Δευτέρα, Οκτώβριος 14, 2019

Τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου έγιναν «Μικροί Ροβινσώνες» (φωτο & video)

Στις 14-17/6/19 για δεύτερη χρονιά η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου συμμετείχε «στο ονειρικό ταξίδι των Μικρών Ροβινσώνων».

Το ταξίδι φέτος πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή τεσσάρων παιδιών με τους γονείς τους και τριών ατόμων από το προσωπικό του παραρτήματος.

Η πρώτη μέρα είχε γνωριμία- ξενάγηση σε ιστορικά σημεία της Αθήνας φτάνοντας το απόγευμα στο Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου όπουτα παιδιά ξεναγηθήκαν στη βιβλιοθήκη την λυρική σκηνή και περιηγήθηκαν στους κήπους του Ιδρύματος.

Το Σάββατο ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα με το παιχνιδιάρικο τραινάκι στον αύλειο χώρο του GoldenHallπαρέα με τον Μάρκο Σεφερλή και την Καίτη Γαρμπή.Τα παιδιά γεύτηκαν, χόρεψαν μιμήθηκαν και τραγούδησαν με τις οδηγίες των παραπάνω καλλιτεχνών.

Πήραν πολλά δώρα από τους ιδιοκτήτες του εμπορικού κέντρου και κεράστηκαν διάφορα εδέσματα.

Το απόγευμα στον Πολυχώρο «Μύρτιλλο» παρακολούθησαν αφήγηση του παραμυθιού «Ο Δρόμος για την Ευτυχία» από την συγγραφέα του Δώρα Λοίζου και την ολυμπιονίκη ιστιοπλοΐας Σοφία Παπαδοπούλου. Ακολούθησε πάρτι με πολύ χορό και φαγητό.

Την Κυριακή περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη τους μικρούς φίλους στην Μαρίνα του Φλοίσβου όπου έμαθαν χρήσιμα πράγματα για την ιστιοπλοΐα και μπήκαν σε ιστιοπλοϊκό. Το απόγευμα στο Εκάλη Clubέπαιξαν στην παιδική χαρά και παρακολούθησαν αφηγοζωγραφική του παιδικού παραμυθιού «Ένα ψάρι που δεν ήξερε να κολυμπάει» από την ίδια δημιουργό συγγραφέα κυρία Λήδα Βαρβαρούση.

«Η Δευτέρα ξημέρωσε με προορισμό την Μεταμόρφωση Αττικής όπου εκεί στο SmartDogτα παιδιά έπαιξαν στην πισίνα και με τα εκπαιδευμένα σκυλιά έγιναν μια μεγάλη παρέα. Έκαναν πικ-νικ και χάρηκαν την εξοχή.

Η Δευτέρα έκλεισε με πολλές- πολλές ευχάριστες αναμνήσεις με νέες γνωριμίες και φιλίες με παιδιά και γονείς των άλλων παραρτημάτων και την ευχή- επιθυμία να επαναληφθεί.

Τα μέλη της ΤΔΕ ευχαριστούν θερμά την ομάδα του Greece4all, τους εθελοντές και τους πολλούς χορηγούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του ονειρικού ταξιδιού που έζησαν όλοι οι συμμετέχοντες. Κυρίως όμως «τα Γενναία μας Παιδιά», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΕΠΑΠ:

Οι Μικροί Ροβινσώνες από την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Αγρινίου, Χανίων & Βόλουεξερεύνησαν για τέσσερις ημέρες την Αθήνα!

