Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Τα σεμνά συμπεράσματα των επιχειρηματιών για το Πανεπιστήμιο (και τέσσερα γαρδέλια)

eik

Απόσπασμα των ημερών σε τρία μέρη…

*Μνημείο σεμνότητας ήταν η ανακοίνωση του Συνδέσμου των επιχειρηματιών της περιοχής για το θέμα του Πανεπιστημίου. Όπως έγραψαν στα συμπεράσματά τους, τα οποία απέστειλαν στον τοπικό Τύπο, οι επιχειρηματίες «για πρώτη φορά ίσως στα χρονικά της τοπικής αλλά και γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας , πολιτικοί διαφορετικών χώρων, κοινωνικοί φορείς όλων των κλάδων και απλοί πολίτες ανεξάρτητα τάξης, ηλικίας και ιδιότητας, αλλά και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, εξέφρασαν απόψεις και προτάσεις για ένα ζήτημα που αφορά την κοινωνία στο σύνολό της». Μάλιστα. Πως δεν έγραψαν «ήμασταν όλοι υπέροχοι» ή «πρόκειται για την καλυτερότερη εκδήλωση όλων των εποχών by far στην πόλη μας».

Κόψτε κάτι πατριώτες και να με συγχωρείτε για τον προσωπικό τόνο. Ως κάποιος που έχει απολογηθεί πολλάκις γιατί δεν εχθρεύεται την επιχειρηματικότητα, διαβάζω κάτι τέτοια και καταλαβαίνω γιατί φτωχά παιδιά πιστεύουν ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι κάτι το αδηφάγο κι ας μιλάμε εδώ για επιχειρήσεις που απασχολούν δύο άτομα συνήθως. Ή γιατί θεωρούν ότι η απάντηση στην ανεργία είναι οι «μαζικοί διορισμοί» και η «σταθερή και μόνιμη δουλειά από την ώρα που γεννιέσαι μέχρι την τελευταία κατοικία σου». Αφήστε, φίλοι επιχειρηματίες, που μέσα στο κείμενο δεν αναφέρεται πουθενά η παραδοχή για το τι ήταν αυτό το Πανεπιστήμιο που είχαμε ή το ότι η ιδέα για επανίδρυση κάποια στιγμή, στη διάρκεια της κουβέντας, βγήκε από την συζήτηση! Αυτοαναιρέθηκε! Ήμασταν εκεί, μην τρελαθούμε κιόλας.

*Ενδιαφέρον είχε πως μας προσέγγισαν οι Πατρινοί και οι Ναυπάκτιοι ενόψει γενικού «κλεισίματος» το προσεχές Σάββατο, εμάς τους Αγρινιώτες. Βέβαια το κακό είναι πως δεν είμαστε μόνοι μας, θα έχουμε και καμιά 400ριά δικηγόρους στην πόλη το Σάββατο, οι οποίοι θα πάνε Πάτρα ή Ναύπακτο, ούτως ή άλλως για να ψάξουν και κανένα μπανάκι. Αλλά να μας καλεί επίσημα ο Εμπορικός Σύλλογος απέκει και να μας λέει ότι θα μας κάνει εκπτώσεις ίσως και στην Γέφυρα, αυτό είναι κάτι που καθιερώνεται πια και μας κατατάσσει στην κατηγορία του καλύτερου πελάτη της Δυτικής Ελλάδας! Πάντως από τα πατρινά αφιερώματα και τις δηλώσεις Αγρινιωτών μπορείς να δεις ότι η άμυνα πια στην απόφαση αυτή είναι καθαρά συνδικαλιστική. Καλά να διαβάζεις «οι έμποροι του Αγρινίου» και να ξέρεις πως πρόκειται για όσους συγκροτούν τον εδώ Σύλλογο. Αλλά να διαβάζεις για «διασπαστική» πολιτική από την Πάτρα, λες και είμαστε μαζί της κάποιο μαζικό, λαϊκό κίνημα, σε περνάει σε ένα άλλο επίπεδο.

*Τέσσερα γαρδέλια. Καρδερίνες δηλαδή. Αυτά ήταν τα αδήλωτα πουλιά που προκάλεσαν την επέμβαση της Ομοσπονδιακής(!) Θηροφυλακής σε μαγαζί με πτηνά στο Αγρίνιο. Αντιπαρέρχομαι πως για να έχεις ομοσπονδιακές υπηρεσίες πρέπει να είσαι Ομοσπονδία όπως η Γερμανία ή οι ΗΠΑ. Θα σταθώ στο γεγονός καθαυτό αλλά από την σκοπιά του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που τον φωνάζουν 4-5… ομοσπονδιακοί θηροφύλακες να συνδράμει γιατί ο ελεγχόμενος καρδερινάς δεν συνεργάζεται. Πως πρέπει να ένιωσε ο αστυνομικός, ειδικά όταν είδε να πλακώνει και η Δημοτική Αστυνομία(σ.σ. κανας άλλος παιδιά;) για να ελέγξει το τζιπάκι των… ομοσπονδιακών που είχε παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο μέχρι να αφοπλιστεί ο διαβολικός γαρδελάς;

Επίσης θα σταθώ στο γεγονός ότι-σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες τα γαρδέλια(ήμαρτον!) έμειναν να περιφέρονται μέχρι που τα ξαναμάζεψε ο άνθρωπος για να μην πεθάνουν από τη ζέστη, οπότε η επιχείρηση απέτυχε. Και τέλος, η γνωστή επωδός. Φανταστείτε αυτό το σκηνικό πέντε χρόνια πριν. Νομίζω ότι θα έγραφε άρθρο για εμάς και την αναλγησία μας κάθε προοδευτικό Μέσο σε τούτη τη χώρα. Ευτυχώς, πέρασαν αυτά…

 

Γ.Σ.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Ο Τρελός του Χωριού

  “Και τέλος, η γνωστή επωδός. Φανταστείτε αυτό το σκηνικό πέντε χρόνια πριν.”
  Φανταζόμαστε το σκηνικό πέντε χρόνια πριν.
  Εσύ θα έλεγες πως κανείς δεν έχει δικαίωμα να στήνει όπου γουστάρει την αγκουρτσά του και θα έγραφες τρία άρθρα για τη μόλυνση που προκαλεί στο περιβάλλον το λιωμένο κρεπ.
  Ο Άκης θα υποστήριζε πως τρία πουλάκια κάθονται στου Μάκη το τσεκούρι και μετά θα πηγαίνατε παρέα με θηροφύλακες και μπάτσους για τσιπουροσυνέντευξη.
  Ο Εσκιμώος που λαλάει πριν από σενα θα έμπλεκε το εγκώμιο στους λεβέντες της ΕΛΑΣ και αυτός που λαλάει πριν τον εσκιμώο θα έλεγε πως επί ΠΑΣΟΚ δεν έστηνε κανένας ξόβεργες.
  Πότε πέρασαν πέντε χρόνια ρε παιδιά;

 2. Ακης Ροδιτης

  Δεν πα να στήσεις καμια αγκουρτσά στο πάρκο;;; Δεν θα σε «σώσει» δήμαρχος ποτέ, βλάκα αριστερέ…!

 3. Ο Τρελός του Χωριού

  Εσύ δεν πήρες απλά ξόβεργα. Ξήλωσες την αγκουρτσά.
  Εγω σωμένος είμαι. Παίρνω τουλάχιστον τα χάπια μου.
  Για σενα αμφιβάλλω.

 4. ΣΚΙΟΥΡΟΣ

  ΕΣΠΑ- σωμένος είσαι. Θα τα πάρουμε μαζί περίμενε λιγες ημερες….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.