Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2020

Τα βάσανα του μεσαίου χώρου και οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο «μεσαίος» χώρος έχει πάθει πολλά τα τελευταία χρόνια, αφού όμως προκάλεσε και πολλά. Είναι ένας χώρος που τον επικαλούνται πολιτικοί και ψηφοφόροι  από τους κεντροδεξιούς «καραμανλικούς» μέχρι τους μεταρρυθμιστές σοσιαλδημοκράτες και τους αριστερούς που είναι φιλελεύθεροι με τον τρόπο που εννοείται και στον υπόλοιπο κόσμο, τον φίλο των ελευθεριών δηλαδή. Κυρίως όμως ταυτίζεται με την «κεντροαριστερά».

Τώρα συμπιέζεται αυτός ο χώρος με αφορμή το «μακεδονικό»  αφού κάτι τέτοιο φαίνεται να είναι και μέσα στους σχεδιασμούς της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Συμπιέζεται; Μάλλον θα έλεγε κανείς πως γίνεται προσπάθεια να εκλείψει.

Κι αν ο Αμυράς από το Ποτάμι έφυγε σήμερα και άφησε τον Σταύρο Θεοδωράκη χωρίς τον τίτλο του αρχηγού κόμματος, συγχρόνως μπορούσε ο Θεοχαρόπουλος της ανύπαρκτης ΔΗΜΑΡ να πάρει την θέση του και να μην συμβεί το… κακό. Ναι, αλλά τότε μπορούσε να φύγει κι ο Ψαριανός και τελικά… μύλος. Ο Σκανδαλίδης πάντως είπε ότι υπάρχει σχέδιο για διάλυση αυτών των χώρων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτά όλα θα φέρουν ανακατατάξεις και ανάλογα με το πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές μπορεί να επηρεαστούν και τα αυτοδιοικητικά. Για παράδειγμα, οι δεξιοί/κεντροδεξιοί υποψήφιοι θέλουν ή δεν θέλουν τον λεγόμενο μεσαίο χώρο και την κεντροαριστερά ώστε να μην δυναμώνουν οι καθαρά ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόροι; Και οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν τις συνεργασίες και τους χαμηλούς τόνους επειδή δεν έχουν πληθώρα στελεχών ή θέλουν εχθρικό αυτό τον χώρο και απέναντί τους;

Πλάκα θα έχουν οι εκλογές του Μαΐου πάντως…

 

Γ.Σ.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Anonimos

    Οπου φυσαει ο ανεμος πανε!!! Δεν υπαρχει ισο παΐδι στην ψευτοπολιτικη της αναρχης χωρας. Οι ψευτοπολιτικάντιδες πανε να τρουπωσουν για να εχουν γεματα τα παντελόνια μα αδεια την σκατοπονηριψυχη τους!!!! Ο Λαος ομως δεν ξυπνάει γιατι του αρέσει αυτό που του κανουν καθημερινα…. Το ευχαριστιέται. Παντος ειμαστε ο ποιό κλρφτοκοτουπόνηρος λαος του πλανητικου συστηματος…. Εκτος αυτου ειμαστε και ΑΞΙΟΙ της μοιρας μας👏👎👎👎

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.