Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Αν τελικά ήθελε να αποτεφρωθεί η Αρλέτα…

Αν τελικά ήθελε να αποτεφρωθεί η Αρλέτα…

kaysh

Νομίζω ότι είναι ο γνωστός …προσκυνημένος πολιτικός, ο Σταύρος Θεοδωράκης, που είπε σήμερα πως μετά τον Κηλαηδόνη- και μερικούς ακόμη-και η Αρλέτα θα κάνει ταξίδι στην Βουλγαρία για να την αποχαιρετήσουν οι δικοί της. Λένε πως είχε εκφράσει την επιθυμία να αποτεφρωθεί μετά θάνατον και για να γίνει αυτό θα πάει σε κάποιο κράτος που να μην είναι όσο θεοκρατικό είναι το δικό μας. Τελικά πήγε, δεν πήγε, δεν έχει και τόση σημασία, όπως μαθεύτηκε θα κηδευτεί αύριο στο πρώτο νεκροταφείο της Αθήνας, ίσως τελικά να ήταν απλά φήμη. Σημασία έχει τι θα συνέβαινε αν όντως είχε εκφράσει τέτοια επιθυμία.

Ένας παλιός πασίγνωστος ιεράρχης -που εκοιμήθη κι αυτός νομοτελειακά-είχε πει κάποτε πως «καύση νεκρών δεν θα υπάρξει ποτέ στην Ελλάδα». Νομίζω ήταν ο ίδιος που είχε πει και το περίφημο «άμα δείτε ποτέ κτηματολόγιο στην Ελλάδα να μου γράψετε». Τα χρόνια πέρασαν και τίποτε από τα δύο δεν έχει συμβεί. Άρα κάτι παραπάνω από μας ξέρουν οι ιεράρχες.

Ένα ολόκληρο κύμα «αντίστασης»(αγαπημένη λέξη στην Ελλάδα) έχει ήδη μπλοκάρει τις διαδικασίες σε δήμους και Περιφέρειας για την δημιουργία τοπικών υποδομών για την καύση νεκρών. Κάποιοι πιο αντιστασιακοί δήμαρχοι όπως ο κ. Πελετίδης της Πάτρας έχουν δηλώσει πως θα το προχωρήσουν το θέμα λόγω και των πιστεύω τους.

Εδώ υπάρχει μια λεπτομέρεια όμως. Ο συγκεκριμένος δήμαρχος ακολουθεί την φιλοσοφία που έχει και το κόμμα από το οποίο προέρχεται. Θέλει τα αποτεφρωτήρια αλλά μόνο κρατικά, να μην υπάρχει παρέμβαση ιδιώτη. Στη Βουλή άλλωστε το συγκεκριμένο κόμμα, το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της αποτέφρωσης αλλά καταψήφισε την διαδικασία δημιουργίας τέτοιου κέντρου με την συμμετοχή ιδιωτών. Άρα για να γίνει αποτεφρωτήριο και στην Πάτρα θα πρέπει να είναι δημοτικό αλλά με κρατικά λεφτά.

Άρα θα πρέπει να περάσει από το Κράτος και το Βαθύ Κράτος… Φέξε μου και γλίστρησα, ή μάλλον θάψε με και πέθανα…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. CHRISTOS

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.