Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Τι λένε οι Χαλκιοπουλίτες για τη φονική ληστεία και τις συλλήψεις συγχωριανών- “Γιατί δεν τους ψάξαμε”-Τι ζητάει ο πρόεδρος (βίντεο)

Τι λένε οι Χαλκιοπουλίτες για τη φονική ληστεία και τις συλλήψεις συγχωριανών- “Γιατί δεν τους ψάξαμε”-Τι ζητάει ο πρόεδρος (βίντεο)

Το Χαλκιόπουλο του Βάλτου είναι συγκλονισμένο από τη φονική ληστεία που στοίχισε τη ζωή σε έναν ηλικιωμένο ενώ η σύζυγός του νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

To σοκ επέτεινε η σύλληψη τριών ατόμων από το χωριό ως φερόμενων δραστών. Ο ένας μάλιστα συγγενής του άτυχου ζεύγους.

Οι τρεις παρουσιάστηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Αγρινίου, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα.

Όπως είναι φυσικό στο χωριό του Βάλτου, κάποτε πρωτεύουσα του δήμου Ινάχου, η στεναχώρια είναι μεγάλη.

Όλοι αναμένουν τις εξελίξεις και τι θα αποφανθεί η Ανακρίτρια και ο Εισαγγελέας.

Η φωνή του προέδρου του χωριού Βασίλη Ταλιούρα είναι ψύχραιμη και αυτό ακριβώς ζητάει: ψυχραιμία απ΄ όλους. Καλεί τους συγχωριανούς να δείξουν ευαισθησία και υπευθυνότητα.

«Η πράξη είναι καταδικαστέα αλλά εμείς δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κανέναν. Αναμένουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ζητώ απο τους συγχωριανούς μου να δείξουν ανθρωπιά γιατί υπάρχουν οικογένειες με παιδιά που δεν πρέπει να στιγματιστούν», αναφέρει.

“Είναι φυσιολογικό το ότι δεν τους έψαξε κανείς”

Στο Χαλκιόπουλο εξάλλου προβληματίζονται από τα σχόλια που διακινούνται περί αδιαφορίας για τους ηλικιωμένους καθώς ήταν έξι μέρες άφαντοι και δεν αναζητήθηκαν.

Στο βίντεο απαντούν για αυτό ο πρόεδρος και κάτοικοι του χωριού.

Χαρακτηριστική είναι εξάλλου η άποψη ενός Χαλκιοπουλίτη, του Φάνη Μαργαρίτη, που αναρτήθηκε στο facebook. Eξηγεί:

Υστερα από τα άσχημα γεγονότα που έγιναν στο χωριό μας, έχουμε γίνει δέκτες πολλων άσχημων χαρακτηρισμών και σχολίων. Το θεωρώ μεγάλη αδικία. Δεν θα σταθώ στο ποιοί είναι οι ένοχοι, αυτό δεν είναι δικη μας δουλειά.

Θέλω απλά να σταθώ, στους έντονους και άσχημους χαρακτηρισμούς για τους γείτονες και το χωριό γενικά, και στο γεγονός που γιατί δεν τους έψαξε κανείς.

Το συγκεκριμένο ζευγάρι ήταν πολυ ιδιαίτερο, δεν είχε συγγενείς που να έχουν παρε δώσε καθημερινά, δεν είχαν παιδιά, δεν είχαν φίλους, γενικά, δεν είχε καθόλου κοινωνικές συναναστροφές σχεδόν με κανέναν. Ζουσαν τον δικό τους κλειστό κόσμο. Δεν τους έψαχνε κανένας. Λίγο η κακοκαιρία, λίγο η καραντίνα, λίγο κατάσταση που ζούμε, έκανε ακόμη ποιο απόμακρη την κατάσταση.

Έναν άλλο ηλικιωμένο, μπορεί να τον αναζητούσαν πολλοί άνθρωποι, ακόμη και ο φούρνος που περνάει καθημερινά απ ολα τα σπίτια. Αυτοί δεν είχαν ουτε αυτό το παρε δώσε.

Γενικά, για όσους ζούμε εδώ μόνιμα και τους ξέρουμε, είναι απόλυτα φυσιολογικό το ότι δεν τους έψαξε κανείς.

Ας σταματήσει αυτή η ανθρωποφαγία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.