Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Τέσσερις συμβουλές για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου σας

Τέσσερις συμβουλές για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου σας

Η ανακαίνιση του ξενοδοχείου σας μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία που περιλαμβάνει πολλά βήματα, απαιτώντας σημαντική επένδυση και χρόνο. Ταυτόχρονα, μπορεί να αναζωογονήσει την εμφάνιση του ξενοδοχείου σας και να είναι μια πολύ απαραίτητη δημιουργική διαδικασία που, στο τέλος, θα βοηθήσει στην αύξηση των κερδών.

Ένα από τα κύρια προβλήματα στα έργα ανακαίνισης είναι η έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου με σαφείς δράσεις που θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος. Λοιπόν, πώς θα φτάσετε σε ένα σαφές σχέδιο; Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε; Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα 6 κύρια βήματα των ανακαινίσεων ξενοδοχείων και θα μοιραστούμε μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε την καλύτερη εμπειρία από την ανακαίνιση του ξενοδοχείου σας και να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επένδυσή σας.

Πριν ελέγξετε τα βήματα, είναι σημαντικό να επιλέξετε την εταιρεία ανακαίνισης. Ένας εργολάβος ανακαίνισης είναι το καλύτερο στοίχημά σας όταν πρόκειται για ανακαίνιση, γιατί θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα. Έχοντας έναν εργολάβο ανακαίνισης υπεύθυνο για το έργο σας σημαίνει ότι έχετε 1 σημείο επαφής που κάνει όλες τις διευθετήσεις για εσάς, διευκολύνοντας τις επικοινωνίες. Αυτό σημαίνει επίσης ότι απαιτείται ελάχιστος αριθμός εποπτείας, καθώς και πιο αξιόπιστοι χρόνοι παράδοσης και ολοκλήρωσης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια γνωστή εταιρεία ανακαίνισης και προσέξτε τις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν τη σωστή εμπειρία.

Τώρα, ας φτάσουμε σε αυτά τα βασικά βήματα!

Βήμα 1: Σκεφτείτε τον αρχικό σχεδιασμό

Σκεφτείτε το νέο σχεδιασμό του ξενοδοχείου, όχι μόνο στο αισθητικό επίπεδο αλλά και στο επίπεδο ικανοποίησης των επισκεπτών και των ξενοδοχειακών λειτουργιών. Το πρώτο πράγμα που σκέφτονται οι ξενοδόχοι κατά την ανακαίνιση είναι πώς θα φαίνεται, αλλά με τη σειρά τους ξεχνούν τους βασικούς παράγοντες της ανακαίνισης. Σε τελική ανάλυση, η αναδιαμόρφωση αφορά τη συνολική εμπειρία του ξενοδοχείου, όχι μόνο την εμφάνισή του.

Πριν από την ανακαίνιση, σκεφτείτε την εμπειρία του ταξιδιώτη και καθορίστε τι πρέπει να βελτιωθεί, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά. Πρέπει να αποφασίσετε εάν το υπάρχον σχέδιο θα βοηθήσει στην ικανοποίηση των καλεσμένων σας. Αφού αποφασίσετε για τα θετικά και αρνητικά σημεία του σχεδιασμού, δώστε σαφείς οδηγίες στον εργολάβο σας για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Συμβουλή: Ρίξτε μια ματιά στη λειτουργική πλευρά του ξενοδοχείου σας. Η ροή προσωπικού, για παράδειγμα, μπορεί να επηρεάσει πραγματικά την αίσθηση και τη λειτουργικότητα των χώρων σας. Μια ανακαίνιση θα πρέπει επίσης να βοηθήσει στην ευκολία εξυπηρέτησης.

Βήμα 2: Έννοια του ξενοδοχείου

Η ανακαίνιση είναι μια καλή ευκαιρία για την ιδιοκτησία σας να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Ο καθορισμός της νέας ιδέας μετά την ανακαίνιση θα επηρεάσει επίσης το σχεδιασμό και τις εγκαταστάσεις που θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο σας. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την απόφαση για τον καλύτερο τρόπο ανακαίνισης.

