Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Όλα έτοιμα για την τελετή έναρξης

Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Όλα έτοιμα για την τελετή έναρξης

Η στιγμή της έναρξης των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Πάτρα 2019», η στιγμή που ξεκινά η μεγάλη γιορτή της Πάτρας, η μεγάλη γιορτή της Μεσογείου, πλησιάζει. Την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 20.30 στο κεντρικό γήπεδο της εγκατάστασης «Αρτεμις», δίπλα από το κολυμβητήριο του ΝΟΠ, θα λάβει χώρα η τελετή έναρξης των Αγώνων, η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από τη δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ).

Η Οργανωτική Επιτροπή καλεί όλους και όλες να παρευρεθούν σε μια μεγάλη γιορτή, σε μια φαντασμαγορική συνύπαρξη λαών και πολιτισμών. Στη τελετή έναρξης θα παρελάσουν οι αθλητές και τα μέλη των αποστολών των 26 χωρών της Μεσογείου, μεταφέροντας το μήνυμα της ειρήνης, της φιλίας των λαών και του Ευ Αγωνίζεσθαι.

Η αρμονική συνύπαρξη των λαών, η πολύ-πολιτισμικότητα, η παρουσίαση όχι μόνο στοιχείων του μοναδικού ελληνικού πολιτισμού αλλά και της κουλτούρας των χωρών της Μεσογείου βρίσκεται στο επίκεντρο των όσων πρόκειται να παρουσιαστούν στην τελετή έναρξης. Η πολυπληθής ομάδα παραγωγής, η οποία εργάζεται μήνες για αυτή την μέρα θα μεταφέρει επί σκηνής ζωντανά ένα μοναδικό ταξίδι στη Μεσόγειο.

Από την Ισπανία στα Βαλκάνια και από τη Βόρειο Αφρική στην Ελλάδα και την Πάτρα. Μουσική, κίνηση, χορός , θέατρο και σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, συνοδεύουν το ταξίδι στη Θάλασσα της Μεσογείου. Βασικά στοιχεία της Τελετής είναι το νερό και η άμμος, πάνω στα οποία στηρίζονται και οι Αγώνες που θα λάβουν χώρα στην Πάτρα.

Περισσότεροι από 35 καλλιτέχνες (τραγουδιστές, μουσικοί, χορευτές, ακροβάτες) θα ανέβουν στη σκηνή, ενώ σημαντική θα είναι και η συμμετοχή των εθελοντών της διοργάνωσης.

Η μεγάλη γιορτή της Μεσογείου ξεκινά …

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ :

Σχεδιασμός & Οργάνωση Παραγωγής (εκ της Οργανωτικής Επιτροπής): Στασινόπουλος Σπύρος
Σχεδιασμός & Οργάνωση Παραγωγής : Ευθύμης Κατής
Καλλιτεχνική Σύλληψη και Εκτέλεση: Πάρις Λαλιώτης
Σκηνοθεσία: Έλενα Μπονέλη
Παρουσίαση: Γιώργος Λιανός

Μουσικό Σύνολο: Μαρίνα Σάττι&Fones
Σχεδιασμός Κοστουμιών & Σκηνικών: Πάρις Λαλιώτης
Χορογραφίες: G2 EntertainmentGroup- GarryMardon
Σολίστ: Ευγένιος Βούλγαρης (YaliΤambur), Γιάννης Δίσκος (Σαξόφωνο), Βάγια Ζεππάτου (Μαντολίνο), Βασίλης Πουρνιάς (Κλασσική Κιθάρα)
Σχεδιασμός Πυροτεχνημάτων: Παύλος Νάνος
Σχεδιασμός Φωτισμού: Νίκος Σωτηρόπουλος
Video-Animation: Κώστας Φασουλάς
Σχεδιασμός Ήχου: Δημήτρης Αγγελόπουλος
Παραγωγή : ΔΙΗΧΟ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ:

Η είσοδος των θεατών θα πραγματοποιηθεί μόνο από την είσοδο προς το Νότιο Πάρκο.
Οι πόρτες της εγκατάστασης για τους θεατές ανοίγουν στις 18.30 και κλείνουν στις 20.00 για λόγους ασφαλείας. Παρακαλούμε τους θεατές ως προς την έγκαιρη προσέλευση τους στο χώρο για την ομαλή είσοδο τους στο χώρο.
Παρακαλούμε όπως δεν φέρετε μαζί σας τα αντικείμενα που αναφέρονται στην πίσω όψη του εισιτηρίου σας.
Η προπώληση των εισιτηρίων της Τελετής Έναρξης πραγματοποιείται από τα δύο περίπτερα των Μεσογειακών Αγώνων που λειτουργούν στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α΄ και στην πλατεία Τριών Συμμάχων (9.00-22.00). Η πώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται και από την ιστοσελίδα της οργανωτικής επιτροπής www.mbgpatras2019.gr.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

-Κανονικό: 10€
-Φοιτητικό , Παιδικό (0-14), Ανέργων, 65+, Πολύτεκνοι, Συνοδός ΑΜΕΑ :5 €
-ΑΜΕΑ: Δωρεάν
*Στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ

•Χρυσοί χορηγοί των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019 είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια και ο ΟΠΑΠ.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019, πριν την επίσημη έναρξη της Κυριακής 25//8/2019, ελήφθησαν οι τελικές αποφάσεις για όλες τις εκκρεμότητες ( διαγωνισμοί, προκηρύξεις ενδιαφέροντος κλπ ).

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο πρόεδρος κ. Νίκος Παπαδημάτος δήλωσε αναλυτικά:

«Με απόλυτα επαγγελματική δουλειά, αίσθημα ευθύνης, ενθουσιασμό και πίστη στις δυνάμεις μας, η Οργανωτική Επιτροπή τα στελέχη, το έμμισθο προσωπικό, οι εθελοντές, ο Δήμος και όλοι οι φορείς της πόλης μας, ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε σε μία εβδομάδα την μεγάλη αθλητική γιορτή της Μεσογείου.

Καλώ όλους του πολίτες της Πάτρας να συμπορευτούν μαζί μας, ώστε να κερδίσουμε το μεγάλο Εθνικό στοίχημα της επιστροφής της Ελλάδος στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Για δέκα μέρες η πόλη μας θα φιλοξενήσει επισήμους, αθλητές, συνοδούς ( περίπου 2000) και φιλάθλους, από 26 κράτη της Μεσογείου, διαφορετικών εθνικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών.
Η Πάτρα παραδοσιακά είναι γνωστή και για τα φιλόξενα αισθήματα της, τα οποία θα φροντίσουμε να δείξουμε και πάλι σ’ όλη την Μεσόγειο, σ’ όλο τον κόσμο .

Ας δώσουμε ΟΛΟΙ τον καλύτερο εαυτό μας, παραμερίζοντας τυχόν μικρές αλλαγές της καθημερινότητας μας, λόγω της έλευσης μεγάλου αριθμού επισκεπτών και των απαιτήσεων μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης. Η λήξη των Αγώνων να έχει θετικό πρόσημο στις ξένες αποστολές για την Πάτρα.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε !!»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.