Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 2020

Τι μάθαμε από την πρώτη… εμφάνιση Παπαναστασίου και αντιπολίτευσης

 Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό του χθεσινού (πρώτου για την… σεζόν)δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, θα έλεγε κάποιος ότι ο Γ. Παπαναστασίου ένιωθε τόσο… φρέσκος όσο και η «νωπή εντολή» που θύμισε ότι διαθέτει.

Αυτό ίσως τον έκανε να νιώθει πραγματικά …ολοκαίνουργος στη θέση του, τουλάχιστον αν κρίνει κανείς από το πόσες φορές είπε «αυτό είναι ένα θέμα πολλών ετών»(όπως για το ζήτημα των σχολείων που είναι στο ενοίκιο σε ιδιώτες) ή «ναι, αυτό πρέπει επιτέλους να γίνει»(όπως είπε για την λαϊκή του Σαββάτου που ακόμη να μεταφερθεί).

Φάνηκε, εν ολίγοις, πως δεν θεωρεί σημαντικό το ότι ήταν ο ίδιος δήμαρχος επί μια πενταετία. Ή ότι το ξεπερνά διότι είναι ακόμη νωρίς για την… νέα δημοτική αρχή. Σε κάποια αποστροφή του λόγου του, πάντως, έδειξε ότι δεν είναι και τόσο… νωπός όσο η εντολή που είπε ότι έλαβε από τους Αγρινιώτες.

Ήταν όταν θύμισε ότι έχει 21 χρόνια στην Αυτοδιοίκηση(περισσότερα στα κοινά) και ακόμη τα ίδια πράγματα συζητιούνται, ειδικά στο Αγρίνιο. Το Πανεπιστήμιο, ο Αχελώος, η ανάπτυξη, τα σχολεία που πληρώνουμε ενοίκιο και σχεδόν όλα όσα συζητήθηκαν χθες!

Κατά τα λοιπά, η αντιπολίτευση έδειξε πως ψάχνει  τον βηματισμό της. Πρώτον, ίσως πρέπει να καταλάβουν συνολικά οι υπόλοιπες παρατάξεις ότι φέρνοντας είκοσι ερωτήσεις που θα τις απαντήσει με έναν λόγο μισής ώρας- και παραπάνω- ο δήμαρχος, είναι ό, τι καλύτερο για εκείνον. Διότι μετά δεν μένει κανένας… ζωντανός για να αντιδράσει.

Επίσης, ότι φέρνοντας θέματα με ερωτήσεις και ανακοινώσεις (πριν αρχίσουν τα προ ημερήσιας διάταξης θέματα!), που θα απαντηθούν μετά από καιρό ή θέματα χρόνια, όπως το Πανεπιστήμιο και ο Αχελώος, μάλλον βοηθούν να πάει η μπάλα στην εξέδρα.

Γι’ αυτό ο πιο έμπειρος από τους αντιπολιτευόμενους κ. Καζαντζής έκανε μια ερώτηση πολύ συγκεκριμένη: για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και τις αδικίες που έχει επιφέρει, με την απάντηση που πήρε να λέει ότι τις αλλαγές τις έκαναν οι… προ-προηγούμενοι.

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.