Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, 2020

Οι θέσεις της Αντιπολίτευσης Θέρμου για το Τεχνικό Πρόγραμμα

Οι θέσεις της Αντιπολίτευσης Θέρμου για το Τεχνικό Πρόγραμμα

logo ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου στις 18 Νοεμβρίου 2016 συζητήθηκε και το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το έτος 2017. Η αντιπολίτευση του δήμου «Αξιοπιστία και Προοπτική και τον δήμο Θέρμου» αναφέρει σε ανακοίνωση για την εν λόγω συνεδρίαση:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου στις 18 Νοεμβρίου 2016 συζητήθηκε και το «ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» για το έτος 2017.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διάβασε αναλυτικά το τεχνικό πρόγραμμα του 2017 και ακολούθως τοποθετήθηκαν οι αρχηγοί των παρατάξεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι και τέλος ο κ. Δήμαρχος.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρωτομιλία του, διατύπωσε το ρητορικό ερώτημα, γιατί στην εισήγηση που έκανε  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  δε διάβασε αναλυτικά και την εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής του δήμου η οποία αποτελείται από τον κ. Δήμαρχο και τους δυο αντιδημάρχους.

Προκειμένου να καταστήσει σαφή το λόγο που δεν έγινε αυτό, διάβασε ο ίδιος τις ακόλουθες δυο παραγράφους, της εισήγησης της εκτελεστικής επιτροπής:

«Σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 4 & 5 του Ν.3852/10 τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων με απόφαση που λαμβάνεται ένα τουλάχιστον μήνα πριν την κατάρτιση του Επιχειρησιακού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου εισηγούνται στην Εκτελεστική Επιτροπή με σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τον επείγοντα χαρακτήρα των αναγκών των κατοίκων της περιφέρειάς τους και τις  προτεραιότητες για την τοπική ανάπτυξη τις δράσεις που πρέπει να περιλαμβάνει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου και τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν.

Στη συνεδρίαση των Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων για τη λήψη των αποφάσεων της προηγούμενης παραγράφου καλούνται οι κοινωνικοί φορείς της περιφέρειας των Τοπικών Κοινοτήτων προκειμένου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους».

Κατόπιν διατύπωσε το συμπέρασμα,  ότι προφανώς οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων είχαν την καλή διάθεση, αλλά δεν γνώριζαν την υποχρέωση που είχαν βάση του Καλλικράτη,  και ούτε φυσικά ενημερώθηκαν γι’ αυτή. Δεν ήξεραν δηλαδή, ότι οι εισηγήσεις τους για το τεχνικό πρόγραμμα θα έπρεπε να γίνουν σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις χαμένες ευκαιρίες που υπήρξαν στο δήμο, όπως π.χ. η έλλειψη πρότασης για ύδρευση στο πρόγραμμα της Περιφέρειας ύψους περίπου 17.000.000 €. Επισήμανε το γεγονός ότι υπήρχανε χρήματα από ΣΑΤΑ προηγουμένων ετών αλλά και από θεομηνίες, τα οποία μέχρι σήμερα δε δουλεύτηκαν κ.λπ.

Ο ένας εκ των αντιδημάρχων, μετέθεσε αυτή την υποχρέωση του δήμου, περί συνεργασιών δηλαδή των Τοπικών Κοινοτήτων με τους κοινωνικούς Φορείς στην κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος, για το προσεχές καλοκαίρι.

Στο τέλος, επειδή εμείς εμμένουμε στην πρόοδο του τόπου και η πείρα δείχνει ότι η πλειοψηφία ανά θέμα δεν είναι πάντα δεδομένη, ψηφίσαμε το Τεχνικό πρόγραμμα όπως είχαμε πει,  γιατί αυτό είναι ένα καλό εργαλείο κατασκευής έργων.


 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.