Κυριακή, Φεβρουάριος 17, 2019

Συζητούν στο Αγρίνιο για την Αριστερά

aristera_kouroumplis-kouvelis_agrinio (6) «Το τέλος των μνημονίων: Αριστερά-Προοδευτική Διακυβέρνηση», είναι το θέμα εκδήλωσης που είναι σε εξέλιξη στο Αγρίνιο .
Την οργανώνει η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς με ομιλητές τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη , τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον καθηγητή Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Γιάννης Μυλωνόπουλο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε περί τις 8.30 μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο παρουσία αρκετών τοπικών στελεχών της Αριστεράς. Παρόντες και δεκάδες πολιτικοί φίλοι του Παναγιώτη Κουρουμπλή που διατηρεί μεγάλες αναφορές στο τοπικό στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ. Προύσα και η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο κ. Παύλος Θεοδωρίδης που τυγχάνει και επικεφαλής της οργάνωσης Μελών Αγρινίου του ΣΥΡΙΖΑ. Yποστήριξε πως ο χώρος που εκπροσωπεί θεωρεί την μόνη αληθινή προοδευτική διακυβέρνηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια της «Αριστεράς της ευθύνης, που αποτέλεσε και τον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε αρχικά η ΔΗΜ.ΑΡ».

Φώτης Κουβέλης: «Κανείς πιο πατριώτης από μας»

Ακολούθησε η ομιλία του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος, αφού υπενθύμισε ότι έχει εκλεγεί βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, επιχείρησε να αποδομήσει όλα τα αντεπιχειρήματα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στο λεγόμενο «Μακεδονικό». «Δεν επιτρέπω σε κανέναν να θεωρεί τον εαυτό του περισσότερο πατριώτη από εμένα κι από εσάς», είπε απευθυνόμενος στο ακροατήριο, εν μέσω χειροκροτημάτων,  μένοντας αρκετή ώρα στην διεξοδική ανάλυση της συμφωνίας σε ότι αναφορά το όνομα αλλά και την λεγόμενη εθνικότητα, ή την υπηκοότητα/ιθαγένεια. Όπως τόνισε πολλές φορές ο κ. Κουβέλης, υπάρχουν δύο πόλοι στην Ελλάδα, ο προοδευτικός με τις αρχές που εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας π.χ. στο μεταναστευτικό/προσφυγικό και ο συντηρητικός και νεοφιλελεύθερος που εκφράζει το 25% που αύξησε τον πλούτο του μέσα στην κρίση και το 1,5% του πληθυσμού που κατέχει το 51% του ΑΕΠ της χώρας. «Δίκαιη αναδιανομή του πλούτου είναι η μόνη προοδευτική απάντηση», κατέληξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, ο οποίος άφησε περιθώριο για «αντίμετρα» σε ενδεχόμενο μείωσης  συντάξεων παρότι όπως είπε, δεν θα ήταν υπεύθυνο κανένας στην αίθουσα να περιγράψει τι θα επιδιώξει η κυβέρνηση μετά την 21η Αυγούστου.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο  κ. Μυλόπουλος, ο οποίος επέμεινε πολύ στις διεθνείς συνθήκες που υπάρχουν σε αυτή την συγκυρία, με τον νεοφιλελευθερισμό, όπως είπε, να προσπαθεί να δείξει πιο ελκυστικός από τον ακροδεξιό λαϊκισμό σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Μάλιστα ο κ. καθηγητής προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, κάνοντας λόγο για «ακροδεξιό νεοφιλελευθερισμό» που προκύπτει όταν αυτές οι δύο τάσεις συνεργάζονται. Η απάντηση σύμφωνα με τον ίδιο είναι η προοδευτική συνεργασία και διακυβέρνηση που, όπως υποστήριξε, μπορεί να αλλάξει και τώρα τους συσχετισμούς στην Ευρώπη.

