Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

To μεταναστευτικό χτυπά την πόρτα μας.

To μεταναστευτικό χτυπά την πόρτα μας.
Προβληματισμό έχει προκαλέσει η μεταγωγή 28 λαθρομεταναστών στα κρατητήρια του Αστυνομικού τμήματος Αγρινίου, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Πάτρα. Άλλοι δε μεταφέρθηκαν στην Ακράτα και στο Αίγιο.

Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τον ακριβή σχεδιασμό που υπάρχει για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. Μια πρώτη ένδειξη φαίνεται να συνηγορεί σε ένα σχέδιο διασποράς των μεταναστών, προκειμένου να αποφορτιστούν άλλες πόλεις ( Πάτρα) από το τεράστιο αυτό πρόβλημα. Κανείς όμως δε γνωρίζει ποιες είναι οι περαιτέρω πτυχές . Θα δημιουργηθούν μόνιμα “κέντρα υποδοχής” στο τόπο μας; Τι χαρακτήρα θα έχουν αυτά και ποιες συνθήκες κράτησης προβλέπονται για τους λαθρομετανάστες; Προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι παρεμβάσεις των βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Θάνου Μωραίτη και Σοφίας Γιαννακά.
Για τον τρόπο μεταφοράς και κράτησης των μεταναστών διαμαρτύρονται έντονα και οι ίδιοι οι αστυνομικοί.
Από κει και πέρα πιστεύουμε ότι στο όλο ζήτημα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας κάποιες παραμέτρους.
Το μεταναστευτικό ζήτημα έχει προκύψει στη χώρα μας από την κάκιστη διαχείρηση των εκάστοτε κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια.
Για το παγκόσμιο αυτό πρόβλημα δυστυχώς το ελληνικό κράτος αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων.
Η αύξουσα εισροή λαθρομεταναστών κατά πόσο μπορεί να κοπεί με χονδροκομμένα αναχώματα τύπου κάγκελα λιμανιών ή “κέντρα υποδοχής” ή πλοία Αγούδημου ;
Αν συνεχιστεί αυτή η προχειρότητα αργά ή γρήγορα το πρόβλημα αυτό θα χτυπήσει την πόρτα όλων συμπεριλαμβανομένου και της τοπικής μας κοινωνίας. Και αυτό θα γίνει όσο δεν θα υπάρχει οργανωμένη πολιτική, αλλά μόνο η λογική ” να διασπείρουμε” δεξιά και αριστερά την “καυτή πατάτα” του μεταναστευτικού ώστε να μειωθούν τα “βάρη”.
Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας εδώ και καιρό μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι όλο και περισσότεροι μετανάστες βρίσκονται στο Αγρίνιο, νόμιμα η παράνομα. Αυτή είναι η καθημερινή πραγματικότητα.
Πρέπει να υπάρξει σχέδιο που να ξεκαθαρίζει ποιοι επιθυμούν να μείνουν εδώ, που μπορούν να δουλέψουν με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ενώ για όσους παραμένουν προσωρινά να εξασφαλίζονται όλες οι σωστές συνθήκες διαβίωσης μέχρι να προωθηθούν σε άλλες χώρες. Αυτά σε συνδυασμό με ασφαλή φύλαξη των συνόρων. Απαραίτητη προυπόθεση ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γιατί η παραβίαση τους ρίχνει λάδι στη φωτιά και γεννά την εγκληματικότητα.
Οργανωμένες κινήσεις λοιπόν μπορούν να δώσουν τη λύση και όχι να στρουμφοκαμιλίζουμε πίσω από πρόχειρες λύσεις..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.