Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

To Νοσοκομείο Μεσολογγίου εντάσσεται στον “κυκλο” του Νοσ. Αγρινίου

To Νοσοκομείο Μεσολογγίου εντάσσεται στον “κυκλο” του Νοσ. Αγρινίου

Κατατέθηκαν οι προτάσεις για το επιχειρησιακό σχέδιο της αναδιάρθρωσης των Νοσοκομείων από την αρμόδια επιτροπή που είχε συστήσει το υπουργείο Υγείας.
Για το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου η πρόταση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πρόταση αναβάθμισης καθώς προτείνεται η λειτουργία του ως Κέντρο Κύκλου Νοσοκομείων. Η εισήγηση επισημαίνει ότι λειτουργεί ήδη καρδιολογικό τμήμα και προτείνει την ένταξη στα Νοσοκομεία Δικτύου για ασθενείς με καρδιακές παθήσεις. Επισημαίνεται παράλληλα πως λειτουργούν ήδη ΜΕΘ και Αξονικός Τομογράφος και προτείνεται η ένταξή του στα Νοσοκομεία Δικτύου για ασθενείς με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτείνεται μάλιστα η ανάπτυξη ογκολογικής μονάδας τύπου 1 και η δημιουργία διαβητηολογικής μονάδας τύπου 1.
Η πρόταση για το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι να ενταχθεί στον Κύκλο του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου. Επισημαίνεται ότι σε αυτό λειτουργεί ήδη καρδιολογικό τμήμα και προτείνεται η ένταξη του στα νοσοκομεία δικτύου για ασθενείς με καρδιακές παθήσεις.
Ουσιαστικά η συγκεκριμένη πρόταση ,η οποία θα επεξηγηθεί τις επόμενες ημέρες, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως υπαγωγή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου σε διοικητικό καθεστώς του Νοσοκομείου Αγρινίου.
Προφανώς στο Μεσολόγγι θα εκληφθεί ως υποβάθμιση ωστόσο αναμενεται να διευκρινισθούν τις επόμενες μέρες όλες οι παράμετροι της πρότασης.

Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες του agrinionews oι διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων κλήθηκαν από την 6η ΥΠΕ να καταθέσουν τις προτάσεις τους επί των εισηγήσεων και η αναδιάρθρωση στην περιοχή μας θα “κλειδώσει” ουσιαστικά κατά την επίσκεψη στην Πάτρα του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου στις αρχές Ιουνίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.