Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Τσιόδρας – Κορωνοϊός: Τι είπε για την παλιά μέθοδο που δίνει ελπίδες

Τσιόδρας – Κορωνοϊός: Τι είπε για την παλιά μέθοδο που δίνει ελπίδες

Υπάρχει μια παλιά μέθοδος που μπορεί να καταπολεμήσει τον COVID-19. Σε αυτήν αναφέρθηκε και ο καθηγητής Τσιόδρας σήμερα Κυριακή 29/3/2020.

Ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι τίποτε δεν είναι σίγουρο και ότι όλα ακόμα δοκιμάζονται. ” Oι επιστήμονες ενωμένοι προσπαθούν να βρουν τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης” είπε.

Παρόλα αυτά, τόνισε ότι υπάρχουν πρώιμα ενθαρρυντικά αποτελέσματα και ότι ήδη πέντε ασθενείς πήραν ορό από άνθρωπο που ανέρρωσε από τη νόσο στην Κίνα.

Λογικά ο καθηγητής αναφέρεται στην μέθοδο της παθητικής ανοσοποίησης.

Τι είναι η παθητική ανοσοποίηση

Όπως σας είχε ενημερώσει το news4health.gr υπάρχουν κάποιοι λόγοι για τους οποιους μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Ένας λόγος είναι το γεγονός ότι οι ειδικοί μπορει να είσαι σε θέση να χρησιμοποιήσουν μια παλιά μέθοδο που ονομάζεται: “παθητική μέθοδος αντισωμάτων” (passive antibody therapy) ή πιο απλά παθητική ανοσοποίηση, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Clinical Investigation.

Αυτή η μέθοδος δεν χρειάζεται καμία έρευνα ούτε και ανάπτυξη. Υπάρχει από το 1930 και μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη.

Στη μέθοδο αυτή οι ειδικοί παίρνουν αίμα από κάποιον άρρωστο που έχει τον ιό και έχει αναρρώσει. Χρησιμοποιώντας τον ορό – το μέρος που περιέχει αντισώματα που καταπολεμούν τη μόλυνση – οι ερευνητές ελπίζουν ότι θα είναι σε θέση να κάνουν την εγχυση στο άλλο άτομο, είτε προλαμβάνοντας μια μόλυνση, είτε βοηθώντας την να την καταπολεμήσει.

“Μπορεί να γίνει. Το θέμα είναι να θελήσουν να χρηματοδοτήσουν τη μέθοδο αυτή και να βρεθούν οι άνθρωποι που θα δώσουν αίμα για το σκοπό αυτό” δήλωσε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας, Arturo Casadevall του πανεπιστημίου Johns Hopkins Bloomberg που συμμετέχει στην έρευνα αυτή σύμφωνα .medicalnewstoday.com.

Ο Τσιόρδας για τα φάρμακα που δίνουν ελπίδες

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Τσιόδρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα φάρμακα που δίνουν ελπίδες κόντρα στην καταπολέμηση του κορονοϊού. Ο Σωτήρης Τσιόδρας, τόνισε ότι τόσο η χλωροκίνη όπως και οποιοδήποτε άλλο φάρμακο, μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία και θα πρέπει να δίνεται μόνο με συνταγή και υπό την παρακολούθηση γιατρού.

Ο ειδικός λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε και στο παράδειγμα πολιτών στην Αμερική, οι οποίοι ήπιαν χλωροκίνη που ήταν κατάλληλη για καθαρισμό ενυδρίου με αποτέλεσμα να πεθάνουν. Ως παράδειγμα προς αποφυγή έδωσε και την περίπτωση ενός ακόμα ανθρώπου που δοκίμασε χλωροκίνη με αποτέλεσμα να καταλήξει στην εντατική.

Οπως είπε μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πανάκια για τον κορονοϊό, ούτε εχει βρεθεί κάποιο συγκεκριμένο φάρμακο, και όλα είναι υπό εξέταση. Τόνισε για ακόμα μια φορά ότι η παραπληροφόρση ειναι πιο επικίνδυνη και από τον ίδιο τον ιό.

Παράλληλα, ο Σ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη φάρμακο, την μεφλοκίνη, η οποία, όπως είπε, μαζί με την χλωροκίνη έχει και αυτή τοξικότητες και παρενέργειες και χρειάζεται παρακολούθηση.

Η ουσία αυτή έχει παρόμοιο μηχανισμό με τη χλωροκίνη. Όπως τόνισε η μεφλοκίνη χρησιμοποιείται επίσης για την αντιμετώπιση της ελονοσίας και ανάμεσα στα συμπτώματα ειναι και οι ψυχολογικές παρενέργειες.

Πηγή: news4health.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.