Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Θετικό πρόσημο για τον θεσμό της Μαθητείας την τελευταία τριετία στη Δυτική Ελλάδα

Θετικό πρόσημο για τον θεσμό της Μαθητείας την τελευταία τριετία στη Δυτική Ελλάδα

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη διάκριση του «Μεταλυκειακού έτους-Τάξη Μαθητείας» σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που αναδεικνύουν το θετικό πρόσημο για τον θεσμό της Μαθητείας την τελευταία τριετία στη Δυτική Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Γνωστοποίηση διάκρισης του «Μεταλυκειακού έτους-Τάξη Μαθητείας» 17-1-2010

Σας γνωστοποιούμε το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην διεύθυνση  https://www.minedu.gov.gr/news/43826-14-01-20-metalykeiako-etos-taksi-mathiteias-epa-l-i-evropaiki-diakrisi-2 σχετικά με τη διάκριση του «Μεταλυκειακού έτους-Τάξη Μαθητείας» τόσο σε εθνικό επίπεδο (factsheet_el–  https://ec.europa.eu/regional_policy/sources/docoffic/official/reports/asr2019/esif_asr2019_factsheet_el_el.pdf) όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο (factsheet_eu– https://ec.europa.eu/regional_policy/sources/docoffic/official/reports/asr2019/esif_asr2019_factsheet_el.pdf). Η υποστήριξη του ΕΚΤ ανέρχεται σε 40 εκατομμύρια EUR στο πλαίσιο των έργων που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο.

Στις εικόνες εμφανίζονται τα σχετικά στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αναφορικά με την πορεία του θεσμού της Μαθητείας την τελευταία τριετία στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, έχουν αναρτηθεί στατιστικά – συγκριτικά στοιχεία με εξαιρετικά θετικό πρόσημο για την λειτουργία της Μαθητείας κατά τα τρία τελευταία σχολικά έτη, στον ιστότοπο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας (Π.Δ.Ε.Δ.Ε.) (http://pdede.sch.gr/2019/12/17/i-mathiteia-stin-p-d-e-dytikis-elladas-tin-trietia-2017-2020/).

Ο αριθμός των μαθητευομένων στην εφετινή Φάση Δ’ της Σχολικής περιόδου 2019-2020 στην Δυτική Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 50% σε σχέση με την Φάση Β’ (2017-2018) και αύξηση της τάξης του 7% σε σχέση με την περσινή Φάση Γ’ (2018-2019), όπως εμφανίζεται ενδεικτικά στο πρώτο γράφημα.

Αναφορικά με την διαφορά στον αριθμό μαθητευομένων μεταξύ της Φάσης Δ’ και της Φάσης Γ’ (στο δεύτερο γράφημα) είναι αξιοσημείωτη η παρατήρηση ότι η Π.Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας είναι η μοναδική στην επικράτεια όπου σημειώθηκε θετική διαφορά αριθμού μαθητευομένων(+29) οι οποίοι θα επωφεληθούν επαγγελματικά από τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα της Μαθητείας.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μας, σε περιφερειακό επίπεδο,στο σύνολο των εμπλεκομένων συναδέλφων εκπαιδευτικών,εποπτών και διευθυντών σχολικών μονάδων που υλοποιούν«Μεταλυκειακό έτος-Τάξη Μαθητείας» καθώς και στους υπεύθυνους των Δ.Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Δ.Δ.Ε. Αχαΐας και Δ.Δ.Ε. Ηλείας και το σύνολο των μαθητευομένων και των οικογενειών τους όπως και στα στελέχη αντίστοιχα των αντίστοιχων δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά, αγκάλιασαν και στήριξαν τον θεσμό. Και βέβαια στην Προϊσταμένη και το Προσωπικό του Τμήματος Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. και Μάθησης στο χώρο εργασίας της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του ΥΠΑΙΘ για την διοικητική υποστήριξη.

Δίπλας Κωνσταντίνος
Ο.Υ.Μ. – Υπεύθυνος Μεταλυκειακού Έτους Τάξης Μαθητεία ΕΠΑ.Λ.
Π.Δ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.