Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Τα νεότερα για την υγεία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά

Τα νεότερα για την υγεία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά

Η Αιτωλοακαρνανία αγωνία για τον Μητροπολίτη Κοσμά που σε ηλικία 76 ετών δίνει τη μάχη για τη ζωή του νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εξαιτίας των επιπλοκών του κορωνοϊού.

Τις τελευταίες ημέρες ιερείς διαφόρων εκκλησιών πληροφορούν τους πιστούς πως η κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr,  ο ισχυρισμός αυτός είναι βάσιμος καθώς ο κ.Κοσμάς έχει αποσωληνωθεί ενώ υποβλήθηκε σε τραχειοστομία . Η κατάσταση του οξυγόνου του επίσης έχει βελτιωθεί.

Ιατρικοί κύκλοι ωστόσο χαρακτηρίζουν την κατάσταση σταθερή και πως δεν παύει να είναι κρίσιμη.

Θυμίζουμε πως ο Μητροπολίτης νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» από τις 2 Δεκεμβρίου.

Αρχικώς βεβαιώθηκε ως θετικός στον κορωνοϊό την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου , αντιμετωπίζοντας αρχικώς ήπια συμπτώματα και παραμένοντας στην οικία του, ενώ ήταν ανεμβολιάστος.

Με την πάροδο των ημερών ωστόσο η κατάσταση του επιδεινώθηκε, παρουσίασε δύσπνοια και χαμηλό κορεσμό ενώ παράλληλα ήταν απρόθυμος να νοσηλευθεί.

Τελικώς εισήχθη στο Νοσοκομείο Αγρινίου την 1η Δεκεμβρίου και λίγες ώρες αργότερα , ξημερώματα 2ας Δεκεμβρίου, διακομίστηκε διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό».

Χθες μάλιστα στις Λειτουργίες των Χριστουγέννων αναγνώστηκε Εγκύκλιος του Μητροπολίτη την οποία, σύμφωνα με τους ιερείς συνέταξε πριν εισαχθεί στο Νοσοκομείο  .

Θέματα που ενδιαφέρουν

11 Σχόλια

 1. Anonimos

  Ο Θεός να τον βοηθήσει να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του όπως και όλων των συνανθρώπων μας που βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου. 🙌🙌🎄🎆🎇

 2. Ανώνυμος

  Anonimos
  26/12/2021 at 12:45 ΜΜ
  Ο Θεός να τον βοηθήσει να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του όπως και όλων των συνανθρώπων μας που βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου.
  ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ🙌🙌🎄🎆🎇

 3. Avonimos

  Ανώνυμος
  26/12/2021 at 4:47 ΜΜ
  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ο καιρός θα δείξει!!!!
  Ολα πρέπει να γίνουν όπως πρίν χωρίς διαξιφισμούς και “φαγωμάρες”!!!!
  Οι επιστήμονες να εξηγήσουν στον κόσμο που φοβάται για πολλούς λόγους τα εμβόλια αν είναι Ασφαλή, τόσο τώρα που γίνονται μαζικά όσο και μακροπροθεσμα στην υγεία των συμπολιτών μας, ΌΧΙ όμως με το στόμα ΕΓΓΡΑΦΩΣ με σφραγίδα και υπογραφή των ιδίων!!!! Τέλος Πάντων Υγεία και Αγάπη σε όλους, όχι άλλος “Διχασμός” Όχι άλλο στρές, όχι αλλά μέτρα Αντικοινωνικά, να σχολανε ανθρώπους, να βάζουν, φόρους περιορισμούς, δήθεν για το καλό του κοινωνικού συνόλου!!!! Ελέγχους εγώ δεν βλέπω πουθενά, Δειγματοληπτικα γίνονται όπου υπάρχει καρφωτή. Ο Θεός να βοηθήσει όλον τον Κόσμο και να προσεύχεστε για όλους τους Ανθρώπους που έχουν την Ανάγκη να ζήσουν έστω προσωρινά σε τούτη την προσωρινή Ζωή. Πρέπει να γίνουμε Άνθρωποι και όχι Υπανθρωποι!!!!!!!

