Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Θέλει και η Ηλεία τη Γεωπονική Σχολή που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση στην Αιτωλοακαρνανία

Θέλει και η Ηλεία τη Γεωπονική Σχολή που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση στην Αιτωλοακαρνανία

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου συνάντησε τον δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και από το δελτίο τύπου του τελευταίου προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα για την…Αιτωλοακαρνανία.
Καταρχάς προκύπτει πως διεκδικεί και η Ηλεία τη Γεωπονική Σχολή που έχει υποσχεθεί η Κυβέρνηση (ρητά δια στόματος πρωθυπουργού και υπουργού) στην Αιτωλοακαρνανία . Στη συνάντηση του με τον δήμαρχο Ήλιδας μάλιστα ο Κώστας Γαβρόγλου δεν είναι κατηγορηματικός για τις προθέσεις του.
Προκύπτει εξάλλου πως ο υπουργός Παιδείας καλεί σε συναντήσεις δημάρχους άλλων περιοχών με θέμα την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη στη Δυτική Ελλάδα . Σχετική συνάντηση με τον δήμαρχο Αγρινίου ή Μεσολογγίου δεν έχει γίνει γνωστή.
Σημαντικό εξάλλου στοιχείο είναι πως αναμένεται το πόρισμα της ειδικής επιτροπής συγχώνευσης ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Πανεπιστημίου Πατρών και έναρξης της διαβούλευσης για το νέο χάρτη Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Ήλιδας:
Τον Υπουργό Παιδείας –έπειτα από πρόσκληση του ίδιου του κυρίου Κώστα Γαβρόγλου, προκειμένου να παραστεί στο γραφείο του στην Αθήνα– επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.
Την συζήτηση των δύο ανδρών μονοπώλησε το θέμα του ΤΕΙ Τεχνολόγων Γεωπόνων που εδρεύει στην πόλη της Αμαλιάδας, με τον Υπουργό να ξεκαθαρίζει στον κ. Χριστοδουλόπουλο ότι θέλησε μια προκαταρτική συζήτηση με τον Δήμαρχο, προκειμένου αμέσως μετά την ανακοίνωση του πορίσματος της ειδικής επιτροπής συγχώνευσης ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Πανεπιστημίου Πατρών και της έναρξης της διαβούλευσης για το νέο χάρτη Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που θα προκύψει, να συναντηθεί και με την διαπαραταξιακή επιτροπή με τη συμμετοχή βουλευτών και εκπροσώπων φορέων που αποφάσισε το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας.
Ο Δήμαρχος Ήλιδας επέδωσε στον Υπουργό την εμπεριστατωμένη πρόταση του Δήμου για ίδρυση στην Αμαλιάδα Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, παραθέτοντας όλα τα επιχειρήματα και τους λόγους που επιβάλουν να γίνει η εν λόγω εκπαιδευτική δομή στην Ηλεία και την πόλη της Αμαλιάδας, όπου σήμερα λειτούργει το αναβαθμισμένο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, συνεπικουρούμενα με στοιχεία μελέτης που συναινούν σε αυτή την άποψη.
Ο κύριος Γαβρόγλου δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει όλα τα στοιχεία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ αν το θέλει η τοπική κοινωνία της Ηλείας κατά τη διαβούλευση που θα ακολουθήσει του πορίσματος, τότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να απομακρυνθεί.
Επίσης, ο Υπουργός Παιδείας επικαιροποίησε για μια ακόμα φορά την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργηθεί Πανεπιστημιακή σχολή με γνωστικό αντικείμενο πάνω στο Πολιτισμό, στην πόλη της Αμαλιάδας.
Όπως ανέφερε ο Υπουργός, πρόκειται περί παρεξηγήσεων και παρερμηνειών που πυροδότησαν το κλίμα, τα όσα ειπώθηκαν και ανακυκλώθηκαν αμέσως μετά την ιδιωτική επίσκεψή του στο Μεσολόγγι.
Ο κύριος Γαβρόγλου έπειτα από πρόταση του Δημάρχου Ήλιδας, ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να επισκεφτεί ο ίδιος μέσα στο επόμενο διάστημα την περιοχή, προκειμένου να δει από κοντά τις υποδομές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην πόλη της Αμαλιάδας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Θα ξεσηκωθουν στο Μεσολόγγι για να γίνει εκεί, οπότε θα βγει ο υπουργός και θα πει …….αφού δεν μπορείτε να τα βρείτε θα πάει στην Ηλεία.
    Μία ζωή τα ίδια γίνονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.