Παρασκευή, 18 Ιουνίου, 2021

Τη μελέτη σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό παρουσίασε σε Σπίρτζη ο Δήμαρχος

Τη μελέτη σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό παρουσίασε σε Σπίρτζη ο Δήμαρχος

20180214_201320Τη μελέτη που αφορά την οδική σύνδεση της πόλης του Αγρινίου με τον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού παρουσίασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη. Παρόντες στην συνάντηση ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας RACE Χρήστος Ράδος και η Project manager Διονυσία Ράππου οι οποίοι εκπόνησαν την μελέτη και προσέφεραν ως δωρεά στο Ελληνικό Δημόσιο.
Η συνάντηση έγινε σε κλίμα ικανοποίησης για την πορεία των ενεργειών που αφορούν στην εξέλιξη του έργου και την δρομολόγηση των επόμενων διαδικασιών.
Ο κ. Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε σχετικά: «Παρουσιάσαμε στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη την μελέτη για την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Η σημερινή εξέλιξη είναι η επιβράβευση μιας διεκδίκησης μεθοδικής και απόλυτα στοχευμένης. Δουλέψαμε εντατικά και κατορθώσαμε να διορθώσουμε ένα εγκληματικό λάθος. Επί σειρά ετών παλεύαμε για το αυτονόητο. Δεν σταματήσαμε να φωνάζουμε ότι είναι αδιανόητο η μεγαλύτερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας να απέχει 20 χιλιόμετρα από το νέο αυτοκινητόδρομο.
Σήμερα, είμαι χαρούμενος γιατί δικαιώνονται, με τον πλέον επίσημο τρόπο, οι επίμονες προσπάθειες μας. Πολύτιμος συμπαραστάτης σε όλη την διαδρομή είναι ο Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος κατανόησε το δίκαιο αίτημά του Αγρινίου. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον κ. Σταύρο Καραγκούνη για την συμβολή του στην δρομολόγηση των διαδικασιών. Θέλω να συγχαρώ τον Χρήστο Ράδο, τους συνεργάτες του και την εταιρεία RACE για την εξαιρετική και εμπεριστατωμένη μελέτη την οποία εκπόνησαν. Όλοι μαζί, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και γράφουμε ένα νέο κεφάλαιο για την πόλη μας. Έχουμε μπροστά μας πολύ δουλειά αλλά με συντονισμένες προσπάθειες θα πετύχουμε τον στόχο μας».

Θέματα που ενδιαφέρουν

13 Σχόλια

 1. Χωρικός

  Υποθέτω βλέποντας την χάραξη επί χάρτου ότι ένα νέος δρόμος για να είναι χρήσιμος θα πρέπει να ακολουθεί την συντομότερη γραμμή από την πόλη προς την ιόνια οδό.
  Τώρα εδω βλέπω μερικά χιλιόμετρα επιπλέον και διόδια.ι. Τι μεμέτη είναι αυτή που αυξάνει το φυσικό αντικείμενο (μήκος) κατά 30%.
  Θα ρωτήσω και το τελευταίο: Ξέρετε μία μελέτη χρειάζεται μεταξύ των άλλων και εργασία μερικών ανθρώπων (τοπογράφων, μηχανικών, γεωλόγων κλπ) για μεγάλο χρονικό διάστημα και κοστίζει κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ή και μερικά εκατομμύρια ΕΥΡΩ. Στην προκειμένη περίπτωση το μελετητικό γραφείο πόσα άνθρωποέτη ξόδεψε για την π.α. μελέτη; Μήπως κάποιος μπορεί να μας πεί;

 2. Λαυρέντης

  Από Χωρικός έγινες Μanager κι από Manager πάλι Χωρικός και επιμένεις να μας εντυπωσιάσεις με τα «ανθρωποέτη» που γκούγκλαρες. Η συντομότερη γραμμή που επικαλείσαι περνά πάνω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο και τη λίμνη. Χωρικέ, ο γάιδαρος που καβαλάς, είτε από την Κλεισούρα πας είτε από την προτεινόμενη σύνδεση, τον ίδιο χρόνο θα κάνει. Το αυτοκίνητο που έχει τιμόνι αναρτήσεις και κινείται τόσο γρήγορα όσο του επιτρέπουν οι προδιαγραφές του δρόμου, όχι!

