Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

Το Αγρίνιο τίμησε τον Άγιο Παΐσιο

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην αγρυπνία  που τελέστηκε στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου το Σάββατο 11 προς Κυριακή 12 Ιουλίου προς τιμή του Αγίου Παϊσίου.

Η ανακοίνωση του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου για την Αγρυπνία:

Πλήθος πιστών προσευχήθηκαν στην κατανυκτική ατμόσφαιρα, στον χώρο του μαρτυρίου έξω από τον Άγιο Δημήτριο Αγρινίου, στην Αγρυπνία προς τιμή του Αγίου Παϊσίου, Σαββάτο 11 Ιουλίου προς Κυριακή.

Στο κατάμεστο προαύλιο εκφράστηκε η ευγνωμοσύνη μας στο Θεό που προστάτεψε την πατρίδα μας από τον κορωνοιό, τον ευχαριστήσαμε γιατί μέχρι τις ημέρες μας αναδεικνύει Αγίους και ζητήσαμε την ικεσία του Αγίου Παϊσίου για το μέλλον μας.

Έγινε προσκύνηση ιερών λειψάνων, Αγίου Νεκταρίου, Ιωάννου Βραχωρίτου, Ειρηναίου Λουγδούνου, Ιωακείμ Ιθακήσιου, σφαγιασθέντων νεομαρτύρων της Ταού Πεντέλης, λάβαμε τη χρήση του Μεγάλου Ευχελαίου, ενώ πλήθος πιστών προσήλθε να μεταλάβει τα Άχραντα μυστήρια. Συγκινητική ήταν η παρουσία νέων οικογενειών που με τα μικρά παιδιά τους έμειναν μέχρι τις 2 το πρωί για να τιμήσουν τον Άγιο Γέροντα.

Τέσσερα μηνύματα από την Αγρυπνία του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου που πλήθος Αγρινιωτών βίωσαν:

1. Ο Θεός μας είναι ζωντανός, αληθινός και όχι νεκρός ή μύθος του παρελθόντος, όπως το δωδεκάθεο. Συνεχίζει να είναι δίπλα μας, να αναγεννά ανθρώπους που παλεύουν να τον γνωρίσουν. Και ο Όσιος Παΐσιος, αν και αγράμματος, φτωχός και πρόσφυγας αναδείχθηκε από τη Χάρι του Θεού σε Πατέρα και Διδάσκαλο που καθοδηγεί με τα διδάγματα του άπειρες οικογένειες Νεοελλήνων που δεν πρόδωσαν την παράδοση τους και δεν μεταλλάχτηκαν όπως άλλοι.

2. Οι Άγιοι είναι ορατά σημεία της παρουσίας του Θεού. Όποιος τηρεί τις εντολές του Θεού, αγωνίζεται να καθαρίσει από τα πάθη του, να βιώνει τα μυστήρια της Εκκλησίας, αλλοιώνεται, φεύγει από την κατάσταση του παρά φύσιν και μεταβαίνει στο υπέρ φύσιν.

3. Όλα όσα ο Άγιος Παΐσιος προέβλεπε, άρχισαν να εξελίσσονται. Ας είμαστε πνευματικά προετοιμασμένοι. Όποιο έθνος δοξάζει τον Θεό, δοξάζεται και αυτό. Αντίθετα οποίο έθνος ακυρώνει την σχέση του με τον Θεό βιώνει την δουλειά σε όλες τις διαστάσεις της.

4.Όσο υπάρχουν στην Ελλάδα Άγιοι και πιστοί, αυτή δεν θα κινδυνεύσει ποτέ και θα μπορέσει με ενότητα που εγγυάται η πίστη στο Χριστό, να ξεπεράσει η πατρίδα μας κάθε εμπόδιο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

  1. Δάσκαλος

    Πρώτη φορά ακούω τον όρο “Μέγα Ευχέλαιο”.

  2. σφιχτήτι

    κρίμα για τα νέα παιδιά πάντως. Μπορεί σε κάνα αιώνα να ξεφύγουμε από τους αγιατολάχ που μας κυβερνάνε

  3. Ανωνιμος

    Μεγάλη η χάρη του Άγιου, Άγιε του Θεού πρεσβεύσατε υπέρ ημών – Υμών και όλης της οικουμένης. 🙏🙏🙏🕯️🛐

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.