Για παράδειγμα, το ξενοδοχείο σας θα επικεντρωθεί στη γαστρονομία; Εάν ναι, ίσως θελήσετε να συμπεριλάβετε διακοσμητικά στοιχεία που παραπέμπουν σε αυτήν την ιδέα, καθώς και ειδικές εγκαταστάσεις όπως ένας νέος χώρος κουζίνας ή εστιατόριο. Θα εστιαστεί το νέο σας ξενοδοχείο στο γυμναστήριο; Ίσως είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε ένα νέο γυμναστήριο. Το νέο σας ξενοδοχείο εστιάζει στην ευεξία; Οι νέες εγκαταστάσεις σπα μπορεί να είναι μια καλή ιδέα. Στο τέλος, όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να οδηγήσουν σε νέες ευκαιρίες εσόδων για το ξενοδοχείο σας.

Συμβουλή: Η κατοχή ενός καθορισμένου εγχειριδίου ιδεών και λειτουργιών μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε το σχέδιό σας, καθώς παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου σας και τον τρόπο ενσωμάτωσης του προσωπικού σε αυτό.

Καμία ανακαίνιση ξενοδοχείου δεν μπορεί να είναι απρόσκοπτη χωρίς προγραμματισμό. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε ακριβώς τι πρέπει να λάβετε υπόψη.

Βήμα 3: Το κλειδί είναι ο προγραμματισμός

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει τις προσδοκίες και ένα ρεαλιστικό σχέδιο εκτέλεσης έργου που ταιριάζει με τον προϋπολογισμό, τα υλικά έξοδα και τη διαδικασία κατασκευής. Ο καθορισμός του προϋπολογισμού σας είναι ένα κρίσιμο βήμα για τον καθορισμό της επιτυχίας μιας ανακαίνισης, καθώς επηρεάζει ολόκληρη τη διαδικασία. Μόλις ο εργολάβος σας έχει σαφή γνώση του συνολικού προϋπολογισμού του έργου, μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα και να διαθέσετε χρήματα σε τμήματα της ανακαίνισης που χρειάζονται περισσότερη προσοχή, όπως νέες εγκαταστάσεις ή επιπλέον υλικά.

Συμβουλή: Η γνώση του προϋπολογισμού ανακαίνισης από την αρχή μπορεί να σας βοηθήσει για καλύτερες διαπραγματεύσεις με υλικό και προμηθευτές, καθώς και για το “κορυφαίο” σας. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην έγκαιρη παράδοση, καθώς τα περισσότερα υλικά θα παραγγελθούν. Οι ακριβείς χρόνοι παράδοσης μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων.

Βήμα 4: Προσπαθήστε να περιορίσετε την ταλαιπωρία

Είναι σημαντικό να περιορίσετε την ταλαιπωρία που προκαλείτε στους υπάρχοντες επισκέπτες στο ξενοδοχείο, εκτός εάν σκοπεύετε να κλείσετε εντελώς για μερικούς μήνες. Ξεκινήστε κλειδώνοντας ένα δωμάτιο κάθε φορά (αν αυτό είναι αυτό που ανακαινίζετε) για να ελαχιστοποιήσετε τις διακοπές. Το λόμπι θα μπορούσε να είναι λίγο πιο δύσκολο. Προσπαθήστε να το κάνετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και εργαστείτε σε τμήματα, ξεκινώντας μετά το πρωινό και τελειώνοντας πριν από το απογευματινό check-in.

Συμβουλή: Εάν ανακαινίζετε έναν ολόκληρο όροφο, διατηρήστε το εκτός ορίων και βεβαιωθείτε ότι οι επισκέπτες σας δεν θα βλέπουν ποτέ την κατασκευή. Αυτό θα μειώσει τον αντίκτυπο που έχει η ανακαίνιση στους επισκέπτες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.