 3. χωρικός

  Αι χάσου Λαβρεντάκο Αν δεις εσύ δρόμο με αυτή τη χάραξη να με πάρεις τηλέφωνο. Φαίνεται να είσαι πολύ του τοπ. συστήματος ή ότι σου σερβίρουν να το χάφτεις. Πάντως και το ένα και το άλλο αποτελεί πρόβλημα.

 4. Λαυρέντης

  Θα σε πάρω ναι! Υπάρχει το τηλέφωνο στην επαγγελματική σου κάρτα που μας άφησες… χαχαχα

 5. Νικόλας

  Χωρικέ πρώην δημόσιε υπάλληλε υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας που τρέχει με χίλια αλλά που να το μάθεις εσύ αυτό αφού απλά ζεις για να σέρνεσαι!
  Αί στα τσακίδια αχάριστοι και ανόητοι κάθε είδους γυμνοσάλιαγκοι θέλετε και άνθρωποέτη για να κάνετε μια μελέτη όταν στην ψηφιακή εποχή που ζούμε με την κατάλληλη γνώση μπορείς να έχεις με το πάτημα ενός πλήκτρου τα δεδομένα μιας ολόκληρης εποχής . Συγνώμη για το ύφος άλλα κάποια στιγμή πρέπει να μαζευτείτε στα καβούκια σας όλοι εσείς που δεν μπορείτε λόγο νοοτροπίας και προσπαθείτε να μειώσετε αυτούς που βγαίνουν μπροστά προσφέροντας έστω και ένα λιθαράκι .

 6. χωρικός

  ΝΙκόλας
  Αν είναι .έτσι τα πράγματα για εσένα που ξέρεις ότι με ένα κουμπί γίνονται οι μελέτες τότε γιατί η ελληνική πολιτεία πληρώνει εκατομμύρια – όπως σε αυτόν τον δωρητή (Κόρινθος Πάτρα) – για μελέτες; Αλήθεια εσύ που μπαίνεις στη μέση (σαν πορδί από βρακί) και με αποκαλείς έτσι ή αλλιώς – κοινώς με βρίζεις χωρίς να με γνωρίζεις- πώς ζεις; πληρώνεις τους φόρους σου; Άκου αγαπητέ την επόμενη φορά θα πρέπει να καλεσθείς εσύ για να κάνεις δωρεάν ή με ελάχιστο κόστος τις μελέτες. Δωρητής αγαπητέ είναι κάποιος που αφού κέρδισε ας πούμε 100 ΕΥΡΩ, πλήρωσε 29 ΕΥΡΩ τους φόρους του και από τα υπόλοιπα 71 ΕΥΡΩ δωρίζει το ποσό που θέλει εφόσον κάποιος άλλος – κράτος ή ιδιώτης το αποδέχεται. Εάν κατάλαβες κάτι από αυτά που γράφω κατάλαβες άλλως ξανά ρίξε μου ένα βρίσιμο, αυτό το ξέρεις καλά.

 7. Λαυρέντης

  Χωρικέ – manager θα πεταχτώ και γω σαν τη πορδή και θα σου ότι οι ιδιώτες στη Σοβιετία του ΣΥΡΙΖΑ, για να πληρώνονται οι μισθοί των δημόσιων υπαλλήλων, δίνουν σε φόρους το 70-80% του τζίρου τους και όχι τα 29 στα 100 ευρώ, οπότε κάθε προσφορά τους είναι μεγάλη υπόθεση. Μάθετε να δίνετε και σεις του δημοσίου δωρεάν έστω και τον πυρετό σας (που είστε συνέχεια με απλωμένο το χέρι) και μετά μας μιλάτε και για «ανθρωποέτη»!