36849471_10216930843361945_240673891205251072_oΚουρουμπλής για συντάξεις και «Μακεδονικό»- Κάλεσμα σε προοδευτική συστράτευση

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο Αιτωλοακαρνάνας Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος έκανε λόγο για «άρρηκτες αρτηρίες» που τον συνδέουν με τον τόπο της Αιτωλοακαρνανίας και ο οποίος, όπως είπε, του έδωσε δημοκρατική και προοδευτική πορεία στη ζωή του. Ο κ. Κουρουμπλής επέμεινε στη διάρκεια της ομιλίας του στην ανάγκη να θυμόμαστε την Ιστορία και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τον απλό λαό. Έφερε παραδείγματα από την ναυτιλία και το φάρμακο, αλλά και από την Παιδεία για την οποία είπε ότι δεν μπορεί να ενδιαφέρονται όσοι έχουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία. Επεσήμανε ότι η πεποίθησή του είναι πως θα έχει ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί η κυβέρνηση για την μη μείωση των συντάξεων το πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ, κατηγορώντας ευθέως την ΝΔ για απαράδεκτη στάση απέναντι στους ευρωπαίους και ειδικά στον Μοσκοβισί τον οποίον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέπληξε γιατί άφησε ανοιχτό τέτοιο ενδεχόμενο.

«Πρέπει να διδασκόμαστε από την Ιστορία. Σε περιόδους προοδευτικών κυβερνήσεων η Ελλάδα δεν είχε ποτέ απώλειες, αντίθετα όταν κυβερνούσαν οι ψευδοπατριώτες είχαμε καταστροφές. Δεν ξεχνούμε το μονοκομματικό κράτος της Δεξιάς, τους χωροφύλακες, την Κύπρο και την Μικρά Ασία που πρόδωσαν όσοι πολεμούσαν τους προοδευτικούς Βενιζέλο και Μακάριο. Γι’ αυτό και εμείς στο τότε ΠΑΣΟΚ λέγαμε πάντα στην Αριστερά ότι δεν ισχύει το “τι Παπάγος τι Πλαστήρας”, δεν ήταν το ίδιο. Όπως δεν είναι το ίδιο και τώρα ο Τσίπρας με τον Μητσοτάκη. Και οι προοδευτικοί πολίτες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους γιατί μπορούμε να φτιάξουμε τον προοδευτικό πόλο που χρειάζεται η χώρα, άλλωστε η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο έχει ημερομηνία λήξης, το τέλος της τετραετίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επίσης επέμεινε στο λεγόμενο «Μακεδονικό» λέγοντας ότι δεν πρέπει η ΝΔ να μιλά όταν «εκχώρησε το όνομα Μακεδονία να το αναγνωρίσουν για τα Σκόπια 149 χώρες», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πολλές φορές τα χρέη των παραδοσιακών κομμάτων, την διαφθορά του παρελθόντος. «Η προοδευτική πρόταση για κοινωνικό κράτος πρέπει να συγκροτηθεί και να απαντήσει στη νεοφιλελεύθερη του Μητσοτάκη που λέει για μείωση φόρων. Κι εγώ θέλω να μειωθούν οι φόροι, αλλά χωρίς ανάπτυξη αυτό θα σημάνει περικοπή δαπανών από μισθούς και συντάξεις», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησαν ερωτήσεις του κοινού ενώ η βραδιά αναμένεται να ολοκληρωθεί με γεύμα που θα παραθέσει στους υπουργούς, βουλευτές και ομιλητές η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου.

Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση. 
aristera_kouroumplis-kouvelis_agrinio (1) aristera_kouroumplis-kouvelis_agrinio (2) aristera_kouroumplis-kouvelis_agrinio (3) aristera_kouroumplis-kouvelis_agrinio (4) aristera_kouroumplis-kouvelis_agrinio (5) aristera_kouroumplis-kouvelis_agrinio (6) aristera_kouroumplis-kouvelis_agrinio (7)

Θέματα που ενδιαφέρουν

16 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  Λαοθαλασσα βλεπω …..βεβαια ολοι βλεπουν τελος μνημονιων και αριστερα….καλη φαση…

 2. Ανώνυμος

  Πάλι με τον Μήτσο εσυ …Να ξέρεις τι καλό κάνεις στο Μήτσο …Διαφήμιση δωρεάν…Ο Μήτσος πρέπει να είχε δηκαστηριο εκτός Αγρινίου γι’αυτό απουσίαζε…Να βγάλει κανένα Ευρώ για της εκλογές…Δεν περιμένει σαν κάτι άλλους να του τα δώσει το κόμμα να κατεβεί υποψήφιος….οκ κύριε Ροδίτη…30 χρόνια δικηγόρος ενεργός ο Μήτσος από τα Αμπάρια….Αλλά που να τα ξέρεις εσύ αυτά…δούλεψες ποτέ?

