Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Τελευταίες “πινελιές” στη νέα πτέρυγα του Σελίβειου Γηροκομείου Μεσολογγίου

Τελευταίες “πινελιές” στη νέα πτέρυγα του Σελίβειου Γηροκομείου Μεσολογγίου

Ολοκληρώνεται το επόμενο 15ημερο το σύνολο των εργασιών για την κατασκευή της νέας πτέρυγας στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου και σύντομα θα φιλοξενηθούν οι πρώτοι ηλικιωμένοι.

Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και γίνονται οι τελευταίοι ελαιοχρωματισμοί κυρίως στις εξωτερικές επιφάνειες της πτέρυγας και αναμένεται η εγκατάσταση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού στα δωμάτια και στα νέα μαγειρεία που κατασκευάστηκαν. Εργασίες που να σημειωθεί ότι γίνονται, βάση, των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον περιορισμό της COVID-19 που εφαρμόζονται από την αρχή της υγειονομικής κρίσης στο ίδρυμα.

Η νέα πτέρυγα έχει συνολική επιφάνεια 309 τ.μ. και δημιουργούνται επιπλέον 10 θάλαμοι διαμονής, που μπορούν να φιλοξενήσουν ακόμη 24 ηλικιωμένους, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται κατά 43 τ.μ., η επιφάνεια των μαγειρείων και των βοηθητικών χώρων.

Η κατασκευή της νέας πτέρυγας έγινε με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους για θερμομόνωση και ηχομόνωση στην εσωτερική και εξωτερική τοιχοποιία και στην οροφή.

Ως έργο εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και υλοποιείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Τέλος, να επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά ότι το Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου αποτελεί μια πρότυπη κοινωνική δομή που λειτουργεί με βάση τα διεθνή πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας ISO, διαθέτει διαχειριστική επάρκεια και η λειτουργία του εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας, παράλληλα έχει και έναν σαφή αναπτυξιακό χαρακτήρα για την περιοχή.

Πηγή: messolonghinews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.