Ένα βιωματικό περίπλου πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στην Αθήνα, διάρκειας 4 ημερών πραγματοποίησαν οι 20«Μικροί Ροβινσώνες», ηλικίας 4 έως 15 ετών, από την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Αγρινίου , Χανίων &Βόλου μαζί με τους συνοδούς και τους θεραπευτές τους (συνολική συμμετοχή 50άτομα), στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μικροί Ροβινσώνες». Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε για τέταρτη χρονιά από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ARTεμείς» της ΕΛΕΠΑΠ και το Greece4all, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Οι «Μικροί Ροβινσώνες», κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, γνώρισαν τα πιο όμορφα αξιοθέατα της πόλης, ξεναγήθηκαν σε ιστορικά αξιοθέατα όπως η Βουλή, ο Εθνικός Κήπος και το Ζάππειο, επισκέφθηκαν το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αλλά και το Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου όπου συμμετείχαν στο ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ «Εν Πλω» από το Ίδρυμα Ωνάση.

Με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων ιστιοπλόων, ήρθαν σε επαφή με το άθλημα, φιλοξενήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο ιστιοπλοϊκό και έφτιαξαν ναυτικούς κόμπους! Επιπλέον επισκέφτηκαν το χώρο πολιτισμού «Μύρτιλλο» του Δήμου Αθηναίων όπου η συγγραφέας Δώρα Λοΐζου μαζί με τη Χάλκινη Ολυμπιονίκη Ιστιοπλοΐας Σοφία Παπαδοπούλου τους διηγήθηκαν το παραμύθι «Ο δρόμος για την Ευτυχία», και στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι χόρεψαν σε ένα ξέφρενο πάρτι. Στο EcaliClub, ταξίδεψαν μέσα από μια μοναδική εμπειρία Ζωγραφήγησης με τη Λήδα Βαρβαρούση ακολουθώντας «Ψάρι που θέλει να πετάξει». Μεγάλη χαρά στους μικρούς μας φίλους προκάλεσε η επίσκεψη για πικ-νικ στο χώρο του Smartdog όπου τα παιδιά διασκέδασαν παρέα με τους τετράποδους φίλους τους.

Ξεχωριστή εμπειρία για τους «Μικρούς Ροβινσώνες» ήταν το ταξίδι με το «Παιχνιδιάρικο Τραινάκι», το Σάββατο το πρωί, το οποίο σχεδίασε η κυρία ΝόνηΚιουτσούκη. Ο προαύλιος χώρος του GoldenHall για περισσότερο από δύο ώρες, είχε μετατραπεί σ’ ένα γεμάτο χρώματα και χαρούμενες φωνές παιδότοπο, όπου ξεχώριζαν τα γελαστά πρόσωπα των παιδιών. Οι «Μικροί Ροβινσώνες» χωρισμένοι σε δύο ομάδες γνώρισαν 4 νέους σταθμούς τη Γευσούπολη, τη Μιμούπολη, την Ξεφαντούπολη και την Τραγουδούπολη με τη βοήθεια αγαπημένων προσώπων, όπως οι τραγουδιστές Καίτη Γαρμπή και Βασίλης Πορφυράκης, οι ηθοποιοί Μάρκος Σεφερλής και Ματίνα Νικολάου, η Σοφία Παπαδοπούλου, χάλκινη Ολυμπιονίκης στους αγώνες «Πεκίνο 2008» στην Ιστιοπλοΐα και η Βούλα Ζυγούρη Ολυμπιονίκης στην πάλη. Οικοδέσποινα της διοργάνωσης ήταν η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου. Τη διοργάνωση πλαισίωσε εθελοντικά ομάδα εργαζομένων του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Τα παιδιά υποδέχθηκε στη γιορτή του «Παιχνιδιάρικου Τραίνου» η Αντιπρόεδρος της ARTμείςΚοιν.Σ.Eπ. και μέλος της ΕΛΕΠΑΠ κυρία Ρούλα Ελευθεριάδου. Η κυρία Ελευθεριάδου αφού καλωσόρισε προσωπικά τα παιδιά από κάθε παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ ευχαρίστησε τους γονείς, τους θεραπευτές, τους δεκάδες εθελοντές, τους χορηγούς για τη συμμετοχή τους και την υποστήριξη τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Διοργανωτές, οικογένειες, παιδιά και εθελοντές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά σε έναν ακόμη ξεχωριστό βιωματικό περίπλου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.