 4. Ανώνυμος

  Οι επιστήμονες να εξηγήσουν στον κόσμο που φοβάται για πολλούς λόγους τα εμβόλια αν είναι Ασφαλή, τόσο τώρα που γίνονται μαζικά όσο και μακροπροθεσμα στην υγεία των συμπολιτών μας, ΌΧΙ όμως με το στόμα ΕΓΓΡΑΦΩΣ με σφραγίδα και υπογραφή των ιδίων!!!! ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ 10-15 ΕΜΒΟΛΙΑ..ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ,ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ3 ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΑΝΟΣΙΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑ? ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΜΒΓΟΛΙΑΣΤΟΣ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΣΥΛΕΥΘΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΩ ΚΡΕΒΑΤΙ . ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ6 ΦΙΛΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ3 ΣΤΑΙΣΑ . Ο0 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΠΗΓΕ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΙΟΤΙ ΗΞΕΡΕ ΚΑΘ ΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΟΠΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΗ Η ΛΕΞΗ ΣΥΓΝΩΜΗ

 5. Νίκος Παλια-ντζής

  Εύχομαι από καρδιάς ο συνάνθρωπός μας να αναρρώσει στο 100%, ώστε να έχει τη δύναμη να ηγηθεί μιας γενναίας αντιεμβολιαστικής εκστρατείας! Μόνη σιγή μεταμέλειαν ου φέρει..

 6. Γερ

  Για τον άνθρωπο, για κάθε άνθρωπο εύχομαι να γίνει καλά. Όμως η κριτικη θα υφίσταται για τα λόγια και τις πράξεις του.

 7. Anonimos

  Όλοι έχουν δικαίωμα εισόδου στα Νοσοκομεία!
  Εμβολιασμένοι και μη Εμβολιασμένοι!!
  Όλοι πληρώνουμε τα Νοσήλεια μας εδώ και 40 χρόνια από τα ταμεία και όταν χρειάζεται μια φορά στα 40 χρόνια να νοσηλευτουμε το σύστημα τον πετάει έξω σαν σκουπίδι. Δυστυχώς έχουμε χάσει την Ανθρωπιά μας στον ανθρώπινο πόνο!!! Κρίμα η φαγωμάρες δεν είναι λύση του προβλήματος. Εγώ πιστεύω ότι όλα είναι θέμα χρόνου να πιστέψουν κάποιοι που δεν έχουν πίστη! Να είναι καλά όλος ο κόσμος, φτωχός και πλούσιος και στην καρδιά και στην τσέπη.

 8. Νίκος Παλιά-ντζής

  Anonimos νομίζω ότι ακόμα έχεις την εντύπωση ότι δεν μιλάμε για μεταδιδόμενη πανδημία αλλά για σκωληκοειδίτιδα! Και ότι οποίος πληρώνει εισφορές έχει δικαίωμα να μπουκώνει το εθνικό σύστημα υγείας και να το στερεί από αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη αντί να κάνει το εμβόλιο που είναι δωρεάν! Για σύνελθε λίγο σε παρακαλώ!

 9. Ανώνυμος

  Αντι να έχουμε ενημέρωση από τα ΜΜΕ για την έκβαση της υγείας του Δεσπότη, εμένα θα μου άρεσε να έχουμε επίσημη ενημέρωση από τους υπευθύνους της Ι.Μητροπολης. Γιατί δεν συμβαίνει αυτο; Και ο καθένας λέει ότι θέλει;
  Μέχρι και πεθαμένον τον διαπομπεύουν κάποιοι; Αξίζει ο Δεσπότης μας τέτοιον διασυρμό;…. Τα γνήσια τέκνα προστατεύουν τον πατέρα τους σε οποιοδήποτε διασυρμό και συκοφαντία!…. Γιατί αυτή η μυστικοπάθεια;
  Ο Δεσπότης ειναι πατέρας όλων μας και όχι ολίγων …….και απαιτούμε μια επίσημη ενημέρωση…..
  Μου θυμίζουν προηγούμενων “παλαιών ετών ημερών ” ημέρες…..

 10. Meghan

  Και εγώ εύχομαι να το ξεπεράσει ο Μητροπολίτης και να επιστρέψει στα καθήκοντα του.
  Και περιμένω να δω αν θα συνεχίσει τον αντιεμβολιαστικο του λόγο.
  Αν τον συνεχίσει να μην ξαναπατήσει κανένας στην Εκκλησία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.