Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Από την ίδια «εστία» οι επτά θετικοί των rapid tests της Ναυπάκτου

Από την ίδια «εστία» οι επτά θετικοί των rapid tests της Ναυπάκτου

Kατά τη διάρκεια των rapid tests που διενεργήθηκαν στην Πλατεία Φαρμάκη από τις κινητές μονάδες της ΤΟΜΥ Μεσολογγίου, μεταξύ 118 εξεταζόμενων εντοπίστηκαν επτά θετικά κρούσματα COVID.

Άμεσα, ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας, προχώρησε σε επικοινωνία με τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορονοϊό του Υπουργείου Υγείας κ.Νίκο Σύψα, προκειμένου να ενημερωθεί για τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής. Όπως τονίστηκε από τον κ.Σύψα, ο Δήμος Ναυπακτίας, όπως και η Αιτωλοακαρνανία, παραμένουν σε πορτοκαλί συναγερμό και πως θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα από τους πολίτες, με βασικότερο όλων τη χρήση ατομικής μάσκας προστασίας.

Θεωρείται δεδομένο πως από σήμερα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι περισσότερες ώρες στους δρόμους και σε σημεία που παρατηρείται συγκέντρωση του κόσμου, κάνοντας πιο αυστηρές συστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του emprosnews.gr, ο έντονος προβληματισμός που προκλήθηκε από τα 7 θετικά rapid tests που προέκυψαν χθες, από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Ναυπάκτου σε σύνολο 118 rapid tests, μετριάστηκε ελαφρώς πριν λίγη ώρα, καθώς έγινε γνωστό πως πρόκειται για κρούσματα που σχετίζονται όλα με μεταξύ τους επαφές, άρα έχουν κοινή “εστία”. Στα θετικά του γεγονότος, σημαίνει πως υπάρχει ιχνηλάτηση, άρα και περιθώριο ελέγχου των περεταίρω επαφών τους για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά.

Αυτό βέβαια, όπως μας μεταφέρθηκε, δεν βγάζει την περιοχή από το χάρτη του αυστηρού ελέγχου και την εξέταση όλων των σεναρίων, καθώς όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας η Ναυπακτία καθημερινά είχε επιβεβαιωμένα κρούσματα στην επίσημη λίστα του ΕΟΔΥ (χθες Παρασκευή είχε 4 από μοριακούς ελέγχους), όπου μαζί με εκείνα του νομού, αλλά και της Αχαΐας όπου υπάρχει σύνδεση των περιοχών, τη διατηρούν στο αυστηρό μάτι της παρατήρησης.

Αξίζει να αναφερθεί μάλιστα πως τα αριθμητικά δεδομένα της περιοχής αποτέλεσαν σήμερα και αντικείμενο συζήτησης στη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, δείγμα της σοβαρότητας που επικρατεί και για την οποία επιβάλλεται, αφενός ψυχραιμία, και αφετέρου συνέχιση της τήρησης των μέτρων.

Πηγή: emprosnews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.