπερμετάδοσης τότε παίζουμε με τη φωτιά.» 

Αντίστοιχα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε ότι το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων για τα πανηγύρια είναι ανοικτό.

«Τα ελεγκτικά κλιμάκια είναι κάθε μέρα στον δρόμο», τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι εάν διαπιστωθούν αυτές τις ημέρες παραβάσεις, το αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι όπου παρατηρείται συνωστισμός και δεν τηρούνται οι αποστάσεις, με αποτέλεσμα να εξελίσσονται σε εστίες διάδοσης του κορωνοϊού, θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Ο κ. Παπαθανάσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανασταλούν τα πανηγύρια εάν δεν τηρούνται τα μέτρα και παραδέχτηκε πως είναι δύσκολος ο πλήρης έλεγχος της εφαρμογής τους.
 

Πηγή: skai.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Αναρχοκαπιτάλας

    Αν μάλιστα απαγορεύονταν και οριστικά, ακόμα καλύτερα. Όποιος επιθυμεί να ακούσει αυτό το απροσδιόριστο μουσικό είδος που κάποιοι το αποκαλούν «παράδοση», να πάει σε κανονικό κατάστημα εστίασης – εκδηλώσεων να το ακούσει. Εκεί που πληρούνται οι από το νόμο απαιτήσεις υγιεινής και ασφάλειας, οι τιμές είναι κανονικές για τις υπηρεσίες που προσφέρονται, τα έσοδα δηλώνονται στην εφορία με παραστατικά, οι εργαζόμενοι ασφαλίζονται ενώ δεν μένουν ξάγρυπνοι από την ηχορύπανση όλοι όσοι κατοικούν σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.