Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Σε εργατικό κέντρο και Βουλή οι σημερινές εξελίξεις για το Πανεπιστήμιο

Τι απάντησε για τη φοιτητική μέριμνα η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.
anagnostopoulou-630

Oι εξελίξεις γύρω από τα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου συνεχίζονται και την τρέχουσα εβδομάδα. Το ζήτημα της ακαδημαϊκής υποβάθμισης των τριών τμημάτων του Αγρινίου, τα σοβαρά προβλήματα της φοιτητικής μέριμνας και τα αιτήματα των φοιτητών του ΔΠΦΠ απασχολούν την τοπική επικαιρότητα .
Στη Βουλή επίσης απάντησε σε Επίκαιρη Ερώτηση για την φοιτητική μέριμνα η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.
Σήμερα εξάλλου έλαβε χώρα , με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, σύσκεψη για τα πανεπιστημιακά τμήματα ενώ την Τετάρτη το θέμα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου.
Στη σύσκεψη στο Ε.Κ.Α. εκπροσωπήθηκαν οι φοιτητές και τοπικοί φορείς (Εμπορικός Σύλλογος, Επαγγελματοβιοτέχνες, ΑΔΕΔΥ, Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αγρινίου, Συνταξιούχοι κ.α.) . Υπήρξε πρόταση του ΕΚΑ για συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αιχμή τα προβλήματα των φοιτητών την ερχόμενη Τετάρτη πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένονται όσα θα πει η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Σία Αναγνωστοπούλου στους εκπροσώπους των φοιτητών του Αγρινίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σχετική συνάντηση είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη στις 13:00 μ.μ. στο γραφείο της Υπουργού, ωστόσο στη συνέχεια η ημερομηνία μετατέθηκε και η συνάντηση πιθανότατα θα γίνει κάποια άλλη μέρα μέσα στην εβδομάδα.

Συζήτηση στη Βουλή
Να παρέχεται δωρεάν και ποιοτικό φαγητό για όλους τους φοιτητές και να καλυφθούν οι στεγαστικές τους ανάγκες ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή.
Ανέφερε το παράδειγμα στα Παραρτήματα του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο, όπου τα προβλήματα και με τη σίτιση είναι τεράστια. Όπως είπε, δίνεται κάρτα σίτισης με εισοδηματικά κριτήρια και η ευθύνη έχει παραχωρηθεί από το Πανεπιστήμιο σε ιδιώτη και πως με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύθηκε αλλά διογκώθηκε .
«Δεν έχουν περικοπεί τα χρήματα για τη σίτιση και στέγαση» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου. Τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του εισοδηματικού κριτηρίου για την δωρεάν σίτιση και παραδέχθηκε ότι το επίδομα ενοικίου που δίνεται είναι ελάχιστο.
Πρόσθεσε ότι εξετάζεται η ενοικίαση ξενοδοχείου για τη στέγαση των φοιτητών, ενώ οι μελέτες για τις ανάγκες σε φοιτητικές εστίες ανέφερε πως είναι ευθύνη των Πανεπιστημίων.
Ο Νίκος Μωραΐτης επανέλαβε πως οι φοιτητές αναγκάζονται να δουλεύουν για να τα βγάζουν πέρα καθώς το επίδομα ενοικίου είναι πολύ μικρό.
Ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να εξετάσει τις καταγγελίες των φοιτητών για το φαγητό όπως επίσης και την πρόταση φορέων της περιοχής του Αγρινίου να παραχωρηθεί το κτίριο του παλιού νοσοκομείου της πόλης για να στεγαστούν οι φοιτητές.Και τα δύο ζητήματα η Σία Αναγνωστοπούλου δεσμεύτηκε ότι θα τα εξετάσει.


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.