Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

Τι καταγγέλλει η ασθενής στην οποία… ξέχασαν 15 γάζες μέσα στο σώμα της: «Πέθαινα και με πήραν σηκωτή»

Τι καταγγέλλει η ασθενής στην οποία… ξέχασαν 15 γάζες μέσα στο σώμα της: «Πέθαινα και με πήραν σηκωτή»

Έχει υποβάλλει μήνυση στον γιατρό που ευθύνεται

Την περιπέτειά της με ξεχασμένες γάζες στο σώμα της έπειτα από χειρουργείο περιγράφει 49χρονη ασθενής καταγγέλλοντας ότι ο γιατρός που έκανε το αδιανόητο λάθος δεν ενδιαφέρθηκε στη συνέχεια για την πορεία της υγείας της.

Η ασθενής υποβλήθηκε σε επέμβαση γυναικολογικής φύσης σε δημόσιο νοσοκομείο της Κρήτης και ενημέρωθηκε, πέντε μήνες μετά, ότι οι αφόρητοι πόνοι που ένιωθε όλο αυτό το διάστημα οφείλονταν σε ξεχασμένες γάζες.

Μιλώντας στο Mega, η 49χρονη είπε πως «εγώ δεν ήμουν καλά, πέθαινα και με πήραν σηκωτή ένα βράδυ από εδώ, δεν μπορούσα ούτε να περπατήσω γιατί τα μικρόβια είχαν πάει σε όλο μου το σώμα και με πήγαν στο κέντρο υγείας, στο οποίο εκεί η μαία μου έβγαλε την πρώτη γάζα».

«Όλα αυτά έχουν πιάσει τώρα όλη μου την κοιλιά και πρέπει μάλλον να ξανά ανοιχτώ γιατί έχω πάλι μικρόβιο. Δυστυχώς όλα αυτά μου έχουν κάνει κοκκιώματα, έτσι λέγονται, τα όποια έχουν κλείσει μέσα τους τις ίνες από τις γάζες που έχουν μένει και τα όποια έχουν πιάσει την κοιλιακή μου χώρα τώρα, όχι οι χοντρές γάζες που έχω βγάλει, οι ίνες των γαζών», συμπλήρωσε.

Αδιάφορος ο γιατρός, την έδιωχνε με αντιβίωση

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η 49χρονη, όταν μετά το χειρουργείο πήγε στον γιατρό με αφόρητους πόνους, εκείνος δεν μπήκε καν στον κόπο να την εξετάσει και την έδιωξε με μια αντιβίωση.

«Κανένα ενδιαφέρον. Με έδιωχνε με αντιβίωση, χωρίς καν να μπει στον κόπο να μπει με ένα κολπικό υπέρηχο να δει τι έχει κάνει. Μάλιστα είπε ότι είναι ένα μικροβιάκι, δίνοντας σχεδόν ένα μήνα την ίδια αντιβίωση» είπε χαρακτηριστικά.

Δύο μήνες μετά, όταν η γυναίκα κατέρρευσε από αφόρητους πόνους και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας, μια μαία και ένας ιδιώτης γιατρός έκπληκτοι ανακάλυψαν τις αιμοστατικές γάζες ξεχασμένες μέσα της.

Και πάλι όμως ο γιατρός που την χειρούργησε, απαθής, δεν της ζήτησε ούτε μια συγγνώμη σύμφωνα με την καταγγέλλουσα.

Η απάντησή του ήταν μήπως οι γάζες ήταν κακής ποιότητας. «Γιατρέ, όλους τους γιατρούς που ρώτησα, αυτές οι γάζες αφαιρούνται μετά το χειρουργείο. Δηλαδή μια αντιμετώπιση αφήστε το. Και του λέω να είστε καλά και του έκλεισα το τηλέφωνο. Εγώ μέχρι και σήμερα υποφέρω» υπογράμμισε η ασθενής.

Η 49χρονη που έχει ακόμα σοβαρά προβλήματα υγείας, θα μπορούσε να είχε πεθάνει από σηψαιμία με τις ξεχασμένες γάζες στο σώμα της, και προτίθεται να κινηθεί νομικά.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο έχει υποβληθεί μήνυση, ενώ μέχρι σήμερα ο γιατρός που ευθύνεται για την κατάσταση της 49χρονης δεν έχει ζητήσει ούτε συγγνώμη.

Το μεγάλο θέμα πλέον είναι να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση της υγείας της άτυχης γυναίκας, τόνισε ο δικηγόρος.

Πηγή: newsbeast.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.