 8. χωρικός

  Η εταιρία αγαπητέ Λαυρέντη πληρώνει 29% φόρο. Νομίζω ότι αυτή έκανε τη ”Δωρεά” Τα υπόλοιπα σου τα επιστρέφω γιατί δεν πρόκειται να καθίσω να πολιτικολογίσω. Τώρα επειδή μισείς τόσο πολύ τους Δημοσίους υπαλλήλους και σε πληροφορώ δεν με αγγίζει, δεν έχεις παρά την άλλη φορά να ψηφίσεις κυβέρνηση που θα τους καταργεί εντελώς. Καληνύχτα

 9. Λαυρέντης

  @Χωρικός στο δημόσιο δεν έχετε ιδέα πόσα πληρώνει ένας ιδιώτης και δεν σας νοιάζει κιόλας. Αλλιώς δεν θα ψηφίζατε τον ΣΥΡΙΖΑ. Καθόλου δεν μισώ τους δημοσίους υπαλλήλους και τους θεωρώ απαραίτητους, σε αντίθεση με τους ίδιους που δεν θεωρούν απαραίτητους τους εαυτούς τους και μας το δείχνουν λουφάροντας. Διαφωνίες έχω μαζί τους μόνο ως προς την αξιολόγηση και την άρση της μονιμότητας. Γιατί όταν το κράτος απασχολεί Μanagers με γνώσεις Χωρικού, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος τα αίτια της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

 10. Χωρικός

  Άφησε τώρα τα παραμύθια σου και τις αναλύσεις του καφενείου και πες μας αν πληρώνεις τους φόρους σου. Είδαμε και όταν οι φόροι ήταν λιγότεροι και το αφορολόγητο 12 χιλιάδες. όλοι δήλωναν 11.999. Την κρίση θα την έχεις για πολλά χρόνια ακόμη. Πήγαινε να γίνεις εσύ Μάνατζερ στο Κράτος για να το βγάλεις από την κρίση μέχρι την Παρασκευή το πρωί και από δευτέρα όλα μέλι γάλα.
  Η ένστασή μου είναι μία ότι ένας ιδιώτης – και δεν με αφοράει το όνομα – έκανε μια μελέτη με μία χάραξη όπως αυτός ήθελε ή και νόμιζε. και παρουσιάζεται σαν δωρητής. Θα πρέπει λοιπόν να δείξει ότι το κόστος αυτής της μελέτης πληρώθηκε από την τσέπη του και όχι από χρήματα για άλλες μελέτες δηλαδή από δικά μου και δικά σου χρήματα, Κατάλαβες; Την παρατεταμένη κρίση θα πρέπει να την ψάξει ο καθένας στον εαυτό του και να κάνει τον απολογισμό του.

 11. Λαυρέντης

  @Χωρικός εγώ τους πληρώνω τους φόρους μου και τις εισφορές μου. Εσύ δεν πληρώνεις ούτε πραγματικούς φόρους ούτε πραγματικές εισφορές. Εγώ θα πάρω (αν πάρω) σύνταξη στα 67+ εσύ στα 50. Εγώ θα πάρω το τρίτο το μακρύτερο, εσύ θα πάρεις και εφάπαξ. Εγώ αν είμαι μαλάκας επαγγελματίας θα χάσω τη δουλειά μου, εσένα δεν σε κουνάει τίποτα ακόμα κι αν είσαι ψυχοπαθής και ανώμαλος όπως μάθαμε τελευταία. Εμένα δεν με πληρώνει κανείς για να υπάρχω επαγγελματικά. εσένα σε πληρώνουμε όλοι. Θα σέβεσαι!!!

  Στα προηγούμενα σχόλιά σου είχες πρόβλημα με την αρτιότητα της μελέτης και τα «ανθρωποέτη» που δαπανήθηκαν. Τώρα η μοναδική σου ένσταση είναι αν το εν λόγω μελετητικό γραφείο φοροδιαφεύγει;;; Νομίζω τελικά ότι το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να απαξιώσεις την είδηση για πολιτικούς λόγους.

 12. Χωρικός

  Από καφενόβιους σαν εσένα εχει χορτασει η περιοχή. Αντε κυριέ μου πήγαινε από εκει που ήρθες. Και σε πληροφορώ ότι αν με ξανα προκαλέσεις με τα υποθετικά παραμύθια σου θα σε ψάξω και θα σε βρώ. Και τότε θα δώ πόσο ανάστημα έχεις ή αν θα ξεροκοκινίζεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.