 3. Ανώνυμος

  Καλό θα ήταν αλάνια να απανταει ο ίδιος ο Ροδίτης…όχι μόνοι σας…

 4. Anonimos

  Υπαρχουν ακομα συμπολιτες αυτου του ερημου τοπου που πιστευουν στα ψευτικα τα λογια τα ΜΕΓΑΛΑ!!!!

 5. ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

  ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗΣ ΠΟΛΗΣ!!! ΜΙΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΛΙΜΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!!! ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΜΑΡΙ!! ΚΡΙΜΑ!

 6. Ανώνυμος

  Να της τηλεφωνήσουν μπας και εμφανιστεί ,γιατί ως τώρα αγνοείται .

 7. Ανώνυμος

  ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ…….ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΑΝ!!ΤΩΡΑ ΕΑΝ KAPOIOI ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Οκ!Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ !!!!CHRISTOS

 8. Ευπαθής ρομά

  Βλέπω ανάμεσα στο κοινό και πολλούς συνταξιούχους… Είναι αυτοί που θα βγαίνουν πάλι στο δρόμο το 2019 γιατί τους έκοψαν τις συντάξεις.

  Τσίπρα βίασέ τους όλους! Δεν το βλέπεις, τους αρέσει!

 9. Ανώνυμος

  ΠΑΩ ΝΑ ΣΚΑΣΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
  ΤΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
  ΚΑΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ
  ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΘΟΥΜΕ?
  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΣΑ ΚΑΛΑ
  ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

 10. ΚΑΠΟΙΟΣ

  Το ΚΚΕ αν εκανε συγκέντρωση σίγουρα θα ήταν μεγαλύτερη
  Ένα είναι σιγουρο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εχει μελη με παραταξιακή συνείδηση που να μπορουν να αγκαλιάσουν με χαρά ολους τους φηφοφόρους τους, παρα μονο ατομα τα οποία χαριν της ευγενικής χορηγιας των ανθρωπων που ψηφισαν ΣΥΡΙΖΑ πιστευοντας στην Ελπιδα , νομίζουν ότι κατεκτησαν την εξουσια για πάντα και αυτοι είναι οι μοναδικοι και οι υπόλοιποι είναι οι κατοικοι της ζουγκλας που ξαφνικά απεκτησαν ρουχα και καθρεφτακια. Ένα λοιπον είναι σιγουρο ότι με την απώλεια της εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ εχοντας τετοια μέλη όχι μόνο θα διαλυθεί θα εξαερωθεί αυτίκα και παραυτα που ελεγαν και οι αρχαιοι μας προγονοι . Εχει όμως επιπλέον πλάκα αν νομίζουν ότι θα τους σώσουν κατι ξεχασμένοι της πλάκας πρωην αντιδήμαρχοι και κάτι άλλοι πρώην σημαιοφόροι του ΠΑΣΟΚ που τους βλέπει ο κόσμος και γελάει που βρισκονταν εκεί με σκοπό την προσωπική τους επιβιώσή . Τελικά εκείνο που καταλαβαίνουν όλοι είναι η πετρινη εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ γιατί μια πέτρα ποτέ δεν μεγαλώνει παρά μόνο σπαει και διαλυεται . Α ξεχασα περιφέρονταν και αυτός ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου επί Ν.Δημοκρατίας , θα έχει μεγάλη πλάκα να το δούμε και αυτό

 11. ΓΟΧ

  Φούσκα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα αφανιστεί σύντομα. Τα εκατομμύρια στα συλλαλητήρια υπέρ της Μακεδονίας δεν τα βλέπουν οι «δημοκράτες αριστεροί» και μιλάνε σε ακροατήρια των 300 ατόμων περί πατριωτισμού.
  Ούστε βρε!

 12. ΚΑΚΙΑ ΑΣΤΡΑΠΗ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΡΕΣΕΙ

  EΡΧETAI ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΡΕΙΙΙΙΙ

  ΤΟ ΠΑΣΟΚ
  ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ
  ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΣ ΜΕ ΑΣΤΡΑΠΕΣ!!!!!!!!!!!

  ΚΑΚΙΑ ΑΣΤΡΑΠΗ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΡΕΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ!!!!!!!!!!!!!

 13. kokorikos

  υπαρχει ακομα αυτη η αριστερα? ολοι οι καθυστερημενοι ασχολουνται μαζι της.

 14. Ανώνυμος

  ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ.ΝΑ ΥΜΝΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΡΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΑΙΠΑΛΗΣ!!CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.