Δευτέρα, Ιανουάριος 21, 2019

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών για τα αντιπλημμυρικά έργα στην Αιτωλοακαρνανία

katastrofes_mesolloggi (1) Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών και Δικτύων Κώστα Δέδε πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, στο Υπουργείο μεγάλη σύσκεψη για τα αντιπλημμυρικά έργα στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Ως γνωστόν το Κράτος σχεδιάζει να δαπανήσει για όλη την Επικράτεια ένα ποσό περί τα 300.000.000,00€ για την αντιπλημμυρική προστασία των πληγεισών κατά καιρούς περιοχών και φυσικά ένα μέρος αυτού θα ξοδευτεί σε στοχευμένα έργα στην Αιτωλοακαρνανία πάνω και κάτω από την Ιόνια Οδό.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού και ανώτατα στελέχη του Υπουργείου.
Από πλευράς εκπροσώπων των κομμάτων συμμετείχε μόνο ο Πολιτευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ευάγγελος Παπαγεωργίου.
Αποφασίστηκε η παράταση ισχύος του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης για όσους Δήμους έχουν κηρυχθεί σε τέτοια κατάσταση και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτάχυνση των διαδικασιών έτσι ώστε μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός να έχει ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός μεταξύ Κεντρικής Κυβέρνησης- Περιφέρειας και Δήμων για τα άμεσα έργα που πρέπει να εκτελεστούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα, παρόμοια με αυτά, που ζήσαμε πριν λίγο καιρό με τις μεγάλες πλημμύρες στον Νομό.

mynima-hellas.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.