Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Μετά τα χαλκούνια χάνονται και τα… κουρκουμπίνια λόγω κορωνοϊού;

Μετά τα χαλκούνια χάνονται και τα… κουρκουμπίνια λόγω κορωνοϊού;

Η είδηση ότι τα χαλκούνια, ως έθιμο, δεν πήραν μια θέση στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας για την Unesco έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο Αγρίνιο(δηλαδή ανάθεμα κι αν το πήρε χαμπάρι κανένας καλοκαιριάτικα, αλλά και να το πήρε σου λέει «συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια»)…

Όμως τα άσχημα μαντάτα δεν σταματούν εδώ. Όπως φαίνεται και μια πολύ γνωστή λιχουδιά στα μέρη μας, τα κουρκουμπίνια, κινδυνεύουν από μια παρεξήγηση που ανακατεύει μέσα τον… κορωνοϊό! Κι εξηγούμαστε:

Kαθώς ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του με τον ιό(άλλος ότι όποιος πεθαίνει τον γράφουν ότι πέθανε από covid-19, άλλος ότι τα παιδιά θα γίνουν πειραματόζωα για φάρμακα στα σχολεία, κλπ,κλπ) ακούστηκε η είδηση μέσα στις κοινότητες των ψεκασμένων ότι έρχεται από Κίνα ένα φυτικό φάρμακο που θα το βάζουν στις μάσκες των παιδιών και έχει ως δράση την καταστολή της παιδικής ζωηράδας! Κάνει τα παιδιά υπάκουα και ήσυχα, δηλαδή!

Το φάρμακο αυτό λέγεται «κουρκουμίνη»(σ.σ. δεν υπάρχει απόδειξη ότι κάνει κάτι τέτοιο) και ήδη διάφορες ομάδες ψεκασμένων γονιών, σαν αυτή που βλέπουμε στην φωτογραφία, άρχισαν τις διαμαρτυρίες, στο facebook φυσικά.

Το κακό είναι ότι αντί για «κουρκουμίνη» γράφουν «κουρκουμπίνη»(!)δυσφημώντας το ωραία γλυκό που κι εμείς τρώμε εδώ στα μέρη μας! Με άλλα λόγια πολλοί θα νομίζουν ότι και τα κουρκουμπίνια μας είναι του Σατανά ή του Μπιλ Γκέιτς και έχουν κατασταλτική δράση μέσα από τις μάσκες!

Αμάν πια! Ειλικρινά, τι άλλο θα γίνει για να χτυπηθεί η… άυλη κληρονομιά μας; Ε;

 

 

ο (υ)περαστικός

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Με τοσο χασις που εχουμε στο αγρινιο τη να μας κανουν οι μασκες με κουρκουμινη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.