Πέμπτη, Μάιος 23, 2019

Σύσκεψη για τα ζητήματα των υπαλλήλων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

drib 1

Σύσκεψη με το Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρη Δριβίλα, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στο Γραφείο του, παρουσία της Γεν. Διευθύντριας Εσωτερικής Λειτουργίας Γεωργίας Πλώτα.
Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με κυριότερα την έλλειψη προσωπικού, τις μετακινήσεις προϊσταμένων και τη λειτουργία των Δημοσίων ΚΤΕΟ του Νομού.
Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι : « η Περιφερειακή αρχή γνωρίζει και κατανοεί ότι έχει επέλθει σημαντική μείωση στο προσωπικό από το 2011 και έχει υποβάλλει επενειλημμένα αιτήματα στο αρμόδιο Υπουργείο για προσλήψεις, χωρίς αποτέλεσμα, με τελευταίο το αίτημα για μετατάξεις 60 υπαλλήλων μέσω του ενιαίου συστήματος κινητικότητας » και πρόσθεσε: « Αναφορικά με τις μετακινήσεις προϊσταμένων, αυτές πραγματοποιήθηκαν με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, εντός του γεωγραφικού ορίου της Ενότητας και με βάση, τις σχετικές εισηγήσεις των ιεραρχικά ανωτέρων θέσεων ευθύνης »
Σχετικά με το αίτημα της λειτουργίας των ΚΤΕΟ, τονίσθηκε ότι η Περιφερειακή Αρχή στηρίζει τις συγκεκριμένες κρατικές δομές μέσω δαπανών που ενέκρινε για την επαναλειτουργία τους.
Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, μόλις πριν από λίγες ημέρες πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΚΤΕΟ της Πάτρας, υπερασπιζόμενος το δημόσιο χαρακτήρα του.
Όσον αφορά στην υπολειτουργία του ΚΤΕΟ Μεσολογγίου, αναγνωρίζεται ότι υπήρξε πρόβλημα λόγω βλάβης οργάνου η οποία αποκαθίσταται άμεσα, ώστε το Κέντρο να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.
Τέλος συμφωνήθηκε, η πραγματοποίηση τακτικών συναντήσεων για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.